<div class="bbWrapper"><b>Ynt: liberty hakında bilgi </b><br />
<br />
Merhaba,<br />
Bende de 2 yıldır 2004 model Liberty 2,8 CRD var.<br />
Olumlu ve olumsuz yönler aslında biraz göreceli. Kişiden kişiye de bu kavramlar değişkenlik gösterebilir (alışkanlıklar, zevkler vs) .<br />
Örneğin kısa oluşu hem şehir içinde hem de arazide çok ama çok avantaj sağlıyor. Bu durumdan çok memnunum, ancak bende ıvır zıvır biraz fazla olduğundan ve bu aracın bagajı biraz kısa olduğundan, bagajı çoğunlukla düzenlemek zorunda kalıyorum, bu da beni hep biraz büyüğüne ( Grand Cherokee gibi) bakmaya zorluyor.<br />
<u>Ana hatlarıyla</u> ;<br />
+ aracın kısa oluşu (fakat oturma kabini, yani ön ve arka diz mesafeleri pekte dar değil, makul diyebilirim; asıl bagajı kısa tutmaları aracın boyuna yansımış bence)<br />
+ selec trac şanzıman ( 2WD, 4WD full, 4 WD part time anacak yaptığı iş ismi gibi değil-, 4WD LOW ... ağır arazi koşulları hariç iyi iş görüyor )<br />
normalde 2 çeker kullanımda sürekli dört çekerlere göre illâki az yakar<br />
+ çekişi ve ara hızlanmaları<br />
+ çok yeni nesil araçlar gibi olmasa da araçta bir çok donanım standart<br />
+ bayanların kullanımı da çok uygun (zira eşim de her gün kullanıyor)<br />
- nispeten gürültülü motor (yeni nesil dizellere göre gürültülü, gerçi 2-3 hafta içinde sesine alışılıyor)<br />
<u>Yakıt tüketimi</u> :<br />
Otoban / sabit hız : 8 L' ye kadar düştüm<br />
Sürekli şehir içi ve dur kalk : 14 L / 100 km<br />
Karma kullanım : 11,5 L / 100 km<br />
Arazi kullanımında ise arazi vitesini kullanmanıza, girdiğiniz yere göre değişir. Ucu açık anlayacağınız ... ;D</div>