LR Defender 110 Benzinli Kullanan Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,361
Sayin Yavuz Yavuz,

verdiğiniz somut bilgi için teşekkür ederim : "V8'den fazla yakar, yarısı kadar performans vermez"

Böylelikle benim offRoad maceram da başlamadan bitmiş oldu :smiley:
Biz yine yollardan fazla içerilere dalamadan kamp hayatına devam edeceğiz anlaşılan ;-)

Etiketler
benim size tavsiyem 2.5 düz dizel bakmanız, 10-12 milyara temiz bir araç bulunabilir
300TDI da fiyat 20 milyarın üzerine çıkıyor, performans hiç beklemeyin ama ;)
Rampalarda kamyon gibi sağ şerite mahkumsunuz, son sürati 110 km/h
ama Reha abi zorlu arazi şartlarında da kullanıyor ve gayet memnun
yakıt tüketimi de 300TDI da 10lt iken 2.5 dizelde 11lt civarı
2.5 benzinliyi ben de kesinlikle tavsiye etmem, çok yakan güçsüz ve başarısız bir motor

mycamper' Alıntı:
Sayin Yavuz Yavuz,

verdiğiniz somut bilgi için teşekkür ederim : "V8'den fazla yakar, yarısı kadar performans vermez"

Biz yine yollardan fazla içerilere dalamadan kamp hayatına devam edeceğiz anlaşılan ;-)

mycamper' Alıntı:
Sayin Yavuz Yavuz,

Şimdi üzüldüm sizi vazgeçirmiş olmayayım ama Mert in söylediği gibi benzinli motor haricinde alternatifleri çok, anladığım kadarı ile düşünceniz sağlık bakanlığı ambulanslarından birini kamp aracına çevirmek, bunlarda dizel bulmak zor ama Reha lutfedip yazarsa , 2.5 benzinliler motor değişmeden dizele dönüşebiliyor kendisinde böyle bir araç var ve günlük olarak kullanıyor , arazidede herkese nal toplattığına bizzat şahit oldum

Selamlar

Selam Arkadaslar,
gec cevap yazdigim icin ozur dilerim ama yaklasik bir haftadir 3-4 saat uyku ile is yetistirmeye calisiyoruz.. bu nedenle, gruba bakma firsatim olmadi..

oncelikle ben 110 hikayemden bahsedeyim size. Ben arazide rahat rahat kullanacak araba almaya karar verdigim de, evde zaten 4 adet ( bir tanesi Discovery olmak uzere) arac mevcuttu.. yani bu is icin butce SIFIR YTL idi...

ben de stratejik bir karar alip, aracimi adim adim .. cok kucuk paralar ile yapip kullanmaya ve asla buyuk bir miktarda para harcamamaya karar verdim.. adimlar...

1. Benzinli 2.5Litre 110 satinaldim.. yaklasik 10Milyar, 2-3 milyar masraf edip bir sene boyunca arkadaslarimin gittigi her yere gittim, her yere su yada bu sekilde tirmandim..

2. Bu araci dizel'e (motor blogu ayni) cevirttim.. yine cok gucsuz bir motor, hala yavas motor.. ama coook dayanikli saglam bir motor..

3. Bu arada aracta kesinlikle "standart disi" bir modifikasyon yapmadim.. yapmaya da niyetim yok.. yani hala camlarim mekanik, kapilarin "yakindan" kumanda vs. vs.

bugun itibari ile.. hayatimdan cok mutluyum.. 10-15 milyar verip bir 300TDi motor takar miyim? cok emin degilim.. zira arazide en onemli sey "calismaya devam eden motordur" bunu unutmayin.. eger caniniz dertsiz, masrafsiz bir motor istiyor ... bunun icin kaplumbaga hizi ile gitmek sizi rahatsiz etmez ise ( beni cok ender rahatsiz ediyor) benim yaklasimimi bir degerlendirin derim.. Zira, ben hala yaptiklarimin mantikli oldugunu dusunuyorum..

umarim size fikir verebilmisimdir... ve hatta yakinlarda iseniz istediginiz zaman aracimi kullanabilirsiniz.. selamlar, reha

selamlar, reha

Dostlar,

verdiğiniz açıklayıcı ve "cesaretlendirici" bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Reha dostumun gösterdiği yol aklıma yattı açıkcası.

Yalnız merak ettiğim şey "kaplumbağa hızı"ndan tam olarak neyi kastettiğiniz ? :smiley:

Eğer çok uçuk bir hızdan söz etmeyecekseniz, bu hıza yabancı olmadığımızı düşünüyorum. Çünkü camper arkadaşlarla konvoy halinde şehirlerarası yoldaki (otoyol dahil) seyir hızı tercihimiz: 80 - 85 km/h.

Aslında daha önce tanışmış olsaydık, Bolu bu araç sohbetleri için en ideal yermiş. Ama yine biryerlerde karşılaştığımızda sizlerle tanışmak isterim. Ben İstanbul anadolu yakası Küçükbakkalköy'de oturuyorum.

Selamlar,
hiz limitleri, surus keyfi kisiden kisiye degisir.. ama eger konvoylarda yeralmissaniz cok rahatsiz olmayabilirsiniz.. Otoyol ve hafif rampada benim de hizim ( hem benzin hem de mazot kullanirken ) bu civarda idi.. ama rampada... iste o zaman anliyorsunuz 68hp. motorun ne oldugunu... Ama ben bu arac ile her yere gittim.. istanbuldan yola cikarak "dogu karadeniz", ankara, izmir, selanik, bolu. .. baskalarini bilmem ama ben hepsine gule oynaya gidip geldim. 2 sene icinde bu araci tam 50.000km. kullandim (yarisi benzinli olmak uzere)..

