lpg kullananların bilgilerine ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xendasouc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,321

xendasouc

Hayat ilerledikçe görüntüler bulanıklaşır...
Yer
rize
1600 cc 90 model nivamın motoru sıfır takıldı.
araçtan rolanti çalışırken aşırı bir beyaz duman çıkıyor buhar gibi
bunun nedeni ne olabilir gaza kuvvetli basıldığında duman kesiyor ama rölantide beyaz duman atıyo ve aşırı derecede yakıt sarfediyor
ustaya baktırdım usta diyo motorda bişey yok su karışmıyor diyor su eksiltiyodu onu çözdük kalorifer borusu çatlaktı onu tamir ettik ama yine beyaz duman devam ediyor
acaba lpgyi çiğ (yakmadanmı) dışarı atıyor bilemedim gitti motoru başka bir ustayada gösterdim oda aynı diyor motorda bişey yok diyor
motor kapağını açtığımda kapakta krem rengi bi kalıntı ile karşılaştım aynı şekil yağ çubuğundada bu kalıntı vardı usta baktı yağını gözetledi kış aylarında lpg li araçlarda böyle olması normal dedi bilmiyorum ne kadar doğru ama lpg li araç kullananlar bu konu hakkında bilginiz varmı ...vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: lpg kullananların bilgilerine ihtiyacım var

silindir kapağına bakılabilir aracın benzinli ayarları iyise arac sorun yapmaz birde aracta miksermi var

mikser var derken neyi kastettiniz anlayamadım.
araç lpgyi tam yakamazsa eksozdan çiğ atarsa beyaz duman çıkıyor öyle biliyorum bu sorunu çözmeyeçalışıyorum..

efendim karbiratörün üstüne lpg mikseri yani karbiratörün üstüne takılan parcanın üstünden lpg giriyor yada karbiratöre delikmi delindi

silindir kapağı döküm ise kapak sökülüp ,,çelik yova yapılıyor neden dicek siniz döküm kapak zamanla siboplar düşecektir arac bu durumda çekiş düşüklüğü rolanti ayarsıslığı olacaktır ne yapsanız ayar tutmaz

eyer aracınızda mikser varsa mikserin 1 boğaza gelen kısmına 4 eşit yerden 5 lik delik delmenizi öneririm aracını bakın nasıl randımanlı çalışacaktır hem benzinli ,,hemde LPG ayarları benim tabirimle SAAT gibi olacaktır sabahlarıda tek marş kış dağil

hadi kolay gelsin

Lpg yandığında su buharı da çıkar. Egzosdan çıkan su buharını görüyor olabilirsiniz. Yanmamış lpg atsa kokusunu duyarsınız. Ancak motorun yağ kapağında ve yağ çubuğunda beyaz krem gibi birikintiler, benim bildiği kadarı ile, motor yağına su karıştığını gösterir. Ustalarımız daha iyi bilgi verecektir.

LPG li arac kullanan arkadaşlar ilk önce benzinli ayarları çok iyi olursa LPG ayar tutar yoksa ayar öylesine olur basit bi örnek 1 buji benzinliye göre daha temiz olacak 2 marş bakımlı ise arac gider ve sabahları basar

tahminime göre senin motor yağına su karışıyor suda motor kapagında köpük yapıyor yag sekmenleri degişmesi gerekiyor sanrım yarım rektifiye

erdogan güz' Alıntı:
tahminime göre senin motor yağına su karışıyor suda motor kapagında köpük yapıyor yag sekmenleri degişmesi gerekiyor sanrım yarım rektifiye
birde gaz ayrı dügün olursa hiç bir sdorun olmuyor iyi bir karbütürcü çok güzel bir ayar yapabilir yanlızca gaz ilzinin rölente ayrı bir birini tutmuytor gazda daha düşük rölentide çalışıyor

Lpg li araçlarda egzosdan su buharı çıkar ve beyaz olarak gözlemlenebilir.Bu tüm tüplü araçlarda var.Sıfır motor taktık demişsiniz.Sıfır motora 1000 km sonra ya değişimi yapılır.Eğer daha bu 1000 km lik değişimi yapmadıysanız bu yağda bazı değişiklikler gözlemleyebilirsiniz.(motor toplanırken parçların ne kadar iyi temizlendiğiyle alakalı olarak) ilk yağ değişiminden sonra büyük ihtimalle bu yağ problemi ortadan kalkar.

Not:bu yorumu 2 motorcu ustanın su kaçırmıyor tesbiti üzerine yaptım.

mikseri iptal edip karbiratörün 1. 2.. boğazdan aşağı 8 santi bakır boru indirin bakın araclarınız rolanti nasıl SAAT GİBİ OLUYOR YOK BEN BUNU YAPAMAM DERSENİZ MİKSERİN 4 EŞİT YERDEN KÜÇÜK DELİKLER VAR 5 LİK DELİK delip takın aracınıza bak nasıl çalışıyo

pazar günü aracın motor yağını boşalttım ve ölçtüm 4 litre yağ koyulmuştu ve 4 litre olarak ölçüm yaptım yani yağda bi artış yok yağın rengi ise kutunun içinde çamurumsu mat çamurumsu bi renkte görünüyor yine şüphedeyim normalde conta kaçırsa motor yağında su olması gerekiyor ama çıkan yağ yine aynı ölçüde . yağ çubuğunda köpüklenme var üst kapakta aynı şekilde krem gibi bi madde ile köpüklü şekilde kaplanıyor radyatör kapağını açıp motora son gaz verip çekiyorum su hafiften aşağı dordu çekilip yukarı çıkıyor ama kabarcık yok conta kaçırsa kabarcıkta çıkması gerekiyor radyatörden su fışkırması lazım diye biliyorum öyle bi sorun da yok ama bu beyaz dumanı nasıl yok edeceğim ...

o köpürme olayı ile bende karşılaştım. ilk conta yaktım dedim ama ustaya götürdüm kompresyonu ölçtü hepsi 12 çıktı. usta baktı bunda bişe yok dedi.
sebebini çok sonra öğrendim 10/40 yağa 20/50 yağ ekleyince köpürme yapmış.

Bence motor yağını değiştir. zaten yukaırıda söylenmiş; sıfırlanan motoroun ilk yağını kısa sürede değiştirmek gerekir. Muhtemelen ilk yağı olması gerekenden ince konmuştur motor sıfırlandığı için.

LPG ayarı ile ilgili sıkıntın olursa, ayarı emisyon cihazı vasıtası ile yapan ciddi birine git. Aracın motoru, ateşlemesi iyiyse, ayarı da doğru yapıldığında emizyon değerleri iyi olur; bu kadar basit. İstanbulda isen bana uğra; ayarları yapalım.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim artık beyaz duman atmıyor köpükte yapmıyor araca radyatör kaçak önleyici bi sıvı koyduk geçen ve beyaz duman kesildi bide aşırı lpg geliyodu ayarları bozuktu elektronik ateşleme de olunca artık lpgyi çiğ atmıyor çok tatlı gaz yiyor ama lastiklerden dolayı biraz fazla yakıyor ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR