<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 176502" data-quote="ceremcem2" data-source="post: 1528153"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1528153"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1528153">ceremcem2' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Kesinlikle!<br />
<br />
<br />
<br />
Kesinlikle! Fakat tahmin edebileceğiniz gibi bunun birçok mantıklı ve makul sebebi olabilir. Endişe etmek için tek başına yeterli bir parametre değildir.<br />
<br />
Açıkçası bir yatırım ne kadar akıllıca/mantıklı olursa olsun, o yatırımı yapabilecek para yoksa mantığı takip edemiyorsunuz.<br />
<br />
Dolayısıyla çoğumuz gibi ben de kısıtlı bir bütçe ile hareket ettim. Elimdeki bütçeyle ya bir jel akü alacaktım, ya da kendimi biraz zorlayarak böyle tedirgin edici bir lityum akü alacaktım. Tedirgin etmeyen, güven veren bir lityum bataryaya maddi imkanlarım yetmiyordu. Ben de basitçe "hesaplanabilir" bir risk aldım.<br />
<br />
Söylediğim gibi, ilk alışımda ürün ayıplı çıktı. Ürünün ayıbını izah etmek için mühendis sıfatımı kullanmam, para harcamam (enerjimetre takmam) ve vakit harcamam gerekti. Bu anlamda herkesin alabileceği türden bir risk olmadığını da belirtmekte fayda var.<br />
<br />
Fakat bizler buradayız, bizlerden de öte bilgi ortada, sonuçta firma da orada ve ürününün arkasında duruyor. Bence ortada aşılmayacak sorunlar yok.<br />
<br />
Ekleyeyim; siz bir de ürünün içinden çıkan kullanım kılavuzunu ve teknik belgeyi görün! Yani, teknik belgeyi siz görün. Ben görmedim çünkü. Çıkmadı. Kullanım kılavuzu ise müthiş derecede kafa karıştırıcı noktalara sahip, hatta çeviri hataları var.<br />
<br />
Ben, dediğim gibi, bu işin teorisini bildiğim için ne beklemem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini ve ne yapmamam gerektiğini bildiğime güvendim. Örneğin içinden çıkan kullanım kılavuzunda 15V ile şarj etmemiz gerektiği yazıyor. Ben kesinlikle 14.4V'u geçmiyorum, çünkü 4 hücreli LiFePO4 bataryanın CV gerilimi budur, kimin ne dediği önemli değil, işin kimyası belli.<br />
<br />
Arada bir akünün performansını buraya not düşerim.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>4.2*4=16.8 olması gerekmez mi</div>