Likya Yolu Trekking Kamp (15 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan masco Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,147

masco

Yeni Üye
[attachment=1]Arkadaşlar merhaba,
Siteye yeni üye oldum. Bu yürüyüş konusunda sitedeki neredeyse tüm yazıları okudum. 20 kiloluk bir çantayla yolculuğa hazır sayılırım.
bu benim ilk büyük kapsamlı kamp ve trekking deneyimim olacak o yüzden engin deneyimlerinizden ve tavsiyelerinizden yararlanmak isterim : )

-Suyun çok problem olduğunu anladım okuduklarımdan, temmuz ayında bu problem nasıl halledilir? ben yanıma 4 litreye yakın su taşıyacak ekipman almayı planlıyorum. Bir de asıl amacım güzel koylar, yerler bulduğumda birkaç gün kamp hayatı yaşamak bunun için de yakınlarda tatlı su kaynağına ihtiyacım var böyle yerler varmıdır? hem bakir hem deniz kıyısı hemde yakınlarında tatlı su kaynağı olan yerler?

-su arıtma tabletleri bulamadım, sizce fethiyede bulabilirmiyim?

-20 kiloluk bir çanta bu yolculuk için fazla mı ağır olur? ama ben daha minimal bir hazırlık yapamadım. bu çantayla tırmanışlar ne derece tehlikeli olur sizce?

-akrep-yılan-kene sokmalarında neler yapmam gerektiği konusunu ayrıntılı bir şekilde araştırdım, fakat işler ters giderse hastaneye yetişme olanağım nasıl olabilir sizce?

-likya yolu üzerindeki denizlerde el oltası ile balık tutabilirmiyim yoksa bu sadece heycanlı bi hayalmidir : ) ?

-sıcak konusunda kolaylık oluşturabilecek pratik önerileriniz varmıdır?

sorularım bukadar çok az vaktim kaldı deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler : )

ayrıca şimdilik 2 kişiyiz kamp için katılmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilir 0530 315 74 61 ismim şafak.

hazırlığımı da şu şekilkde yaptım ekliyeceğiniz birşey varsa söylerseniz sevinirim.

1- kendinden açılan çadır ve mat
2- 100 metre polyester 4 mm halat
3- kağıt havlu
4- el temizleme jeli sabun şampuan
5- ilkyardım çantası
6- kafa feneri, el feneri 2 adet
7- çok sayıda pil
8- çeşitli amaçlar için çok sayıda bıçak-çakı ve küçük bir satır. (bu tamamen hobi)
9- süt, bebek bisküvisi, ton balığı, hazır çorbalar, hazır yemekler
10- plastik tabak, bardak, çatal ve çatal, kaşığı olan çakı
11- kargaburun pense
12- el oltası
13- taşınabilir hoperlör
14- büyük boy çöp poşeti
15- supradyn multivitamin hap
16- kahve-çay
17- baharat tuz şeker
18- mini survival kit- extra pil, pusula, iğne iplik, ağrıkesiciler, pratik kapanabilen torbalar, makas, 2 mm sağlam ip vs

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Trekking Kamp (15 Temmuz 2010)

[attachment=1]
çanta içeriği görüntülü olarak şu şekildedir : ) (printer ve şişeleri saymayın tabi : P)

35825_444095081527_658371527_6049841_6035126_n.jpg

Merhabalar;
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama eğer Ankaradaysanız Necatibey caddesinde Avpar’da su arıtma tableti satılıyor on lira civarında bir fiyata ve diğer doğa sporları malzemeleri satan mağzalardada bulabilirsiniz sanırım.
Bence listede en önemli eksiğiniz müzekart... Yirmili liraya aldığınız kartla Türkiyedeki tüm devlet müzelerine girebiliyorsunuz. Öğrenci iseniz yada öğretmen onlira ve gecen senet Antalya müzesi girş onbeş lira idi. Bu güzergah üzerinde müzekarta çok ihtiyac duyacaksınız.

Ben gecen sene likya yolunun otuz km’sini yürüdüm. Biliyorum çok az ama naçizane bir önerim olacak mükün olduğunca erken kalkıp hava çok sıcak olmadan belirlediğiniz rotayı kat edin ve her etapta bir yerleşim yeri olacak şekilde planlama yapın. Bu sayede su paropleminide halledersiniz.

İnternetten ayın evrelerine bakarsanız ay’ın durumuna göre gece yürüyüşüde yapabilirsiniz inalılmaz zevklidir gece yürüyüşü. Ortalama olark şunu söyleyebilirim ay’ın 10-20’si arası yeni ay ve ilk dördün evresdir 20-30’un kabaca dolunaydır. Bilmiyorum daha önce deneyiminiz oldu mu ama dolunayda yürümek konuzunda zorlanmazsınız kaybolma gibi endişeniz olmasın. Yine de siz gece yürüyüşü yapacaksanız basit ve tırmanış olmayan etapları tercih edin.

Aklıma gelenler şimdilik bukadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

gece yürüyüşü konusunda askerden deneyimim var. dolunaya denk gelebilirsem kesinlikle yapmak istiyorum zaten.
su temizleme tableti konusunda istanbuldayım maalesef ben. müze kartı da yola çıkarken alıcam zaten sanıyorum anında çıkartabiliyoruz değil mi?
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler : )

Müze kart anında öçıkıyor sitesinden incelerseniz hangi müzelerin verdiği yazıyor bunun dışındaki diğer müzelerdede iki aylık gecici kart veriliyor. Önemli değil

merhaba gezginci arkadaşım, 40 ili görebildim henüz ancak likya yürüyüşünü hiç bir şekilde yaz ayına getirme( ben gitmezdim bu sebepden de gidemedim ) şayet 500km nin yarısını ya da daha fazlasını tekne ile gitmiceksen tavsiyem nisan ya da eylül-ekim ayında bu yürüyüşe sağlıgın açısından katılman olacaktır. benim gibi kışın çalışan yazın gezen biri isen fırsatını bulup o aylarda gitmendir. seni bu mevsim göndermeme sebebim:

1.esmer/bugday tenli isen açık yerlerin kömürleşecek kapalı yerlerin beyaz kalacak(kalıcı)
2.su kaynagı bol olsa da cildin çok su kaybedip alacağı için ödemlerin oluşacak.
3.denize giriceksin akdenizin bol tuzlu suyu anında buharlaşacak ve yıkanamazsan sineklere yem olacaksın

likya yolunda kamp yerleri genellikle ufak yerleşim merkezlerine yakın. iki gün içinde temiz su kaynağına ulaşabileceğin bir yerden genellikle geçiyorsun. ama bu mevsimde ne kadar su taşıyabilirsin taşıyabileceğin miktar ihtiyacını ne kadar karşılar iyi hesaplamalısın. diğer arkadaşların da söylediği gibi likya yolu için en uygun mevsim bahar ayları.
fethiyeden başladığında ilk 4-5 günde ıssız koylar bulmak zor faralya kabak gibi turistik yerlerden geçiyor. kaşa gelmeden böyle yerler daha fazla. kaştan sonra ise tarihi yerler daha sık.
20 kiloluk çanta toplam 500 kmlik bir yürüyüş için fazla olabilir. kondisyonuna göre değişir tabii ki. yiyecekleri alırken 2-3 etapta bir yiyecek alabileceğin yerlerden geçeceğini unutma :smiley:

böcek sokmalarında en tehlikeli durum anaflaktik şoktur. eğer vücudun aşırı reaksiyon göstermezse 5 dakika içinde müdahale edilmezse sonucu kötü olabilir, ama bu durum çok nadirdir. yine de yanına bir insülin iğnesi ve adrenalin ampulü alabilirsin. ilk yardım sayfalarında bulamazsaqn ben de anlatabilirim nasıl uygulayacağını. ilk yardım çantasında kaliteli bir bandajı unutma
sabah ve akşam üzeri yürümen sıcağın etkisini azaltabilir.

hergün deniz kenarında yürünmese de balık tutmak için elverişli yerler var. olta takımı iyi olabilir.
imkanınız varsa bir ay kadar ertelemek çok daha faydalı olabilir bu gezi için.
bol şans ve iyi geziler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler