liberty hakında bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mysteriousman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,531

mysteriousman

Kamp I
Yer
Gaziantep
Arkadaşlar
eşim için liberty almaya karar verdim. Kendisi günlük kullanacak ama uzun soluklu gezilerde ben kullanmayı düşünüyorum , 2.8 crd ile 3.7 arasında kaldım

sizlere vede kullanan arkadaşlara sesleniyorum hangisi ?

yakıtları tüketimleri nasıl ?
kronik arızaları var mı ?
bakım maliyetleri nasıl ?
yıllık vergi olayları (alt sınıf ödeniyor falan dedilerde o yüzden sordum ) ?

Etiketler
Ynt: liberty hakında bilgi

selamlar
öncelikle bende bir liberty sahibiyim almadan önce çok araştırmışdım ve jeep ler arasında en mantıklısı liberty gelmişti gerek daha kısa olması ve nispeten grand cherokee lere göre daha az yakması açısından. bizdeki 3.7 liberty şehiriçi normal bi kullanımda 14 litre / 100 km yakıyor uzun yolda ise 11 litreye kadar düştü yakıt tüketimi yani şehir içi km'de 65 kuruş civarı yakar. Lpg ile beraber 40 kuruş civarı oluyor. Vergi olarak bu yıl 6 aylık vergisi (2003 model liberty için) 1600 tl ama seneye 10 yıl dolduğu için yarı yarıya indirim var ve 6 aylık 800 tl vergisi olucak. Bakım olarak ise rutin periyodik bakımlarda 1000 lira civarı tutuyor her zaman. kronik arıza olarak şuana kadar bi problem olmadı benim.

ahmetguran' Alıntı:
selamlar
öncelikle bende bir liberty sahibiyim almadan önce çok araştırmışdım ve jeep ler arasında en mantıklısı liberty gelmişti gerek daha kısa olması ve nispeten grand cherokee lere göre daha az yakması açısından. bizdeki 3.7 liberty şehiriçi normal bi kullanımda 14 litre / 100 km yakıyor uzun yolda ise 11 litreye kadar düştü yakıt tüketimi yani şehir içi km'de 65 kuruş civarı yakar. Lpg ile beraber 40 kuruş civarı oluyor. Vergi olarak bu yıl 6 aylık vergisi (2003 model liberty için) 1600 tl ama seneye 10 yıl dolduğu için yarı yarıya indirim var ve 6 aylık 800 tl vergisi olucak. Bakım olarak ise rutin periyodik bakımlarda 1000 lira civarı tutuyor her zaman. kronik arıza olarak şuana kadar bi problem olmadı benim.

bilgiler için teşekkür ederim

Ahmet bey, Liberty almak istiyorum bu araç uzun yolda nasıldır içeriye ses alırmı,savurma yaparmı konforu nasıldır ben ailemle kullanacağım bir araç almak istiyorum gündelik kulanılacak arasırada hafta sonları eğlenmek amacıyla araziye çıkacağm tavsiye edermisiniz aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.Dizel düşünmüyorum olursa benzinli tercihim.Kullanıcı yorumu benim için çok önemli.

merhabalar
liberty ile uzun yol yapmıştım içeriye ses alma durumu olmuyor zaten benzinli araç dizellere göre doğal olarak sessiz içeri gelen tek ses çok yüksek devirde motor sesi oluyor ama rahatsız etmiyor kesinlikle. uzun yolda ise yorucu bir araç değildir kullanımı gayet rahat yumuşaktır. savrulma durumu normal binek araçlara göre daha fazla sonuçta yerden yüksek bir araba ama ben hiç bi problem yaşamadım savrulma konusunda virajlara çok yüksek süratle girmemek lazım her araçta olduğu gibi yani şöyle söyliyim 80-140 km arası gittiğinizde hiç bi savrulma ve ses problemi olmuyor yorucuda olmuyor. arazi olarak zaten arazi vitesi gayet iyi ama tabi ağır araziye girme durumu varsa belki biraz yükseltme veya ekstra offroad malzemeleri takılabilir isteğe bağlı. ben aracı kesinlikle tavsiye ederim zaten jeep ler genellikle iyi bakılırsa hep uzun ömürlü araçlardır.

marmariscj7' Alıntı:
Ahmet bey, Liberty almak istiyorum bu araç uzun yolda nasıldır içeriye ses alırmı,savurma yaparmı konforu nasıldır ben ailemle kullanacağım bir araç almak istiyorum gündelik kulanılacak arasırada hafta sonları eğlenmek amacıyla araziye çıkacağm tavsiye edermisiniz aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.Dizel düşünmüyorum olursa benzinli tercihim.Kullanıcı yorumu benim için çok önemli.

Aynen sizin yazdığınız amaçlar için almıştım ben. Çok memnunum. Eşimin dizel otomatik aracından daha sessiz. Yol tutuşu tatminkar. Yolda çok keyifli bir araba. Bence bir test sürüşü yapın, kararınızı ona göre verin, en doğrusu o olur. Selectrak 4*4 sistemi bence bir artı diğer sürekli dört çeker sistemlere göre. Ailecek kullanımda bagajda tüp varsa onuda ayrıca değerlendirin. Biraz küçük kalabilir.

Merhaba,
Bende de 2 yıldır 2004 model Liberty 2,8 CRD var.
Olumlu ve olumsuz yönler aslında biraz göreceli. Kişiden kişiye de bu kavramlar değişkenlik gösterebilir (alışkanlıklar, zevkler vs) .
Örneğin kısa oluşu hem şehir içinde hem de arazide çok ama çok avantaj sağlıyor. Bu durumdan çok memnunum, ancak bende ıvır zıvır biraz fazla olduğundan ve bu aracın bagajı biraz kısa olduğundan, bagajı çoğunlukla düzenlemek zorunda kalıyorum, bu da beni hep biraz büyüğüne ( Grand Cherokee gibi) bakmaya zorluyor.
Ana hatlarıyla ;
+ aracın kısa oluşu (fakat oturma kabini, yani ön ve arka diz mesafeleri pekte dar değil, makul diyebilirim; asıl bagajı kısa tutmaları aracın boyuna yansımış bence)
+ selec trac şanzıman ( 2WD, 4WD full, 4 WD part time anacak yaptığı iş ismi gibi değil-, 4WD LOW ... ağır arazi koşulları hariç iyi iş görüyor )
normalde 2 çeker kullanımda sürekli dört çekerlere göre illâki az yakar
+ çekişi ve ara hızlanmaları
+ çok yeni nesil araçlar gibi olmasa da araçta bir çok donanım standart
+ bayanların kullanımı da çok uygun (zira eşim de her gün kullanıyor)
- nispeten gürültülü motor (yeni nesil dizellere göre gürültülü, gerçi 2-3 hafta içinde sesine alışılıyor)
Yakıt tüketimi :
Otoban / sabit hız : 8 L' ye kadar düştüm
Sürekli şehir içi ve dur kalk : 14 L / 100 km
Karma kullanım : 11,5 L / 100 km
Arazi kullanımında ise arazi vitesini kullanmanıza, girdiğiniz yere göre değişir. Ucu açık anlayacağınız ... ;D

Dizel ile 3.7 benzinlinin lpgli yakıt tüketimleri birebir aynı gibi. Bende şehir dışında 33-35 kuruş yakıyorum. Şehirde 50-65 kuruş arasında. Bagajın tüple küçülmesi dışında v6'nın sessizliği ve tatlı homurtuları sürüşü keyifli hale getiriyor. Benzinli-lpg li tercihim benim için uygun bir tercih olmuş. Benim aracım 182km/h hızı 3.viteste rahatça görmesine ve overdrive ile 5 vitesli bir otomatik şanzumanı olmasına rağmen 183km/h hıza ulaşamıyor. Elektronik olarak sınırlamışlar. Gerçi fazlası ile yeterli ama bana ilginç gelmişti. Aracın gücünü devirlere çok güzel yaymışlar, özellikle alt devirlerde çekiş gayet tatminkar. Aracın 0-100 hızlanması 10.8 sn görünüyor ama sonrasında hemen hemen aynı ivmeyle hızlanmaya devam edebiliyor diğer japon işi 4*4'lere nazaran.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR