Linea Satıp Duster Almak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devit3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,975

Etiketler

olgun bey eğer herhangi bir tartışmada paranız varsa duster almayın duster şöyle böyle dedi isem ahkam keseyim derken saçmalamış olmalıyım.anti duster cı olarak damgalanmış 3 5 forum üyesi olarak söylediklerimizden en azından benim söylediğimden aklımda kalan verilen paranın karşılığı olarak duster gayet iyi bir otomobil.ödenen bedel alınan ürün sağlanan fayda olarak bakarsak.benim duster mevzuunda topa faullu girişim duster alırmıydınız konu başlığına bir çok kişiyle birlikte yazdığım :benim o kadar param olsa ben filanca aracı alır offroad için modifiye ederim üzerinede arazide yakacak benzin vs nin parası biraz para kalır biçimindeydi.
yoksa sanırım defalarca söylediğim gibi değil duster konusunda trabant için bile ahkam kesecek had sahibi değilim.
bazı duster sahipleri ile keskin bir şekilde fikir ayrılığı noktamız 'bizim anladığımız anlamda' offroad kabiliyetidir.

'bizim anladığımız anlamda' offroad kabiliyeti

O iş hafta sonu gezintisi kavramını aşıp bir tür motor sporu faaliyeti alanına giriyor sanki. Benim edindiğim intiba bu yönde. Sonra bakıyorsunuz hiç te o tarz araçları ya da amaçları olmayan insanlar bu forumları okuyup özenmiş, modifiye etmiş araç yükseltmiş, MT lastik takmış... sonuç? amaca hizmet etmeyen ve bilinçsizce güvenliği azaltılmış araçlar.

sakyuz' Alıntı:
'bizim anladığımız anlamda' offroad kabiliyeti

O iş hafta sonu gezintisi kavramını aşıp bir tür motor sporu faaliyeti alanına giriyor sanki. Benim edindiğim intiba bu yönde. Sonra bakıyorsunuz hiç te o tarz araçları ya da amaçları olmayan insanlar bu forumları okuyup özenmiş, modifiye etmiş araç yükseltmiş, MT lastik takmış... sonuç? amaca hizmet etmeyen ve bilinçsizce güvenliği azaltılmış araçlar.

duster manyofanatiği bir arkadaşın yorumuyla benim aracım olmadığından benim deyimimle yancı olduğumdan benim fikir beyanında bulunma hakkım yok.ama arkadaş eski yalova kaymakamı olduğundan şöyle söyliyeyim:ben çocukken traktörmü çok pahalıydı bilmiyorum dayımda bir power vagoon vardı.o zamanlardan daha sonra arkadaş olduğum insanlarla yaşadıklarımdan gördüğüm arazi araçları yolda insanı bir yerden bir yere götüren yol dışındada su taş çamur normal arabanın geçemediği yerlerde mukavemeti olan araç.1995 te filan ilk tanıştığım offroadçılar için ok144 veya çavuş desenli lastik bir el vinci tavanda birkaç traktör farı arazi için olmazsa olmazdı.sonra arabalar yaşlanıp ikinci elde fiyatlar düşünce bu araçlara sahip olunmaya başladı.vinç bulunabilir alınabilir hale geldi.ok 144 e elle şekil verdirmek lastik kaplatmaya gerek bırakmayan arazi lastikleri gelmeye başladı.ve lastik çapları büyüdü.vinç için tampon vs takılınca azametli araçlar ortaya çıktı.doğanmış gibi yapan şahine hasta yurdum insanı bu devasa araçların çakma 190 dan fazla dikkat çektiğini görünce önemli olan boyu işlevi değil prensibiyle araçlarına büyük lastik takmaya başladı.minibüslere ne işe yarıyosa merdiven arkaya stepne takma vs işin shit ini çıkardı.bir çok suv sahibide işe yarasın diye değil görüntü olsun diye araç yükseltme metal tampon vinç takma kullanılmayacak tavan sepeti üzerine bol miktarda spot takma gibi işlere girdi.aracın altından yere değecekmiş gibi duran vinçmi istersiniz,araziye hasbelkader girseniz ilk engelde karnın takılmasına sebep olacak ışıl ışıl yanan kromajlı yan basamakmı istersiniz ,abartılmış 200 kiloluk ön demirmi dersiniz aşırı ofsetlenmiş jant ve altında flanş vs tonla hesap kitapsız yapılmış ucube yollarda.çok uzattığım lafın kısası sizle hemfikirim.hiç bir işlevi olmayan sadece insanlar dönüp baksın diye yapılmış çok sayıda araç var.olmayan telsizin 5 metre anteni,kullanılan lastile akrabalığı olmayan iş makinası lastiği görünümlü stepne sanki yollar buzmuş gibi kaput önüne konan plexi koruma,bide filanca arazi grunun üyesiyim stickeri.arada sırada toplanıp araziye girenler yaptıkları ilavelerin çoğunu arazide kullanıyor.kullanmak için şartları zorluyor hatta.sadece haberini duyduğumuz basına pek yansımayan bir kaç kazada yaşandı bildiğim kadarıyla.mümkün olduğu kadar yükselsin diye yapılan iki üç araç takla yuvarlanma filan hakkın rahmetine kavuştu.ama araçları hava için olabildiğince yükseltip kazayı yapan araç sahibide,adam parasını veriyo akan suyu neden keseyim deyip olmaz abi demeden oucubeyi yapıp salan atelye sahibide burda ben yandım siz yanmayın kafanıza göre söküp takmayın diye aldığı dersi paylaşmadı.yaptığı iki araç bu yolda telef olup üçüncüyü nasıl devasa hale getireceğini paylaşan insan var sanal alemde

muratcesur, antidusterciler cepheye seni sürdükleri için sen hedefsin, onlar da senin ardına saklanmışlar tabii. Dikkat ettim, sen doğru bir laf ettiğinde, arkaya sinmiş cephe hemen alaycılığa başlıyor. Bu durumdlarda hep şu olur: Kimi şak şak eder, kimi gülmekten ölür, kimi sureti haktan görünüp güya ağır laf eder.

İlk perdeyi sen açtığından, konu alevlenir ve ihale de sana kalır.

Bu cepheden biri geçenlerde bir laf etti: "Niye araçlarımızla alay ediyorsunuz...."
Ben de "sahi niye insanlar bunu yapar" dedim. Hiç kimsenin aklına "doğru ya, biz de diğerleriyle alay ediyoruz" demek gelmedi.

Senin Duster sahipleriyle alay ettiğine tanık olmadım. Mesajların bazen doğru fikirler taşıyor, çoğunlukla da esprili. Ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Mesajlarında ciddiyet olmadığı gibi, yani dinlenilesi bir şey söylemedikleri gibi, öyle basit ve bayağı bir espri (güya) var ki, bırak okumayı, adamın içi kalkıyor ve o kişinin rumuzu bile mesajı itici geliyor.

Seni mor tişörtün dolayısıyla diğerlerinden ayrı tutuyoruz, bilesin.

tyt.fan: Bilinçli yapılan işte sıkıntı çıkmaz. Offroad ta bir tür spor faaliyeti gibi geldi bana sadece. Dağcılık gibi... O da riskli ama adamlar ne yaptıklarını biliyor. Gösteriş değil yani. Öyle olduğu sürece mesele yok.

Ben standart donanımlı eski bir suv kullanıyorum. Hafta sonu gezintisinde karlı yollardan güzel yaylaya kadar gidiyor geri getiriyor. Bana bu kadarı yeter. Ara sıra çıkabilen problemlere karşı da bagaja bir kürek attım, ne olur ne olmaz.

(Duster tartışmalarına girmeden cevap yazdım.. o konuya bulaşmak istemiyorum.)

olgun bey 2 yıl filan önce sizle ilk diyaloglarımız benimde sizi anlama çabası göstermemem sizin eski araçları biraz tefe koyar nüktedan yorumlarınız sayesinde epey sert geçiyordu.birde ilker beyim erkan beyin biz yaptık oldu mesajları o zamanki tartışma ateşine benzin döktü.hatta ben ilker bey kısmında haklı çıktığım yeni aracın pr ını yapıyorsunuz komplo teorisi ile epey sertleştirdim tartışmayı.ama zaman içinde siz bazı duster sahipleri duster ı tanıdıkça kabiliyetlerini yazdıkça biz sizlerin bazılarınızı yorumlarınızdan tanıdıkça sohbet şekline döndü tartışmalar.ama bırakın duster ı bir aracı olduğundan şüphe ettiğim sizinde bir ikisini mt lastik vs konularında deşifre ettiğiniz duster sahibi gibi yazan bir iki üyede sohbete su katıyolar.biz antiduster tayfası bir yerimizi yırtsak duster satışında onbinde 1 düşüşe sebep olamayız,
cebine parasını aklına duster almayı koyan insana engel olmak zor ve çok gereksiz.verilecek para sağlanacak fayda biçiminde bakınca duster verilen para ile alınabilecek araç.

sakyuz arkadaşım.modifiye yapan atelye sahiplerinden kaçı kağıt üzerinde hesap kitap yapıyor sizce.yabancı sitelerden indirilmiş fotolardan bakarak klonlanmış onlarca ürün kullanılıyor.sanayide kullanılsın diye üretilen polyamid kütükten kafasına göre get kesip yükseltme yapan hava çeliğinden saplamayla kupa yükselten,kesip biçip ekleyip ofset elde eden vs vs.birde lisanslı denenmiş patent alınmış ürünler var.suzukiler için becce ni ürettiği gibi.yada bazı markalar için tedarikçilerin getirdiği.ama bu ürünleride çok az insan ehil ellerde taktırıyor.bizde iş deneme yanılma ordan burdan kısılıp biriken parayla yapılıyo genelde.aracı yükseltip lastiği büyütüp araç çekişten düşünce diferansiyelede müdahale gereğini görüyoruz.yada direksiyon aksamıda fren vs de tadilat istiyo o aşamada akla geliyor.bilinçli yapılmış araç elbette epeyce var.
ancak bu 4x4 araç işi küçük bir grubun hoby spor uğraşı olmaktan çıkıp ciddi bir sektör oldu.eskiden arkadaşlarım bir vinci taktıracak usta aracı takozla yükseltecek ateleye bulamazken şimdi bir sürü insan bende araç modifiye ediyorum bende vinç tampon vs getiriyorum bende sepet metal tampon üretiyorum diye ortaya çıkmış durumda.
gerçek anlamda sizin teşhisinizdoğru.offroad spor dalı.eskiden eurosport trail yarışlar yayınlardı.istanbulda geçen haftalarda iki yarış yapıldı bu tarzda.isoff önayak oluyor.beyoff organizasyonlar yapıyor.fanatik duster cı yada fanatik anti dustercıya yada ben gibi damarına basılınca meczuplaşana rastlamadıkça siteyi bu aralar canlı tutan duster konulu topicler :smiley: .eskiden hafta sonu geziler filan paylaşılırdı.forum daha canlıydı.

Hesap kitap önemli ama ben böyle işlerde hesap kitaptan çok teste inanırım. Geçen senelerin birinde toyotanın en kıdemli mühendislerinden biri üretime henüz geçmemiş spor modellerden birini test ederken viraja giriş süratini biraz fazla kaçırıp yaşamını yitirmişti. O noktaya gelinene kadar bütün hesap kitap doğruydu sanırım ki denemeye cesaret etmiş.

Neyse araç 15 yaşına bastı mı zaten daha başka dertleriniz çıkmaya başlıyor fazla kurcalamıyorsunuz orasını burasını. Bütçe işi.

Bende lineamı satıp 3 ay bekleyerek 2. el duster alanlardanım. Şu ana kadar bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Beni üzen bir durum olmadı. Yakıt olarak % 10-20 fazla yakıyor. bukadar da olur sanırım.

herkese iyi akşamlar .bu akşam bakan çok muhabbetçi yok galiba..lineayı sattık ama duster ı hala teslim alamadık.benim gibi bekliyen varmı acaba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR