Liberty sogukken gelen ses

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bozokaydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,301

bozokaydin

Yeni Üye
Merhaba. 2006 model Liberty aracimi, ikinci el olarak cok yakin bir arkadasimdan aldim. Arac 44 km de, esi kullaniyordu. Onlar da bu sorundan bahsetmislerdi, aracim ilk calistiginda, sag arka taraftan 40-50 metre icin, bir surtunme sesi geliyor bu ses sonra kesiliyor. Diyelim 20 km gittim durdum. Yarim saat araci kullanmadim. Yeniden calistirdigimda aracimdan ses gelmiyor. Arac ancak iyice soguk oldugunda bu ses geliyor. Bu sorunu ozel servise soyledim. Aracimin balatalari iyi durumda dediler. Diferansiyel yagi ve 1 adet arka salincak rotili (403 TL) ve 2 adet arka salincak burcu (tanesi 110 TL) degisti. Bu degisimlerin direk olarak bu sorun ile mi ilgili oldugunu bilmiyorum aracimi genel kontrolten gecirtmistim. Ama ses yine de kesilmedi. Sizce bu sorunun kaynagi nedir?

Bir de aracimin sol on kapisinin dosemesi cok gicirti ve ses yapiyor. Bunu nasil halledebilirim?

Cok tesekkur ederim yardimlar olursa.

Etiketler
Ynt: Liberty sogukken gelen ses

sesin sağ arkadan geldiğinden eminmisiniz...sağ arkaya giden abs hidrolik borusunda hafif bir tıkanıklık olabilir.ve frenler bu sese sebep olabilir.veya el freni ile ilgili bir problem olabilir zira ısınınca ses kesililiyor deyince arkada başka bir altarnatif aklıma gelmiyor.

TUĞSAN' Alıntı:
sesin sağ arkadan geldiğinden eminmisiniz...sağ arkaya giden abs hidrolik borusunda hafif bir tıkanıklık olabilir.ve frenler bu sese sebep olabilir.veya el freni ile ilgili bir problem olabilir zira ısınınca ses kesililiyor deyince arkada başka bir altarnatif aklıma gelmiyor.

Cok sagolun, sorun el frenindeymis gercekten balatasi degisti sorun bitti. Denemek icin el frenini cekmeden p konumunda 3 saat beklettim arac calistirinca otmedi. Tesekkur ederim cok yardimci oldunuz. Servise bir suru para verecektim.

bozokaydin' Alıntı:
Cok sagolun, sorun el frenindeymis gercekten balatasi degisti sorun bitti. Denemek icin el frenini cekmeden p konumunda 3 saat beklettim arac calistirinca otmedi. Tesekkur ederim cok yardimci oldunuz. Servise bir suru para verecektim.
bu kış çok soğuk bir havada gece el frenini çekili unutmuşum ertesi sabah el frenini çekili bulunca için cız etti ama iş işten geçmişti, neyse el frenini indirip aracımı kaldırırken "tak" diye bir ses ardından sizin sorun artık benim de sorunum :smiley:

Ben de artik gerekmedikce el freni kullanmayacagim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

bozokaydin' Alıntı:
Ben de artik gerekmedikce el freni kullanmayacagim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
aracı düz yerde bırakmayı unutmayın :smiley: sadece don tehlikesi varsa aracı düz yerde bırakıp el freni çekmeyebilirsiniz diğer türlü el freni gerekli...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR