Lastik Hava Basıncı Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,985

yerbezi

Kamp II
Yer
Balıkesir
Üstadlar;
benim 93 Vitara 5K aracımda önceki sahibinden kalan 195/65/15 binek tip lastikler var (elim biraz bollaşınca değiştircem :smiley: ), bildiğiniz gibi araçta 23 psi basınç gösteriyor kapısının içindeki etikette, ama bu basınç aracın kitapçığında tavsiye edilen 205/75/15 yada 195/80/15 lastikler içindir diye düşünüyorum.
acaba doğru mu düşünüyorum, ben binek araçlardaki gibi 29-30 psi basınçla kullanıyorum lastikleri, binek araç lastiği olduğu için. sizce ne yapmalıyım, doğrusu nedir?

Etiketler
Ynt: Lastik Hava Basıncı Yardımı

Bence 29-30 psi normal.Hemen hemen aynı ağırlıkta ve aynı ebadı kullanan binek araclarda lastiklere sizinde belirttiğiniz gibi bu değerlerde hava basılıyor.

29-30 Psi lastik içi hava basıncını gösterir. Bu bir birimdede aynıdır 10 birimdede aynıdır. Sizin bahsettiğiniz konu ise binek araç lastigi ile Vitaranıza takdığınız lastik arasındaki hava hacim farkı yani lastikler arası hacim farkıdır. Burada baz alınacak olan nokta ise lastik içi basınçtır. Suzuki Vitara kapısında yazan 23 Psi hava banada az geliyor. 28 PSİ olarak kullanıyorum tavsiye ederim. 30 PSİ biraz sert olur 26 İse biraz yumuşak.

Tavsiyem ise 26-28-30 sıra ile deneyin bulundugunuz yerin yol şartlarına göre (?) hangisinde rahat ederseniz onu kullanın. ;)

Selam.Ben de 3 yılı aşkın süredir 98 model jlx 5 kapı kullanıyorum.Sonradan lastikleri değiştirdim.195 80 15 pırelli scorpion 4*4 lastik kullanıyorum.Lastik basınçlarını ön ve arka 30 olarak kullanıyorum ve çok rahat.Zaten fazla haavada tekerin arbayı çırptığını hemen farkediyorsunuz.

Hakan Bey ve kedicik çok teşekkürler ilginizden dolayı, içim rahatladı, çünkü araçta yazan 23 ile kullandıklarımız arasında baya fark var, yanlış mı yapıyorum diye düşünmüştüm ;)

Rica ederim, bilgi ve deneyim paylaşımının güzelligi burada, bende soruyor birçok şey ögreniyorum, Gezenbilir'in Suzuki bölümünü paylaşım ve bilgi açısından güzel ve değerli bir platform haline getirdik. Suzukisi olan ve yardıma ihtiyacı olan bir çok kişi burada sorularının cevabını buluyor, herkez elinden geldigince yazıp bilgisini paylaşıyor. ;)

Hakan bey en doğrusunu biliyor.bende 30 psi yaptım yine de olmadı 28 psi en güzeli

nazifayvazoglu' Alıntı:
Hakan bey en doğrusunu biliyor.bende 30 psi yaptım yine de olmadı 28 psi en güzeli
Estağfurullah, nacizane bildiklerimi yazıyorum, bilgimizi hep beraber paylaşıyoruz. Hepimiz birşeyler bilyoruz, bilgiler birleşince bir yere varıyoruz. ;)

Çok okuyan değil çok GEZENBİLİR.Bu forumlarda istediğim her şeyi bulabiliyorum.Sorunla karşılaştığımda sizin gibi tecrübe edinmişlerin sayesinde yerini tesbit edip ustanın karşısına bilgili çıkıyorum.Dolayısıyla hem kazıklanmıyorum hemde işim düzgün yapılıyor.Yada İnşallah bundan sonra yapılacak diyelim.Çünkü sitede daha yeniyim.Bundan sonra çıkacak arızalarda ustaların tepesine çökeceğim.
Offroadpassion' Alıntı:
Estağfurullah, nacizane bildiklerimi yazıyorum, bilgimizi hep beraber paylaşıyoruz. Hepimiz birşeyler bilyoruz, bilgiler birleşince bir yere varıyoruz. ;)

Merhabalar.225 80 15 lastik ebadının hava basıncı kaç olmalı.Vitara jlx için(tek kapı)

yusuf2757' Alıntı:
Merhabalar.225 80 15 lastik ebadının hava basıncı kaç olmalı.Vitara jlx için(tek kapı)
Suzuki Vitara kapısında yazan 23 Psi hava banada az geliyor. 28 PSİ olarak kullanıyorum tavsiye ederim. 30 PSİ biraz sert olur 26 İse biraz yumuşak.
Tavsiyem ise 26-28-30 sıra ile deneyin bulundugunuz yerin yol şartlarına göre (?) hangisinde rahat ederseniz onu kullanın.

fatihk26' Alıntı:
sanırım lastik ebadı yani hacmi büyüdükçe basıncın düşürülmesi gerekiyor?

Böyle bir kural yoktur. raç üreticisinin verdigi hava basınç değeri ne ise onu kullanmalı, ancak bazen yol ve tercih sebebi ile 2-6 bar arasında yukarı çıkmak gerekebiliyor.

Kapıda yazan 23 PSI nın gösterge saatinde 32 ye denk geldiğini söyledi lastik servisi ve 225 60 15 lastiklerimin havasını 40 dan 32 ye indirdi ama benim şahsi fikrim çok sektiğim yönünde. Hafif bozuk bir yolda resmen zıplayarak gidiyorum az sonra 28 ya da 30 basıp deneyeceğim tamirci arkadaşla

23 nasıl olurda 32 anlamına gelirki basıncı düşürünce konfor artıyor ama frenleme esnasında sanki araç yığılıyormuş gibime geliyor

şimdi anlamadım ben. gösterge saatine göre benim lastikler önler 38 arkalar 40. fazla mı hava basmışım ???. erzurum için(kar. çamur, kayalık arazi) hava basıncı ne olmalı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,957
Kayıtlı Üye Sayımız
166,718
Kaydolan Son Üyemiz
King Fisher

Çevrimiçi üyeler

Geri