Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgay0623 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,891

turgay0623

Kamp I
Yer
Ankara-ANOFF
Aracımda Michelin Lattitude yaz lastiği var.

Ancak ben kış şartlarında ve offroad'da kullanabileceğim bir lastik almayı düşünüyorum. Aracım Vitara JLX 2000 5 kapı.

Üzerinde bulunan lastik ölçüsü 205X70X15

70 yerine 80 alsam sıkıntı olur mu, çamurluğa sürter mi?

Tavsiye edebileceğiniz lastik ne olur, biliyorum forumda benze konular var ancak Ankara şartları için tavsiye bekliyorum.

Fiyat üst limitim 300tl.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Lastik Seçimi

195-80-15,
215-75-15,
215-80-15 ebadlarını sorunsuz, sürtme olmadan kullanabilirsiniz.
Hem Ankara'nın kışı hem de off road'da kullanacaksanız AT tip uygun olur.
BF Goodrich ve Cooper genelde tavsiye edilen marka.Ağır arazi-yapışkan çamurda pek kullanmayacaksanız Lassa Competus da olur, ben uzun zaman kullandım, yapışkan çamur dışında hafif arazi ve karda iş görür.
Hem de aracı maximum yükseltecek ebad olan 215-80 bu markada var.

veteriner' Alıntı:
195-80-15,
215-75-15,
215-80-15 ebadlarını sorunsuz, sürtme olmadan kullanabilirsiniz.
Hem Ankara'nın kışı hem de off road'da kullanacaksanız AT tip uygun olur.
BF Goodrich ve Cooper genelde tavsiye edilen marka.Ağır arazi-yapışkan çamurda pek kullanmayacaksanız Lassa Competus da olur, ben uzun zaman kullandım, yapışkan çamur dışında hafif arazi ve karda iş görür.
Hem de aracı maximum yükseltecek ebad olan 215-80 bu markada var.
benımde aracım forester..ölçüleri 205*70*15 bende 215*75*15 veya 205*75*15 taksam çamurluklara sürtmee yaparmı acaba özellıkle direksiyonu tam kırdıgım zaman?

turgay0623' Alıntı:
Lassa Competus A/T 215/80/15 taktırdım.
İnşallah Ankara'nın kış koşullarında beni yolda bırakmaz.

Hocam Merhaba;
Sanırım Lassa Competus'u 20 aralıkta taktırdınız, 21 aralıkta Ankara'ya yağan karda sıkıntı çektiniz mi acaba? Bende de Grand Vitara 2005 3K var, hafif offroad, hafif çamur ve karlı, buzlu Ankara günleri için AT lastik düşünüyorum ama Lassa Competus hakkında pek bir bilgim yok, BFGoodRich AT almayı düşünüyordum ama bulması sanırım zor, ya da ben ankarada bulamadım (bu arada satan bir yer biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim). Ucuz ve kolay bulunabilir olması yüzünden Lassa'ya yönelicem sanırım ama dediğim gibi asfaltta zorlu Ankara kışında nasıl bir performans sergiliyor hiç bir fikrim yok...

BF satılan yer aşağıdaki linkte mevcut.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93563.msg1210658#msg1210658

Competusu daha kış şartlarında deneme fırsatım çok olmadı, çamur ve hafif karda denedim sıkıntı yok. Ben de Ankara'nın kış şartlarındaki perfomansını merak ediyorum.
Profil fotoğrafımın olduğu arazide lastikler işimi gördü.
Ayrıca pazar günü de yapışkan çamurda denedim, çamur tahliyesi pek iyi değil. Zaten çamur lastiği de değil:smiley:
Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,776
Kaydolan Son Üyemiz
UĞUR TOHUMCUOĞLU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR