LASTİK SEÇİMİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,376

saitnuh

Kamp I
selamlar discovery td5 aracım için yeni lastik alacagım.Bf goodrich AT ile COOPER DISCOVERER A-T3
arasında karar veremiyorum.bilgisi olan arkadaslar yardımcı olmanızı bekliyorum.
sait nuhoğlu

Etiketler

Ynt: LASTİK SEÇİMİ

Ben bunları bir süredir araştırıyorum şunları öğrendim:

BFG: Islak zeminde (asfaltta) viraj hakimiyeti biraz zayıf, dayanıklı, yanakları minibüs lastiği gibi sağlam, çamurlu zeminde AT lastikler içinde en iyilerden biri bu, ama yine de arazide dağları bağ yapmıyor, bu lastiği alınca kaybettiğiniz asfalt üzeri yol tutuş kadar arazi kabiliyeti kazandığınız biraz şüpheli.
Cooper: Bu da asfaltta pek iyi değil, BFG'ye kıyasla ne tür bir avantajı olduğu belli değil, aşınma açısından bakınca dayanıklı ama arazide zorlayınca ne olur bilinmez.
Bridgestone D694: Asfaltta en iyisi bu (iyi derken AT kategorisindeki lastikler arasında tabi...), karlı zeminde BFG'den daha iyi olduğu söyleniyor ama yine de kışlık lastik yerini tutmaz, çamurda eh işte, ciddi offroad işleriyle uğraşanlar için daha dayanıklı LT versiyonu var (sadece kamyonet ebatlarında yani), suv ebatlarında kayaların üzerinden yuvarlanacak kadar sağlam arazi lastiği arıyorsanız muhtemelen tek seçenek BFG (en azından burası türkiye daha iyisini nerden bulalım mantığıyla bu böyle). D694 ile offroad yapanların "offroad" anlayışı düşük lastik basıncıyla çöl geçmek ya da kayaların üzerinden dolaşmak türünden şeyler, bunlar da lastiği parçalamadan sadece LT versiyonuyla yapılabiliyor. Genelde avusturalyada popüler olduğu anlaşılıyor, çamurla pek arası yok ama yine de normal asfalt lastiklerinden iyidir. Bizim ülkede çok şükür çöl möl olmadığı için bu lastiği kullanacağınız yollar için "abi ordan tofaş kartal bile gidiyor" türünden yorumlar alabilirsiniz, ama aynı yollarda karşılaşmanız gayet muhtemel olan sorumsuz şöförlerden biri sizi sıkıştırır da yol dışındaki toprak yola girmeye zorlarsa ve aracın iki lastiği asfalt üzerinde öteki iki lastiği de toprak yolda iken fren yapmak zorunda kalırsanız aracın üzerinde asfalt lastiği olacağına bu olsun, daha iyi. Sağa sola çarpmadan durabileceğinizin bir garantisi olmasa da en azından bir şansınız olur.

sanki bizim gibi hafif off road cuların lastiği bfg AT gibi duruyor.bende önceden bfg kullanıyordum.fakat cooper stt MT lerin başarısını duyunca acaba cooper AT lastiğide iyimidir diye araştırma geregi duymuştum.AT lastik alacaksak BFG herhalde

lastigi belirledigimize göre bir kucuk sorumda ebad konusunda olacak 235/70/16 tada 245/75/16 ???? (td5 için)

merhaba. TD5 aracimda 245/75/16 KUMHO KL-71 lastik kullaniyorum. bana gore hem asfaltta hemde camurda basarili. yonlu kanallari oldugundan camurda tekerlek donerken kanallari rahatlikla bosaltiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,989
Kayıtlı Üye Sayımız
166,737
Kaydolan Son Üyemiz
Leb

Çevrimiçi üyeler

Geri