Ana fikir "sadece araziye giderken acimadan kullanacagim bir araba" idi.. ama bugun gelin gorun ki, her yere ama her yere bu araba ile gidiyorum.. suanda evdeki en kotu araba bile , 110'a konfor, hiz, guc konusunda 5 ceker.. ama yine de onlar sadece paslaniyor... Bunlardan biri de gelmis gecmis en iyi arazi araclarindan biri olan Land Rover Discovery V8 ..

Sonuc, bu anlattiklarim size "saka gibi" geliyor ise.. sakin bu ise girmeyin.....
ama "valla ilginc gorundu" derseniz, evim ve isyerim Levent de.. istediginiz zaman randevulasalim, gelin araci kullanin, sonra kararinizi verin.. selamlar, reha

Ynt: LR Defender 110 Benzinli Kullanan Var mı?

arkadaşlar defender 110/83 benzinli motorların yağ degişim periyodlarını bilenler yazabilirmi birde yağ filtre her yağdamı iki veya üç yağdamı değişiyor şimdiden teşekkürler

CEM50' Alıntı:
arkadaşlar defender 110/83 benzinli motorların yağ degişim periyodlarını bilenler yazabilirmi birde yağ filtre her yağdamı iki veya üç yağdamı değişiyor şimdiden teşekkürler

Aşağıdaki link işini görecektir.
Ayrıca başka konularda da işine de yarayacaktır.
Kolay gelsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9269.0

reha abi bende sizin yolunuzu tercih ettim :smiley: 2.5 benzinli almaya kesin karar verdim. birşey soracam önceki sayfada benzinli motoru motor bloğunu değiştirmeden dizele çevirdim dediniz. bu nasıl oldu bin bi ustaya sordum öyle şiy olurmu dedi gerçi ustalığından süpheliyim ama :smiley: birde maliyeti ne kadara patladı abi. cevaplarsanız çok sevinirim.

iyi günler...

Selamlar,
LR'in 2.5benzin motor blok'unun ozelligi "dizele" cevrilebilmesi.. hatirladigim bunun icin silindir kapagi, mazot pompasi , yakit tesisati vs degisiklikler yapilmisti.. tabii cikma malzemeler kullanimisti..sanirim 1500-2000ytl ye malolmustu ama motor da rektifiye edilmisti.. benim aracimi maslak'ta huseyin usta yapmisti.. iyi gunler, reha

Selam
Reha bey,hüseyin usta dedinizde nasıl memnun kaldınızmı halen ona mı gidiyorsunuz teşekkürler...Raci

Selamlar,
acikcasi cok memnun kalmistim ve uzun sure o dizel motoru kullandim, daha sonra Ford Puma motora gectim, onu da Huseyin usta monte etti.. hala aracim onun garajina konuk oluyor ;-) . iyi gunler, reha

hepinize merhaba
önce arkadaşa cevap vereyim benim 2,5 benzinli araç 1990 model 10 numara bir araç.parçalarını sirkeciden alıyorum çok çok ucuz.250 dodge ve bmc ye uyan parçaları var artı tamamen yerli otokar ve yok yok .bende arabamdan çok memnunum şimdiye kadar hiçbirşeyi (yakıt) gözüm görmüyordu.uzun yola çok gittim 120 -130 km hız da yaptım yokuşlarda 60-70 hatta 40 a düştüm ama beni hiç yolda bırakmadığı gibi tüm durduğum yerlerde arabamın etrafında toplanan meraklılar benim için herzaman gurur kaynağı oldu.
Fakat artık kaşıntı başladı şimdi dizele geçmenin yollarını arıyorum.son noktayı koymak için fakat
benzinliden dizele geçiş yok diye biliyorum Reha beyin dediğini ve resmiyetini hiç duymadım ben arabayı satıp dizel aımayı düşünüyorum........ fakat benzinliyi dizele çevirmenin yolları varsa NE OLUR REHA BEY BENİ AŞKIMDAN AYIRMAYIN GEÇİŞİN YOLLARINI GÖSTERİN ...........umarım beni hatırladınız Maşukiye dönüşü yolda lastiği patlayan itfaiyeci ...eğer dönüş varsa sizinle özel görüşmek istiyorum üstadım saygı ve hürmetlerimle

Selamlar,
hatırladım tabii. simdik, benim aracımı aldıgım da "ruhsatı" benzinli idi ve motor degismis idi.. Ben satınalma sartı olarak "ruhsatı islendikten sonra odeyecegim" dedigim icin, ruhsat degisimine cok dikkat etmedim. İsin en kotu yanı, islemleri yapan muamelecenin iletisim bilgilerini cope atmistim (zira, ben istanbulda yasiyorum ve islemler ankarada yapılmıs idi) .. Bu isin ankarada "da" yapıldıgını ve yasal oldugunu biliyorum. Ama hep yazdıgım gibi, bu is ciddi para ve zaman.. Sanırım masrafı 1.500TL yi buluyor. Onerim, cok iyi bir mualemeci bularak danismanız. yoksa, verdigim bilgiler yanıltıcı olacak, zira ben aracımı 3 sene once aldım ve bu islemler de o zaman yapıldı.. reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR