Lastik Seçimi Acil Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,331

Defender

Land Rover Discovery Series II TD5
Yer
İstanbul & Erenköy
BFgoodrich TA 2008 ve General Grabber At 2008, Bridgestone At 2008 model lastiklerin hepsini arattım ancak malesef 255 65 16 bulamadım. Daha rahat bulabileceğimiz,

Kumho AT ve Savero AT plus hakkında bilgisi olanlar varmı? Bu iki lastikten hangisini tercih etmeliyim? Disco seri 2 2001 model araca takılacak ama benden acil yanıt bekleniyor. Ne tercih etmeliyim bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. ???

Etiketler
Ynt: Lastik Seçimi Acil Öneri

Malesef bir bilgim yok ama aldığınızda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Not BFgoodrich bulamamanız şaşırtıcı... İstanbuladan sordunuz mu?

255/70 R16 BFGoodrich AT KO kullandım 3 yıl kadar, araca çok uygun lastikler. Ancak geçen gün yurtdışı kaynaklı bir sitede bir test ve geribildirim anketi sonucunda şu lastikleri kendi aracım için not etmiştim.

Yokohama Geolander,
Bridgestone Dueler A/T Revo,(TR adı farklı)
General Grabber AT2,
Michelin LTX M+S,
ve tabi eski gözağrım BFGoodrich A/T KO :smiley:

Kullanıcı görüşleri, garanti istatistikleri ve anketler sonucunda bu lastikler benzer sonuçlar alıyorlar.
Bazılarının fiyatları TR pazarında yurtdışı pazarından diğerlerine göre daha uygun.

Ben XJ.de AT olarak Kumho KL78 kullanıyorum, cumartesi MT.leri çıkarttım, AT.leri taktım, pazar günkü gezide beni üzmediler ;) Karda, çamurda, yağmurda, çok sıcak havalarda v.s. kullandım bu lastikleri fiyat/performans olayı bence iyiler, çamurda tabiki MT gibi değiller...

yaklaşık 29" lastik aranıyorsa belki 245/75/16 ebat ararsanız daha rahat bulma şansınız olabilir, 255/65/16 at lastikler için pek sık kullanılan bir ebat değil...

BfGoodrich AT 255 65 16 sipariş edebileceğim, yol yordam, referans gösterebileceğiniz kaynaklar varmı? Eğer o da olmadıysa 255 75 16 da olabilir. BF goodrich çok istiyorum ama nedense bulamıyorum?

75 biraz büyük olabilir. Bence 255/70 R16 ile 245/75 R 16 arasında karar verin.
Ben aracımda 265/75 r16 kullanıyorum ancak Lift kit ile verim alabilirsiniz.
Normal bir kullanım için yukarıda anılan ölçüler idealdir.

Selamlar,

Hmm anlıyorum serdar bey, sanırım 255 70 R16 olacak..

Bir de birkısım satıcı lastiklerin 4 sene ömrü olduğunu hiç kullanılmasa da 4 sene sonra kullanılmaması gerektiğini, o nedenle lastik alırken en son üretilen lastiklerden seçmemizin uygun olduğunu söylediler. Doğrumudur acaba? Yoksa kendi ellerindeki diğer markaları önermek ve elden çıkarmak için söylenen ucuz yollu bir lafmı?

Lastik üretim tarihi lastik yanağında yazar, doğru saklandığı sürece 4 yıl ömür ideal bir zamandır.
Doğru söylüyorlar süphesiz, ancak zaten istediğiniz ebatta lastikler çok spesfik ihtiyaçlar doğrultusunda ithalatı yapılan ürünler...
Bu durumda rafta çok beklemezler, bizim gibi birileri peşine düşer arar tarar bulunca da üstüne atlar :smiley:

4 yıl bekleyen BFG AT veya iyi bir MT olmaz sanıyorum.

Defender' Alıntı:
BFgoodrich TA 2008 ve General Grabber At 2008, Bridgestone At 2008 model lastiklerin hepsini arattım ancak malesef 255 65 16 bulamadım. Daha rahat bulabileceğimiz,

Kumho AT ve Savero AT plus hakkında bilgisi olanlar varmı? Bu iki lastikten hangisini tercih etmeliyim? Disco seri 2 2001 model araca takılacak ama benden acil yanıt bekleniyor. Ne tercih etmeliyim bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. ???

Federal S/U bakabilirsiniz ama A/T tipi varmı bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR