Lpg'li Ocak - Lpg Tüpü Kurma Servisi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acansuaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,117
burada ben dahil bir çok arkadaş sana yardımcı olmak için çabalamasına rağmen hiç kimseye teşekkür bile etmemişsin yada yazısına "beğen" ikonu ile beğini de bulunmamışsın.
Sana yardımcı olmaya çalışan bu insanlara, basit bir teşekkür ile karşıklık bile vermediğin halde, insanlardan hala yeni sorular sorararak yardım talebinde bulunman pek hoş davranış biçimi değil gibi...
Arkadaş yeni üye olmuş. Bir acemilik söz konusu olabilir. Ben art niyet göremiyorum.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
burada ben dahil bir çok arkadaş sana yardımcı olmak için çabalamasına rağmen hiç kimseye teşekkür bile etmemişsin yada yazısına "beğen" ikonu ile beğini de bulunmamışsın.
Sana yardımcı olmaya çalışan bu insanlara, basit bir teşekkür ile karşıklık bile vermediğin halde, insanlardan hala yeni sorular sorararak yardım talebinde bulunman pek hoş davranış biçimi değil gibi...
Diger konulardaki sorularimda ettigimi gorebilirsiniz. Suan konusmaya devam ediyorum. Uzulmeyin.

Arkadaş yeni üye olmuş. Bir acemilik söz konusu olabilir. Ben art niyet göremiyorum.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende art niyetli biri olduğunu ima etmedim.sadece yardımcı olan yada önerilerde bulunan insanlara değer verilmesi gerekliliğini hatırlattım.
Genelde toplum olarak hepimizin zaman zaman hatırlamadığımız,önemsemediğimiz ,sonraya bıraktığımız aslında hassas olmamız gereken bir konu.

bende art niyetli biri olduğunu ima etmedim.sadece yardımcı olan yada önerilerde bulunan insanlara değer verilmesi gerekliliğini hatırlattım.
Genelde toplum olarak hepimizin zaman zaman hatırlamadığımız,önemsemediğimiz ,sonraya bıraktığımız aslında hassas olmamız gereken bir konu.
Tamam ama ben konusma bitince herkese tesekkur edecektim zaten.Ön yargili yaklastiniz.Butun sorularimda da ediyorum.

Diger konulardaki sorularimda ettigimi gorebilirsiniz. Suan konusmaya devam ediyorum. Uzulmeyin.

Her açtığınız konu ;farklı içerik ve farklı yanıt veren kişiler olacaktır.Dolayısı ile onlardan esirgemediğiniz teşekkürü, bu açtığınız konuda da esirgemezseniz bizleride mutlu edersiniz.

Tamam ama ben konusma bitince herkese tesekkur edecektim zaten.Ön yargili yaklastiniz.Butun sorularimda da ediyorum.

Toptan şükür duası gibi ;)
neyse konu sonunu bekliyelim.:yum:

Peki oyle yapmayi deneyecegim.Tupgaz ile calisan ocak alsam, kullanabilir miyim? Karavanda bir sakincasi var mi?

1-gaz kesme emniyet tertibatlı olmalı
2-Ortam havalandırma nın iyi olmalı
Ayrıca;
1-Gaz tüpünün bulunuğu yerde olası kaçaklarda biriken gazın dışarı atılması için menfez yada havalandırma penceresi olması
2-gaz dedektörü ve ikaz sisiteminin bulunamsı ilave emniyet sağlayacaktır.
3-Hortum bağlantılarının dikkatlice yapılması ve araç titreşiminde sağa sola çarpma yerindne oynamaya mahal vermeyecek biçimde sabitlenmeli.
Yukarıdakilere uyarsanız sıkıntı yaşamazsınız.

1-gaz kesme emniyet tertibatlı olmalı
2-Ortam havalandırma nın iyi olmalı
Ayrıca;
1-Gaz tüpünün bulunuğu yerde olası kaçaklarda biriken gazın dışarı atılması için menfez yada havalandırma penceresi olması
2-gaz dedektörü ve ikaz sisiteminin bulunamsı ilave emniyet sağlayacaktır.
3-Hortum bağlantılarının dikkatlice yapılması ve araç titreşiminde sağa sola çarpma yerindne oynamaya mahal vermeyecek biçimde sabitlenmeli.
Yukarıdakilere uyarsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Bunu tupgaz icin mi soylediniz yoksa butun gaz sistemleri mi , forumda herkesin lpg li kullandigi fikri olustu bende kimse normal evimizde kullandigimiz tupgazdan bahsetmiyordu. Bende lpgli almak zorunda oldugumu sandim. Eger tupgaz kullanmamda bir sakinca yoksa tupgaz kullanmak isterim.

Peki oyle yapmayi deneyecegim.Tupgaz ile calisan ocak alsam, kullanabilir miyim? Karavanda bir sakincasi var mi?

Size bir şeyi tavsiye edebilmem için emin olmam lazım. Yaşadığım Almanya’da karavanda kullanılacak ocaklar için CE-kontrol işareti aranır (karavan için yapılmış cihazlar). Türkiye’deki durumu bilmiyorum. Konuyu karavan ekipmanları satan bir yerle konuşsanız iyi olur. Internette adresleri var.

Bana biraz acele ediyorsunuz gibi geliyor. Karavanda gaz ve elektrik tesisatı güvence bakımından çok dikkat edilmesi gereken konular. Karavanın içine konularacak ağırlıkların aracın yolda giderken dengesini bozmayacak şekilde olması lazım. Önce iyice bilgi edindikten sonra dönüşüme başlasanız, daha iyi netice alırsınız diyeyim.

Kolay gelsin, başarılar.

Bunu tupgaz icin mi soylediniz yoksa butun gaz sistemleri mi , forumda herkesin lpg li kullandigi fikri olustu bende kimse normal evimizde kullandigimiz tupgazdan bahsetmiyordu. Bende lpgli almak zorunda oldugumu sandim. Eger tupgaz kullanmamda bir sakinca yoksa tupgaz kullanmak isterim.

hepsi için geçerli.
Evliyaçelebi2 tarafından özenle hazırlanmış ve çok faydalı olan karavanda gaz pdf dosyası ektedir.
Ordaki çalışmada detaylı açıklamalar ve uyarılar var.

Ekli dosyalar

• Karavanda-GAZ.pdf
    672.6 KB · Görüntüleme: 580

hepsi için geçerli.
Evliyaçelebi2 tarafından özenle hazırlanmış ve çok faydalı olan karavanda gaz pdf dosyası ektedir.
Ordaki çalışmada detaylı açıklamalar ve uyarılar var.

Paylaşım ve Dosya da emeği geçen Evliyaçelebi2 ye çok teşekkür ederim. 2. El almış olduğum çekme karavanımda Lpg borusu karavanın ön kısmındaki su ve tüp dolabından araç içine kadar kauçuk boru olarak gidiyor. Bu bilgilerin ışığında komple bakır boru ile değiştirmeye karar verdim. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Size bir şeyi tavsiye edebilmem için emin olmam lazım. Yaşadığım Almanya’da karavanda kullanılacak ocaklar için CE-kontrol işareti aranır (karavan için yapılmış cihazlar). Türkiye’deki durumu bilmiyorum. Konuyu karavan ekipmanları satan bir yerle konuşsanız iyi olur. Internette adresleri var.

Bana biraz acele ediyorsunuz gibi geliyor. Karavanda gaz ve elektrik tesisatı güvence bakımından çok dikkat edilmesi gereken konular. Karavanın içine konularacak ağırlıkların aracın yolda giderken dengesini bozmayacak şekilde olması lazım. Önce iyice bilgi edindikten sonra dönüşüme başlasanız, daha iyi netice alırsınız diyeyim.

Kolay gelsin, başarılar.
hüseyin bey ben yeni bir yıl olmadı karavan ruhsatını alalı türkiyede de lpg li ocaklarda CE belgesi aranıyor ayrıca ateş söndüğünde lpg nin otomotik kesici özellikte olması isteniyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

SON KONULAR

Geri