LPG Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,810

rast

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
Yer
İstanbul-Beylerbeyi
Arkadaşlar merhaba;
Cherokee 4000cc motorlu bir araç almayı düşünüyorum.Arazi haricinde şehir içi ve şehir dışı LPG tüketimi hakkında beni aydınlatmanızı rica ederim.

Etiketler
Ynt: LPG Tüketimi

bende cherokee araştırıyorum bu aralar
genelde söylenen lpg ile şehir içi 30 kuruş, şehir dışı 22 kuruş ile 25 kuruş arası değişiyormuş

Ozan nın söylediği rakamlar doğrudur . Sıralı Sistem ile ben benzer değerler tüketmekteyim .

Tabi bu değerler yumuşak kullanım için geçerli, devirli ve sert kullanırsan ciddi artışlar olabilir ...

Saygılarımla ...
Barış

sıralı değil eski sistem 4000cc otomatik şehir içi 400 krş şu an için yeni bir ayar değişikliği yaptım düşmesini bekliyorum... çok beklermişim jeep de bana gülermiş

Hocam biraz aktarma organlarının motorun durumuylada ilgili belki de ... Birde tabi lastik önemli etken .... Eski tip lpg de biraz fazla yakabilir diye düşünüyorum .

Jeep sahibine gülmez ;D Umarım çok beklemezsiniz ...

amann be barış arkadaşım yaksın ;D dünyaya bidahamı gelicez ayrıcalığın tadını yaşıyoruz jeep lerimizle ;)126 bisle mutlu olamıyacağımıza göre

4.0 jeep ile sıralı sistem 400- 450 arası lpg yakıyorum, normal kullanımda bilginiz olsun 300 yakanlara da şaşıyorum ;)

hasanfb' Alıntı:
Bence 4 lt bir motor şehiriçi 0.50 tl den aşağı yakması imkansız gibi...
yok okadar imkansız deil aynı motor sralı sistem gazlı olan arkadaşım 300...350 kr yakıyor ben kendi aracımınkini yazdım 400 kr

Yok arkadaşlar imkansız değil . İnsanlar hep şaşırıyor ama 4.0 ve 5.2 ler düşük devirlerde de güzel çalışan makinalar dolayısıyla sanırım daha ekonomik oluyor . Siteden dronger , ben ve sanırım photomania da aynı 4.0 ZJ kullanıyoruz . Değerlerimiz bu civard 300-320 ykr . Hele 50ykr 5.2 ler bile yakmıyor ...

Evet hocam yaksın yani bukadar da ... Memleketteki fahiş yakıt fiyatlarına rağmen fena değil . Mesela fiat stilo vardı bir ara 1.6 10 litre yakıyordum benzinle ... Şimdide aynı benzinli 1.6 araçmı gibi yakıyor , tabi LPG ile ... ;D

Saygılarımla ...
Barış

ben şu an sadece sehirlerarasını test edebildim. 99 xj için çok ekonomik gidersem 16-18 lt biraz gaza basarsam 20 yi geçer arabayı nasıl kullandıgım ile direkt ilgili diyebilirim.
tabi arabada 3,5 inç yükseltme 31 inç mt lastikler var. Bu arada çok kasarsam yakıtı biraz daha indirebilirim diye düşünüyorum ama nereye kadar ?
yakında modifiye ettigim aracı sizlere resimlerle tanıtacagım ve fikirlerinizi alacagım

expres' Alıntı:
4.0 jeep ile sıralı sistem 400- 450 arası lpg yakıyorum, normal kullanımda bilginiz olsun 300 yakanlara da şaşıyorum

+1 Oldukça bakımlı bir araca sahip olduğum halde şehir içinde o rakamları hiç görmedim. Aracımın yakıt sisteminden, egzoz sistemine kadar problemli olan her parçası değiştiği halde böyle durum...

expres' Alıntı:
4.0 jeep ile sıralı sistem 400- 450 arası lpg yakıyorum, normal kullanımda bilginiz olsun 300 yakanlara da şaşıyorum ;)

BolbuzJack' Alıntı:
+1 Oldukça bakımlı bir araca sahip olduğum halde şehir içinde o rakamları hiç görmedim. Aracımın yakıt sisteminden, egzoz sistemine kadar problemli olan her parçası değiştiği halde böyle durum...

ben 94 model 4.0 zj ile ortalama 100 km de 18 litre lpg yakıyorum. bu değer benim günlük kullanınım ve ağırlıklı olarak şehir içi... her depoda menzili ölçerim. nedenide monifolt kaçırmaya başladı. yakıt artısı olunca ona el atacağım...

şimdi mehmet ve murat dostlar sizin aracınız ne, aracın durumu ne bilmem, aracı nasıl kullanırsınız onu hiç karıştırmıyorum ama bizim bu bulduğumuz değerlere şaşıp +1 veriyorsanız emnim olun biz YALAN SÖYLÜYORUZ .....

dronder' Alıntı:
ben 94 model 4.0 zj ile ortalama 100 km de 18 litre lpg yakıyorum. bu değer benim günlük kullanınım ve ağırlıklı olarak şehir içi... her depoda menzili ölçerim. nedenide monifolt kaçırmaya başladı. yakıt artısı olunca ona el atacağım...

şimdi mehmet ve murat dostlar sizin aracınız ne, aracın durumu ne bilmem, aracı nasıl kullanırsınız onu hiç karıştırmıyorum ama bizim bu bulduğumuz değerlere şaşıp +1 veriyorsanız emnim olun biz YALAN SÖYLÜYORUZ .....
önderciğim burda yalan söylüyorsunuz iddiası yapmıyoruz, her modeli aynı olan araç aynı yakacak die bir kavram yoktur,bir sürü etken vardır yakıtı arttıran aracın durumu, lpg kitinin markası, kullanıcısı vs.. die devam eder gider, sonuç olarak atiker lpg kiti yeni taktırdım yerli bir ürün ve 300 kuruşları lpg montajı yapan firma şimdilik rüyamızda göreceğini söylüyor, senin aracın az yakıyorsa senin şansınadır,
işin daha ilginç tarafı benzinle 2000 model xj si olan arkadaşımız 450-500 yakıyor bizzat da şahitim ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR