<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Lpg Tüpleri</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="bartek" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
bartek' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Melih Bey..benzin küçük tup saklamaktan daha tehlikeli geliyor bana. Araç icinde benzin bulundurmak istemem.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Coleman'in benzin ocaklari yillardir bir cok kampci ve karavanci tarafindan kullanilmakta. Ocagin icinde su ana kadar bir sorun olusturdugunu hic duymadim. Yanlis hatirlamiyorsam rahmetli karavanci abimiz Ruzgar'inda bunlardan vardi ve karavan disinda bir sey pisirecegi zaman bunu kullaniyordu. <br />
<br />
Ben olaya minimal yaklasilmasi gerektigini dusunen biriyim. Sirf karavanin disinda kullanacagim yada yedekte dursun diye ikinci bir tupu arabada bulundurmak acikcasi biraz yer israfi gibi geliyor bana. Onun icin yedekde durmasi yada disarida kullanmak icin kartuslu gazli olacaklar yada benzin ocaklari daha makul. Yanliz kartuslu gazli ocaklarinda kartusunu yaninizda tasimaniz gerekli ve bittiginde Decathlon vb. outdoor magazalari bulmaniz gerekiyor. Bu ocaklarin yaninda yedek bir seye gereksinimi yok. Az miktarda benzinle gunlerce yaniyor. Sirt cantasi ile gezen bir cok insan bu ocaklari cantalarinda tasiyor. <br />
<br />
Tabii ki hangi sekilde olursa olsun benzini, gaz kartuslarini, ve LPG tuplerin arac hareket halindeyken savrulmayacak sekilde sabitlemek gerekiyor ama Levent beyin de belirttigi gibi kolay bir sekilde sokulerek acil bir durumda aracdan uzaklastirilabilir olmasi gerekiyor. Gaz kartusu, benzin ocagi, LPG tupu bu sistemlerin hepsi yillardir karavancilar ve kampcilar tarafindan kullaniliyorlar ve sanirim dikkatsizlikle olusan hadiseler disinda cok az vaka vardir. Kaldiki tasima esnasinda gaz vanalari, benzin vanalari kapali ve gaz kartuslari ocaklardan ayri oldugu surece bir sorun olusturmazlar. Sonucta bu tupler, kartuslar ne sekillerde fabrikalardan magazalara tasiniyor. Buna dayanimli sekilde uretim yapiliyor.</div>