Ynt: LPG'de Çalışan Karbüratörlü Araca Cut Off Sistemi Yapılabilir mi?
salman' Alıntı:
merhaba ozcour
malesef istanbuldayım istanbula yolunuz düşerse tanışmak neden olmasın. bende sizlere yardımcı olmak isterim öncelikle dogru bir gaz ayarı(öncelikle bir yanılgıyı düzelteyim) gzaın iyicene kısılması biz buna fakir besleme deriz.
aracı fakir beslemek ekonomi getirmez sadece zarar getirir motor doyumsuz çalıştıgında
1.performasın düşeçeginden olması gerekenden fazla gaz pedalına basacaksın buda hem motoru yoracak hem fazla yakıt tüketmene sebep olacak
2.motora gereginden fazla oksijen girer buda yüksek ısı demektir sonuç sibopların pistonların vs. zarar görmesi demektir hani derler ya lpg sibopları bozuyor piston kafasını eritmiş. motora zarar veriyor diye işte araç fakir beslenirse bu sonuçlar dogar.
3.eger aracın elektronik enjeksiyon ve ecu konturollu bir araç ise ecu bu fakir beslemeyi düzeltmek için programındaki tüm toleransları kullanır ve bir süre sonra araç bu yeni verileri hafızaya alır acı benzin konumuna getirdiginizde ise araç benzinde sapıtır düzelmesi için ite kaka en az 50km benzinde aracı kullanmanız gerekirki programını düzeltsin ve normale dönsün.
biraz lafı uzatmış olabilirim kusura bakmayın aydınlatıcı olsun diye biraz genişletip anlattım ayarınızı dörtgaz analiz çihazında akıllı bir lpg ustasına yaptırırsanız daha iyi sonuç alırsınız yakıt ekonomisi lpg sistemini kalitesi ilede eş orantılıdır (cut off konusuna gelince biraz zamanı var istanbulda olsa idiniz sizin aracıda test araçlarımızın arasına alırdık ama dedigim gibi biz istanbuldayız bu arada www.3k-lpg.com bu şirketin sitesi bilgi olsun amacı ile veriyorum site adresini hayırlı akşamlar dilerim
cevabınız için teşekkür ederim,
peki ben sizin İzmir'deki test aracınız olabilir miyim

, montajını sizin yönergelerinizle yapabileceğime inanıyorum. Zaten tahminimce
1 gaz pedalının basılı olup olmadığını sisteme belirtecek bir switch (sanırım karbüratöre takılır)
2 aracın kaç devirde olduğunu hesaplayacak bir sistem, (belki ateşlemediki sinyalleri sayarak çalışır)(aracım 4 silindir)
3 gazı kesecek kısım (lpg kitimı Aldesa)
fotoğraflarını çekip size gönderirim reklam olarak kullanırsınız

bu konuyla ilgili baya bir araştırma yapmıştım. Bir Renault forumunda gördüm, aracında deneyenler memnun, kendi çabalarıyla yapmışlar bir kısmına da ustası takmış, aslında yapılanları inceleme fırsatınız olursa, sizin projenin bitmesi kolaylaşabilir...
Selamlar,
Özgür