LİKYA YOLU HAZİRAN

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alikaytan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,363

alikaytan

Yeni Üye
Merhabalar,
Haziran'ın ortasından, okullar kapandıktan sonra Likya Yolu'nun tamamını yürümek istiyorum. Parkurla ilgili tüm bilgi, belge, harita, kitap mevcut. Şimdilerde çok detaylı bir planlama ile uğraşıyorum. Yürüyüş normalde 4 haftada tamamlanabilir fakat ben en 5 ya da 6 hafta olarak planlıyorum. Hem sıcaktan korktuğum hem de biraz uzun tutup iyice tadını çıkarmak istediğim için. Aslında tek başına yürümeyi düşünüyorum fakat bir grup daha zevkli olur diye düşünmeye başladım zira geçen Ağustos parkurun kısa bir bölümünü(15-20 km) yürürken bi ara yalnızlıktan sıkılmıştım. Katılmak isteyen arkadaşlar irtabata geçsinler planlamayı beraber yapalım.
Ali Kaytan.

Etiketler
Ynt: LİKYA YOLU HAZİRAN

Güzerhah hakkında planlanan yol hakkında tarihleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz

Yol planını Kate Clow'un kitabına göre ayarlıyorum. Yani yürüyüşler günlük 4 saat 10 saat arası olacak. Ovacıktan başlayıp parkurun sonuna kadar bu planla yaklaşık 4 hafta bitirilebilir fakat sevdiğim yerlerde kampı uzatmayı planlıyorum. Yaklaşık olarak 25 durak var yani kamp, bunların bir çoğu pansiyon bulunabilecek yerler, fakat tabi ki çadırda kalmanın elzem oluğu bölümlerde mevcut ki aslında bunları en aza düşürmeyi planlıyorum(özellikle de yürüyüş arkadaşı bulamazsam). Rotanın dur kalklarını ayrı ayrı yazmadım çünkü çok fazla yaklaşık 25 tane.

Tarih olarak şimdilik net değilim çünkü Van'da öğretmenim ve bu yıl tayin istiyorum. 17 haziranda okullar kapanıyo burdan memlektim olan kütahyaya gidip hazırlanmam en fazla 5 gün sürse 22 haziranda yola çıkarım diye düşünüyorum. Bu durumda yolun tamamlanması da temmuz sonu ağustos başı gibi olur. Tayin çıkması durumunda ki bu mayıs sonunda belli olacak planda küçük sapmalar olabilir.

Siz yürümeyi planlıyor musunuz?

keşke bu kadar yıllık iznim olsa ya da yıllık izinlerimi blok olarak kullanma şansım olsa. bazen düşünüyorum da bu tarz yürüyüşleri öğrenciyken niye yapmadım. iyi eğlenceler size.

Likya yolunuıın kapsamlı harıtasını isteyenler için bir adress.
piyasadakı en iyi harita !!

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-dergi-lycian-way-likya-yolu-haritasi-2011-45629368/detay

Almanya da calisiyorum.Burada doga yürüyüsleri yapiyorum.Likya yolu benim icin bir efsane ancak bu yol hakinda birikimim yok ,sadecec yillardir ic cekerek yayin ve teknoloji yoluyla izliyorum,Bu yürüyüs icin bir cok fedakarlikta bulunabilirim diye düsünorum.Sizi izliyorum eger kabul ederseniz bende bir anda sirtima yükümü alir gelebilirim.

Merhabalar, Haziran planım öğretmen tayinlerinin uzaması nedeniyle suya düştü..açıkçası ağustos sıcağında çıkacak kadar da cesaretli değilim..önümüzdeki yıl düşünüyorum, katılmak isteyen arkadaşlarla buradan haberleşelim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR