LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKİVA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,208

AKİVA

Kamp II
Mesajlar
276
Tepkime Puanı
1
Arkadaşlar merhaba,
uzun zamandır 4x4 bir araç alma planım ve arayışlarım hızla devam ediyor.Arayışım sırasında 2 farklı LR dikkatimi çekti ancak bunlarla ilgili zayıf bilgi düzeyimden dolayı görüşlerinizi almak isterim.Km konusuna değinmeden (inandırıcı değil) araçlar fena görünmemektedir.
1- 1995 LR Discovery Benzin + LPG 13.500.-TL
2- 1988 LR RR Vogue 3,9 V8 Benzin+LPG 8.500.-TL
aslında alacağım araç biraz hobi aracı olacak.Biraz arazi birazda şehir trafiği kombinesi için en uygun olanını seçmek isterim.Bu sebeple alış ve sonraki maliyetler önemli.Birazda konfora hayrır demem.
Her iki araç ile ilgili hangisini tercih etmeliyim.Bu arada diğer markalardada arayış devam etmekte ama ingiliz araçları hacim ve konfor bakımından ağır basmakta.
Görüş ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
 

Etiketler

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

aynı fikirdeyim,disco ve ya defender.ama biraz bu araçlar hakkında başka arkadaşların yazdıklarını araştırın derim.daha önce V8 motor kullanmayan birine maliyetli gelebilir.
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

bende aynı konuda kararsızdım... ben defender aldım ;D ;D sana kolay gelsin zor iş...
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

Görüşleriniz için teşekkürler...Karar vermek gerçekten zor....
 



Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

merhabalar
ne amaçlakullanacağınızı ( gezi , günlük ,off-road vs....) ve ne sebeble benzinli modellere baktığınızı ( fiyat, yakıt, güç vs...) biraz detay verirseniz daha çok yardımcı oluruz
sizden biraz detay rica edelim
hayırlısı olsunn
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

Hepsinden biraz aslında.Ağırlıklı olarak günlük kullanım ve haftasonları hafif doğa gezileri için kullanmayı planlıyorum.Temel kriterler alım ve daha sonrası doğabilecek maliyetler.Uzun süre ekonomik olabilecek dizel arqaç baktım ancak açıkcası km durumlarını ve istenilen uçuk kaçık fiyatları gördükçe beniz ve hiç istmesemde LPG'li araçları alternatif olarak düşünmeye başladım.
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

tekrar merhaba benim ancak şöyle ir tavsiyem olur size
kesinlikle dizel bir defender 300 tdi veya discovery 1 tdi tavsiye ederim Range Rover ne kadar eskide olsa pahalı ve yürütmesi zordur maliyetlidir
defender ve disco ise : bu araçlar model olarak 1990 ların sonlarına doğru çıkan hidrolik dreksyonlu asfalt konforu ve gösterişi olan ve kullanma maliyetleri de sanılan kadar çok olmayan araçlardır bende 1987 düz dizel defender var ve her parçası 2 haneli rakamlarda , japon araçları ile mukayese edilemez derecede ucuz, arazide çok çok üstün
belik ağır araçlar, öyle 180 -200 km sürat de yapmazlar ama mekanik araç oldukları için hemen her usta söker takar,parça bol ve nispeten dediğim gibi ucuzdur
benzindi LPgydi muayeneydi falan ile uğraşmamanızı tavsiye ederim
belki alırken biraz fazla ödersiniz ama mutlu olursunuz
illaki LR olmayacaksa en azından suzuki vitara alın derim en azından arazidede gider asfallatada gider klimasıda olur
hayırlısı olsun
 





Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

Ne 13.500'e alacağınız 1995 LR Discovery'den;
Ne de 8.500'e alacağınız 1988 LR RR Vogue 3,9 V8'den hayır gelir diye düşünüyorum.
Sizi çok üzer bunlar. Bence 13.000 ile 18.000 arasında çok güzel Defender'lar var. Onlara bakın...
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

naçizane fikrim aracı iyice inceletin ornek ucuz diye jeep 5.9 almıştım 15 000 tlye görunmeyen gizli masraflar için 10 000 tl masraf yaptım sıkışınca 18 000esattım alanda meraklıydı oda 10 000 civarı masraf yaptı onun için gözükmeyen masraflara dikkat şu an 160 000kmde 1997 otomatık disco var aracın durumunu bılrek aldım motora 6000 tl masraf yaptım gerçi 10 numara oldu en azından senelerce motor derdim olmaz boyayada 1000 tl civarı çizikler için boyada 10numara oldu zaten araçta hiç kaza yok araçta alt takımda elden geçecek ek olarak aracı aldıgımda üzerinde takılmış vaziyette vinç+demirtampon+yükselme+çamuralastigi+lpg+derikoltuk vs vs vardı benim için arayıpta bulamıdıgım bir şey normal bir araç alsaydım uzerındeki ılavaleri ben yapsaydım ve motor+boya vesaire bir araba parası gitmişti bence acele etmeyın sıkıldıgınız zaman minimum zararla satacagınız fiyatlarda araç maletmeye çalışın çünkü kimse araçalarına bir ömür binmiyor farzedinki begenmediniz veya sıkıldınız veya maddı sıkıntınız oldu olmasında mesela ben çook araç degiştirdim belki 40 tane hepside ıspatlı aracın kendi fiyatı kadar zarar ettıgimde oldu satacaksınız temızını ve masrafsızını alın çunku yapılan masraflar satarken pek ustune konamıyor belkıde aracımı yakın zamanda satılık ılanında gorebilirsiniz biraz çamurlanıyımda ;)
 


Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

İstekler, biraz arazi biraz da şehir kombinasyonu ve konfor olarak sıralanıyor arkadaşlar.
Defender sürekli şehir içinde kullanılacak bir araç değil. Safkan arazi aracı :smiley:
Böyle bir araçta da konfor sınırlı olacaktır.
 

Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

ben de defender konusunda arkadaşa katılıyorum.kombinasyon olarak discovery daha ideal.
 



Ynt: LR Alacağım - Tavsiyeleriniz

Disco TDI...
Asla düşünmeyin derim.
Ben de RR 92 ile başlamıştım hayalime;
Derken Disco mpi, V8 falan Disco Tdi buldum.
Biraz zor bulunuyor ama düz ve/veya otomatik bence en ideali olacaktır.
Selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst