Yaklaşık iki senedir jeep cheroke renegate 2.8 diesel (kj kasa )sahibiyim.Arabayı aldığımda üzerinde wrangler at lastik vardı.Benim fazla bir offroad tecrubem yok.Lastikler gayet temizdi,ve geçen sene İğneada longoz ormanlarında ilk offroad umu yaptım.ne çamur ,ne dere ,ne kum korkmama rağmen hepsinden duraksamadan geçti.Fakat aynı sene içerisinde yağmurlu bir günde (4x2 viteste) asfalt üzerinde keskin bir virajda hakikatten tehlikeli bir spin attım.Lastikçime gittiğimde lastiklerin iyi olduğu fakat kullanım ömrü bittiğinden değiştirmem gerektiğini söyledi.Bunun üzerine Lassa nın competus at lastiğinden 4 adet aldım eski lastikleride lastikçiye verdim.
Buraya kadar herşey güzel yeni lastikler asfaltta dörtdörtlük (ses yok harcama düştü )ama iş çamura gelince perişanlık,son iğneada turumda 20 santim çamurda saplanıp kaldım.Beni kurtaranda 60 model defender (markasına saygım var ama onunda lastikleri at) bunun üzerine beni çamurun içinden çekmeye kalktı (oradan çekemezsin kuru taraftan çek dediğimde seni çekemezsem arabayı çöpe atarım dedi)
Anladımki herşey lastikte bitiyor.
Herkeze teşekkürler.
Buraya kadar herşey güzel yeni lastikler asfaltta dörtdörtlük (ses yok harcama düştü )ama iş çamura gelince perişanlık,son iğneada turumda 20 santim çamurda saplanıp kaldım.Beni kurtaranda 60 model defender (markasına saygım var ama onunda lastikleri at) bunun üzerine beni çamurun içinden çekmeye kalktı (oradan çekemezsin kuru taraftan çek dediğimde seni çekemezsem arabayı çöpe atarım dedi)
Anladımki herşey lastikte bitiyor.
Herkeze teşekkürler.