Lastik Ölçümlerinin Doğruluğu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,948

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
Arkadaşlar gerek matematiksel olarak, gerekse ölçüm programları sayesinde lastiklerin ölçülerini hesaplayabiliyoruz. Fakat geçenlerde 30x9,5x15 lastiği araç üzerinde metre ile ölçtüğümde ilginç sonuçlar çıktı. Aklıma gelen, ya lastiklerin havası az (hiç öyle görünmüyordu), yada fabrika ölçümlerinin farklı şekilde hesaplandığı oldu. Acaba nerede hata yaptım. Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Hiç kendi lastiklerinizi metre ile ölçtünüz mü?

Çapı 76,2cm olması gerekirken çıkan sonuç 72cm yanaklar 19cm olması gerekirken 14cm çıktı.

Bu arada unutmadan BFGoodrich in kendi sitesinde ise 30x9,5x15 lastiğin çapı 29,5 verilmiş, buda ilginç değil mi.

Etiketler
Ynt: Lastik Ölçümlerinin Doğruluğu ?..

Merhaba,
Light Truck High Flotation System olarak adlandırılan bir ölçüm sistemi.
Ben Maxxis Mudzilla da ölçüm yaptım.
Fark çıkmadı.
30 (Tire Diameter x 9.5 (Section Witdh) ... 15 (Rim Diameter)

Hulg' Alıntı:
Arkadaşlar gerek matematiksel olarak, gerekse ölçüm programları sayesinde lastiklerin ölçülerini hesaplayabiliyoruz. Fakat geçenlerde 30x9,5x15 lastiği araç üzerinde metre ile ölçtüğümde ilginç sonuçlar çıktı. Aklıma gelen, ya lastiklerin havası az (hiç öyle görünmüyordu), yada fabrika ölçümlerinin farklı şekilde hesaplandığı oldu. Acaba nerede hata yaptım. Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum. Hiç kendi lastiklerinizi metre ile ölçtünüz mü?

Çapı 76,2cm olması gerekirken çıkan sonuç 72cm yanaklar 19cm olması gerekirken 14cm çıktı.

Bu arada unutmadan BFGoodrich in kendi sitesinde ise 30x9,5x15 lastiğin çapı 29,5 verilmiş, buda ilginç değil mi.

Lastik üreticileri işte sizin dediğiniz gibi 29,5" , 30 a yuvarlar,işte hani ebat ne dediğimizde 30*9,5*15 gibi.

Aradaki fark ise;
1-Aynı lastiklerimi
2-Ölçüm lastiğin yere bastığı yerden en tepesine kadar olan kısmı ile H ı temsil eder.Şekil olsa göstericemde olmuyor :smiley:
Bu şekilde ölçtüğünüze eminmisiniz.
3-Bu ölçüm değerleri max değerler olarakta verilebiliyor.

215X80X15 lastikte yaptığım ölçümde 2,5cm sapma gördüm. Muhtemelen ölçümler, max hava basıncıyla araç dışında yapılıyor yada metre ile ölçümde göz yanılgısı yaşıyoruz. En güzeli büyük bir kumpas ile ölçüm yapmak.

[attachment=1]

metric-numeric_graphic.jpg

Ayrıca yanakların iz düşümünü falan dikkatlice almak lazım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler