LPG Fiyatlarında Tutarsızlık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cenkcc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,354

cenkcc

Zirve
Yer
İstanbul
Herkese selamlar,
Yine bu hafta sonu istanbul bana battı hem aile ziyareti hemde biraz turna tutarım diye yukledim suzukiyi köpeklerimide aldım ver elini ankara....
Yola çıkmadan depoyu doldurayım dedım malum otoyoldaki Opet Mehmetcik tesisleri cuma gunleri felaket oluyor yakıt almak bir dert en ıyı 45 dakıka suruyor yakıt ki geçen hafta boluya giderken 45 dakıka surmustu....

Girdim istasyona yanaştım lpg ye lanet olsun dıyerek yine 1.70 tl /LT den doldurdum depoyu bastım gaza trafık ve konvoy yoktu rahat bir sekılde kaynaslıya geldım kopekler hava alsın su içsin çiş yapsın diye girdim benzinliğe tekrar gaz aldım 1.71 tl/lt olarak kendi kendime oto yol nasılsa 1.71 olması normaldır dedım kopeklerın ıhtıyacı gıderıldı tekrar bastım gaza..

Ankaraya geldım sabah 4 de yola cıkıp balıga gıdecegım için depoyu doldurayım sabahın korunde uykulu pompacılarla ugrasmayım dedım ve gırdım istasyona oda ne lpg 1.50 tl /lt doldur dedım pompacıya hatta keske yedek depo olsada onuda doldursam dedım pompacıya oda gevrek gevrek arka koltuktakı termosu gostererek onu doldurayım bıtınce aktarırsın dedı kendı çapında esprı yaptı bende yolda duramadım kopeklerı ıcıne işettim mecburen dokucem ama lazımsa al bobrek tasına ıyı gelır dedım herıf bır anda dondu içilirmi dedi elbette dedım şifa niyetıne vereyım istersen dedım...
Bİraz daha ustelesem benım cıddı durusum karsısında ıcecektı armut neyse..

Cumartesi ben balığa gıttim 2 adet orta hallı turna tuttuk ezıyet dizboyu ve bula bula en sıcak gunu seçmişim 365 gun içinde...
Pazar gunu sabah ailece kahvaltı falan derken saate baktım 2 yolcudur abbas bağlasan durmaz yıne dustum yola ankarayı çıkarken tabiiki yine lpg almak gerek gir benzinliğe eskısehır yolu uzerı fiyat 1.56 tl/lt yahu bu nasıl iştir diye isyan ettim sonunda tabii kendi kendime çıktım yola geldim tekrar boluya doldurmak gerek depoyu tekrar ama bu sefer 1.71 tl/lt istanbuldanda pahalı isyan ede ede geldim istanbula

5 depo lpg 5i de ayrı fiyat bu nasıl bir memlekettir bu nasıl bir sebest fiyattır anlamıs değilim...

Etiketler
Ynt: LPG Fiyatlarında Tutarsızlık

Evet, LPG fiyatları Ankara'da daha ucuzdur. Ankara'dan batıya doğru gittiğinizde -doğudaki fiyatlara hiç dikkat etmedim o yüzden bilmiyorum- fiyatlar gözle görülür bir şekilde artıyor. Sebebini ben de merak ediyorum.

Akaryakıtta olduğu gibi (bir ay önce başlayan iki aylık tavan fiyat uygulamasından bu yana hariç olmak üzere) LPG Otogazda da pompa fiyatları serbest piyasa kurallarına göre belirlenmektedir.
İkmal noktalarından uzaklaşıldıkça kara nakliye maliyetlerinden dolayı pompa fiyatlarında cüzi artışlar söz konusudur.
Hem LPG hem de akaryakıtta mikro pazar rekabeti vardır. Ankara ve İzmir'de yoğun olarak gözlemlenen fiyat indirimleri nedeniyle şirketler zaman zaman kar etmeden çalışmaktadırlar.

Genel olarak fiyatlar arz talep dengesi ve dağıtıcılar arasındaki rekabet sonucu oluşmaktayken Ankara, İzmir gibi birkaç şehirde damping derecesinde indirimler gözlemlenmektedir.

Aynı durum tüplü LPG satışlarında da yaygındır.

Daha fazla bilgi için www.petder.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Selamlar

Alper Zümrüt

Tamam haklısınızda rafineriden uzaklasınca malıyet naklıyeye baglı olarak artıyor kabul ama ankarada 1.43 ve 1.5 tl fiyat aralıkları var boluda 1.7 ve 1.71 tl ve istanbulda 1.7 tl
rafineri kırıkkalede istanbulda 1.7 olan lıtre fiyatı boluda daha ucuz olmalı dıye dusunuyorum yada istanbulda daha pahalı olması gerekmezmi sonucta kırıkkale ankara bolu ıstanbul sıralama olarak km bazında

sonuçta haksız bır rekabet var herseyde oldugu gıbı ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,142
Kayıtlı Üye Sayımız
167,033
Kaydolan Son Üyemiz
alimutlu14532004@gma

Çevrimiçi üyeler