Lpg Tankı Vize Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,652

sabri77

Kamp I
Yer
söke
97 model aracıma lpg sistemi taktırdım. lpg yakıt tankını discoverylerde mümkün olan tek yere yani bagaja monte edildi. ancak bagajdaki iki koltuk açılamaz hale gelince vizeden geçemedi. daha küçük tank takalım koltuklar açılabilsin dedik, diz mesafesi kurtarmıyormuş, yahu bu şekilde tankı monte edilmiş bir dünya arac var bu arabalara lpg uygulanamayacak mı dedik beni ilgilendirmez dediler. gıcık bir tuvturk mudurune mi tosladık, yoksa genelde uygulama böyle mi? tecrübe edenlerden yardım talep ediyorum.

Etiketler
Ynt: Lpg Tankı Vize Sorunu

sabri bey öncelikle iyi günler benimde aracımda tüp yeri sol köşede bir koltuk eksik kullanmaktayım hatta üzerinde koprösör mevcut benim ruhsatta 5 kişilik yazıyor bu yüzden arka koltuğu hiç sormuyorlar aracınız ruhsatta kaç kişilik yazıyor ona bir bakmanız ve 5 kişilik ise size sorun çıkarmamaları lazım ancak 5 kişilik yazdığı halde sızden yınede o koltukları istiyorlarsa adamlar sıkıntılı demektir size takmışlar belli bununda çözümü 2 koltuğu gidip söktürmek al bakalım şimdi koltukta yok ne diyeceksin demek gerek bunlara ama yinede bir kusur buluyorlar kesin çözüm ruhsatta ne yazıyorsa onu isterler eğer 7 kişilik yazıyorsa söktürün 2 koltuğu projesi tahminim 300 tl yakın zamanda bende cj8 aracıma yaptıracağım 7+1 kişilik onu 4 kişiliğe düşüreceğim olmaz diye bir şey yok yapılmakta kolay gelsin yakın zamanda bende 2. defa dıskoyu muayne ettireceğim bilgileri sizinle paylaşacağım :smiley:

teşekkürler. ruhsatta 7 kişilik yazıyor maalesef. önümüzde iki şık var: çok küçük bir tüp koymak, +2 koltugun açılabildiğini kanıtlamak ya da sizin dediğiniz gibi ruhsattaki koltuk sayısını düşürmek. bu koltuk sayısını düşürmek için ne gerekiyor acaba

sabri bey öncelikle kolay yoldan koltuklardanda vazgeçmeden şu yapılabilir benim aracımdaki gibi sol köşeye alınıp en küçük boyutta tüp taktırıp bu kısa tombul olanlardan yanılmıyorsam 35 litre oluyorlar bunu takip üzerine koltuk açılabiliyormu ona bakmak
yada o bölümde orjinal koltuğun yerine sadece muayne için uydurma bir koltuk koymak tüpün üstüne o anlı monteli bu ilk seçenek ikincisi proje ile 5 kişiliğe düşürmek ve koltukları sökmek yerine eğer kolay değilse üzerini bir halflexle kapatıp 5 kişilik kardeşim deyip geçmek lazım hatta hiç birşey söylemeyin projeyi arasına koyun gitsin bu arada bu projeyi geçen gün sordum iş takibi yapan arkadaşlara mühendise çizdiriliyor bunuda eski takipçiler olurdu trafikte onlar yapıyor sigorta şirketleri ile aranız var ise onlar sağlam bir yer bulur size çok fazla kişi bunlardan anlamıyor daha önce yapmış birileri olursa daha iyi olur size bol şan diliyorum bu arada bende mayıs ayında gireceğim muayneye stres bsaşladı :smiley: motor numarasını öğle bir yere koymuşlarkı onu görene kadar hafıf kusur geçeceğiz herelde :smiley: ve bu işlemlerden veya başka işlemlerden birini yapacak olursanız ilk gittiğiniz istasyona girmeyin başka bir istasyon deneyin mümkünse :smiley:)) sevgiler saygılar :smiley:

Bizim araçların ilk kaydını kim yaptıysa...
Benim Disco da 6 koltuk gözüküyor ruhsatta:smiley:

Sayı saymayıı bilmeyen adamlar yüzünden nelerle uğraşıyoruz yahu...!

monte' Alıntı:

monte' Alıntı:
evet aynen öğle muayne tam bir komedi aslında bu tür işlerle trafikten ziyade özel bir birim kurulsa ve bütün işleri o takip etse polisinde bu konudaki yüküde kalkar daha sağlıklı takip olur böylece aracın standardı ne ise o yazılır

küçük (sanırım 35 lt) bir tank koyarak sorunu hallettik. yalnız benim araç disco 1, bagajdaki koltuklar yana açılıyor, küçük tank arka koltugun arkasına koyulunca ayak mesafesi yetiyor. aynı sorunu yaşayan arkadaşımın disco 2sinde koltuklar öne doğru açılıyor, onda tankı bagajın tam ortasına dik koymak zorunda kaldık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri