Likya Yolu Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan birinciben Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,701

birinciben

Yeni Üye
Selamlar gezenbilir ahalisi.. :smiley:
Foruma bugün üye oldum bir sürü konuyu okudum ve çok güzel paylaşımlar gördüm.
Bu nisan sonunda (boğaziçi üniversitesi bahar tatilinde) küçük bir Likya yolu parkuru ve ardından da olimposta kaya tırmanışından oluşan bir gezi düzenleyeceğiz. Kafamızdaki plan Karaöz'den yürümeye başlayıp gelidonya fenerinde kamp atıp ertesi gün Adrasan'da kamp atıp konaklayıp bi sonraki günün akşamında da Olimpos'ta olmak. Kimin yazdığını hatırlamadığım Likya Yolu ve Lycian Way kitaplarından biraz bilgilendik ancak biraz daha detaylı bilgi alabileceğim birisi var mıdır acaba diye sormak istedim.
Rota bildiğim kadadrıyla karışık değil sadece Lighthouse - Adrasan arası biraz eğimli zor bir parkur ve su yok. Rotayı bulmakta ciddi bi sıkıntı yaşar mıyız? Dikkat etmemiz gereken özel bir şey var mı?
Şimdiden hepinize teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Yardım?

Merhaba Faruk Bey ,

Aşağıda linkini vermiş olduğum konu başlığında Likya Yolu ile ilgili hayli bilgi edinebilirsiniz.!

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7436.0

Aynı linkten Alıntı ;
Likya Yolu'nun bir bölümünü Nisan ayı içerisinde yürüdük. Yürüyüşle ilgili bilgileri http://lykiaway.blogspot.com adresinde topladım.

İyi Çalışmalar ,

Öz Murat ,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10987.0 bu linkte de 01 mart tarihinde likya yolunda yürüyüş yapmış (?) başka bir arkadaşımıza ait konu başlığıdır.
Mesaj yazarak bilgi alabilirsin.

Likya Yolu ile ilgili yazılmış bir kitap
http://www.offshop.net/productdetails.asp?ProductTypeID=2218

Nette bu ad altında aratabilirsin. 2. el satış sitelerinde ve/veya sahaflarda da bulabilirsin.

selamlar.cate clowun rhber kitabına ve sitede yazanlara pek güvenmemenizi tavsiye ediyorum.kitap yazıldıktan sonra yol çalışmaları ve yangınlarda bir çok işaret kayboldu.

ancak sizin seçtiğiniz yolda işaretleri kolay kolay kaybetmeyeceksniz.size tavsiyem işaretler dışında kimseye şuraya nasıl gidebilirim diye sormayın.kendi kullandıkları yolları söyleyip sizi yanıltacaklardır.biz geçen gezimizde edindik bu tecrübeyi.

karaözden itibaren Olympos a kadar işaretleri kaybetmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.ancak karaözden sonrayaklaşık 3-4 km gittikten sonra Melannippe levhasının hemen yanında göreceğiniz çeşmeden iki günlük su almalısınız.fenerde ve adrasana kadar su bulamayacaksınız.adrasan dan olympos a çıkarken karşıda tahtalı zirvesini ve aşağıda olympos plajını gördükten sonra izleri kaybediceksiniz.ama orada dallanıp budaklanan patikaların hepsi aşağıya indiriyo sizi.

sizden ricam Gelidonya Fenerinde peçete dahil hiçbir çöp bırakmamanız.çünkü fenerin buyulu atmosferi gelip gidenler çoğaldıkça bozuluyor..

Yaşar Ergün
Murat Öz
Hüseyin Yılmaz üçünüze de çok teşekkür ederim.
Verdiğiniz linkleri incelemiştim ancak bizim gitmek istediğimiz küçük rotayla ilgili pek bişey bulamadığım için ayrıca konu açmıştım. Hüseyin Bey'e ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizim eliizdeki haritada Geidonya'nın orada su kaynağı gösteriyodu ve biz de ona göre planlamıştık. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.
Tekrar tekrar çok sağolun hepiniz.

Faruk Bey ,

O zaman ilk gezinize çok daha fazla olumsuzluklar yaşayabileceğinizi planlayarak ve hazırlanarak gidin.
Likya Yolu bir hafta da bitecek bir parkur değil nasıl olsa.

Her sene değişik tecrübeler ve bilgiler ile donanır en uygun zamanınızda keyif içinde tamamlarsınız bu yolu.

Şimdiden başarılar size.

Öz Murat,

rica ederim..
gelidonya fenerinde gösterilen su kaynağı Fener evinin içerisinde olmalı.ama sorun şuki bekçi mustafa işini pek ciddiye almıyor ve yeni teknik donanımlar sayesinde (rüzgar türbünü, güneş panelleri) sistem kendi kendine çalıştığından çok nadir uğruyor fenere.

belki de sizin haritanızdaki su kaynağı bahsettiğim Melanippe levhasının oradakidir.o da fenere 4-5 km kala..karaözden fenere giden tek bir yol var.levhayı kaçırmanıza imkan yok.hemen önündeki suyu da güvenle içebilirsiniz çünkü köyün içme suyu da aynı şebekeden geliyor.

Likya yolu aslında çok kolay ve rahat fakat rota üzerinde çeşitli patikalar sürekli değişiyor. Orada rehberlik yaptığımd biz işaretleri ve yolları onarıyorduk. Uzun bir süredir gitmiyorum son durumunu bilmiyorum. Fakat kış mevsiminden çıkışta toprak kaymaları kar, yağmur gibi etkenler yüksek ihtimalle rotayı zorlaştırmıştır. Baharla birlikte çobanlarda kestirme ve ara yoları kullanmaya başlıyacaklarından kaya üzerindeki kırmızı toprak izlerini izlemeniz rota sapmasına neden olacaktır. Nisan sonuna kadar dalların büyüyüp göz hizzasında rotayı kapladığı düşünülmeli. Şu an orayı yürüyen 3 arkadaşım var. Döndüklerinde son bilgileri aktarırım. Fakat kaybolmaktan korkmayın. Hiç önemli değil ( söz konusu likya ise). Zor, dar ve uçurum gibi engeller yok. Eğer yok çığrından çıkıyorsa hemen geri dönmelisiniz. Yaklaşık 15-25 dakikada bir bir işaretten geçeceksiniz.bir saatte yakın yürüyorsanız ve hiç işaret görmemişseniz geri dönme vakti gelmiştir. Başlangıçta ne ise bitişindede atnı özellikleri taşıyor. Parkur çok değişmiyor. O yüzden ilk gün rotanın özelliklerine hakim olup o bilgi ile yola devam ederseniz sorun çıkacağını sanmıyorum. Rotanızı eğer değiştirecek olursanız eşen çayı kollarından ve kaputaş kanyonunda uzk durun yada haritayı iyi çalışın.

çok keyifli bir parkur rahat geçeceğinini düşünüyorum. Arkadaşlarınla sana iyi faaliyetler.

Geziyi yaptık çok da keyifli bir geziydi. Gezi raporunu yazdıktan sonra buraya da aynen aktarıcam. Çok rahat bi parkurdu. Herkese tavsiye derim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
sasaasso

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR