LPG ve motor arıza ışığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burujo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,120

Burujo

Ana Kamp
Yer
istanbul
Web
www.chilloutlya.com
Selam arkadaslar
2008 grand vitara sahibiyim lpg den dolayi aldığım günden beri arıza lambası yanıyor.
Bir ara LPG Servisi'ne ışığı sondurttum fakat 50km sonra tekrar yandı.

Bunu söndürmenin bir yolu var ise önerilerinizi bekliyorum.

Etiketler

Ynt: LPG ve motor arıza ışığı

Ben de söndüremedim,LPG ci södürdü sizinki gibi yeniden yandı.
Ben de onunla yaşamaya alıştım:smiley:)
Saygılarımla...

Ayar yaptılar fakat hala aynı,bir sorun teşkil etmezse yansın diyorum.
Zararı yok,sadece iki de bir közüme takılıyor...
Teşekkür ederim bilgi için.
Saygılarımla..

Hocam aynı olaylar bende de oldu.
Benim araç subaru forester xt 2.0 boxer motor. iyi bir lpg ustası varsa tadından yenmez ama etrafda dangoz öküz çok.
Sinirlenip lovato distribütörünü arayıp kablo ve yazılım aldım. şiimdi kendi ayarımı kendi bilgisayarımdan yapıyorum.

en son ayar yaptığımda gazı çok kısmışım bende de yandı aynı motor ikaz lambası.
sonra %3 yükselttim 30-40 km yol yapınca kendiliğinden söndü.

Olmazsa bir daha göstereyim ustaya...
Dediğiniz gibi düzelirse süper olur.
Teşekkür ederim.

hocam bu olayın temel olarak üç nedenı vardır
*bırıncı nedenı lpg ayarlarının tutmaması nedenıyle (99 fakir karışım ) dusuk kalıte yakıt ıkazı ıle arıza ambası yakar
* ıkıncı nedenı ıse katalızorlerın tıkalı olma durumunda araacnı sıkıstırma yada sabıthızla ve bellı devırde aynı yolda gıderken yapabılır (benım grand vıtarada katalızorlerı ıptal ettırınce bu arıza lambasından kurtulmus ve aracın cekısınde baya guc fazlalıgı hıssetmıstım )
* ucuncu ıse atesleme bobınlerınız orjınalmı yansanayı yada omurlerının cogunu tamaladıysa benzınde hıssedemezsınız ama lpg de sabıt devırde atesleme atlaması yapar buda dusuk kalıte yakıt arızasına nedenolur kurtulma yontemı japınyadan orjınal atesleme bobınlerını getırtmek (not buda benım esımın jımny sınde basıma geldı uyguladım bır zat olumlu sonuclar aldım )
umarım yardımcı olabılmısımdır :smiley:

Salih bey aman alışmayalım açıkcası ben arabadan soğudum bu yüzden, hayır arabada ciddi bir arıza oluşsa fark etmeyecek yakicaz arabayı. :D Öneriler icinde çok teşekkürler.

Salih bey aman alışmayalım açıkcası ben arabadan soğudum bu yüzden, hayır arabada ciddi bir arıza oluşsa fark etmeyecek yakicaz arabayı. :D Öneriler icinde çok teşekkürler.

Lpg yi ilk taktırdığımda bu lamba yanmıyordu,galiba bir-iki hafta sonra yandı,Suzuki ustasına götürdüm söndürdü,daha sonra yeniden yandı bu sefer LPG ustasına götürdüm o da söndürdü daha sonra tekrar yandı,ilk önce arabanın çekişinde sorun vardı araba gitmiyordu daha sonra LPG ci de ayar yaptırdım bayağı fark etti araba çok canlandı.
LPG uygulaması yapaken usta galiba bobinlerden birini yaktı sonra parçacıdan yenisini aldık ve taktık acaba ondan olabilir mi?
Şimdi içime kurt düştü ben Salı günü bir baktırayım en iyisi...
Teşekkürler...

Burujo' Alıntı:
Selam arkadaslar
2008 grand vitara sahibiyim lpg den dolayi aldığım günden beri arıza lambası yanıyor.
Bir ara LPG Servisi'ne ışığı sondurttum fakat 50km sonra tekrar yandı.

Bunu söndürmenin bir yolu var ise önerilerinizi bekliyorum.
Merhabalar bende yeni kasa grand vitara araştırmaktayım size birkaç sorum olacak Aracınızı ne zamandır lpgli kullanmaktasınız?Lpg kitinin markası nedir? Yakıt sarfiyatı nedir? Lpgde ikaz lambasından başka herhangi bir sorun yaşadınızmı? Bu aracın sübapları magnezyum alaşım olduğu için lpg eritiyo diye okumuştum prince sübap korumalı sistem ise bu erimeyi belli bir km geciktiriyormuş bunun hakkında herhangi bir bilginiz varmı?

Merhaba Hüseyin bey,
Ben aracımı aldığımda lpg li idi sanırım 30000 km lerde takılmış şimdi 100000 de.
Bende alırken sübapların aşınmasında çok tereddüt ettim ama çok masraflı bir değişim olmadığını duyunca umursamadım.
lambanın dışında cruise control çalışmıyor.
bunun dışında şimdilik bi sorun çıkmadı :smiley: .
yakıta gelince şehir dışında km'de 0.28 ile 0.30 krş, şehir içinde kullanıma göre 0.50 krş a kadar çıkabiliyor.
Piyasada çok uyanık var aracınızı iyi araştırmanızı öneririm.
şimdiden hayırlı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.