Ynt: Liberty 3.7 ile Off-Road Yapabilirmiyim
TUĞSAN Selamlar,
Bir 5.2 ZJ macerası oldu bu arada, ancak aracımı sattım. Şu an 4x4 aracım yok.
Yeniden arayışlara girdim uzun zamandır ağırlık ve boyut olarak benim kullanım amacına göre dezavantajlı olmasına rağmen (ZJ'deki sorunlar bıktırdığı için) VX80 baktım uzunca bir süre.
Son zamanlardaki VX80 lerin anlamsız fiyat artışları karşısında vazgeçtim diyebilirim, yinede uygun araç düşermi diye sık kullanılanlarımda ekli. Ancak benim gibi şu an kesin alacak en az 40 kişinin bu araçlardan aradığını net olarak biliyorum.
Bu yüzden Toyota zor bir seçenek, Zaten fiyat hiç mantıklı değil aracın yapılı hali nerden baksanız 60-70 'i buluyor. Herşey tamam dediğiniz zaman elinizde 3,5 tonluk 5 metreye yakın bir araç oluyor artık ne kadar off road yaparsanız...
70 yerine 80-90 verilip Arazide hiçbir kusuru ve dez avantajı olmayan Rubicon alınır.
Rubicon alana kadar şimdiki alternatiflerim :
İyi araştırıp temiz, Hiç LPG takılmamış 1998 model yeni bir ZJ ama bu kez 5.9
Yada 2001 Model 4.7 WJ
Liberty ile ilgili çok araştırmıştım, Yabancı kaynakları inceledim Gerçekten Jeep Rubicon'dan sonra araziye en yakın, Off road aracı olarak Liberty'i ürettik diyor.
Ama fazla örnek yok diye vaz geçmiştim. Şimdi sen sorunca yine kafam karıştı
Ölçü ve tip olarak tam bana göre bir araç, 2.8 modellerinde Rubicon motoru var, Yakıt neredeyse otomobillerle aynı.