LR Discovery 1995 V8 yenilemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayt07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,811
Ynt: LR Discovery 1995 V8 yenilemesi

tahaozak' Alıntı:
Ayrıca beden size tavsiye. Mat siyah boya yaptırmayın ben çook uğraştım tutmuyor. Boya yerine çok daha az maliyetli ve pratik olan kaplamayı tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Tutmuyor derken kötü mü oldu sizin araçta tam anlayamadım da

Etiketler

Lpg var evet atiker marka
şanzıman tamirinden sonra ölçmedim fakat eskiden 0,60krş yakardı kendileri ;D 2,35 den alıyorum lpg yi

ayt07' Alıntı:
Tutmuyor derken kötü mü oldu sizin araçta tam anlayamadım da

Bence kötü oldu. Boya üreticilerinde dış kaporta için üretilmiş mat boya diye bir boya yok. Matlaştırıcı katıp boyayı matlaştırıyorsunuz, oda bana göre işe yaramıyor. Ucuz iç mekan boyamak için kullanılan mat boyalarda çok çabuk soluyor yıpranıyor.

Benim konuda benim arabanın birkaç fotosu var istiyorsanız bir göz atın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59411.280

Tekrardan selamlar
Uzun süredir gelişmeleri yazamadım yurtdışındaydım. Aracım şu an kaportacıda.
Önce döşemeciyle anlaştık aracın tavan, taban, koltukları söküldü yenilenmesi için şu an döşeme atölyesinde koltukların iç kısmını hareketli bir kumaştan seçtik etrafı ise siyah kumaştan olacak sırt kısımları ise ayakkabı sürtmesine karşın deri kaplama oldu. Zemin siyaha kaçan füme halı ile kaplanacak tabiki altında izolasyon malzemesi kullanacağız. Tavan ise gri tavan kumaşıyla kaplanacak. Döşeme de şu an için iyi gidiyor koltukların bazısı kaplandı tavana başladılar.
Döşemecideki sökme işlerinin bitimine müteakip kaportacımız aracı teslim aldı heryeri söküldü :D kısmetse bu hafta içinde boyaya geçecekler. Kaportacımız çok titiz bi abimiz herşeyi tastamam olsun diye elinden geleni yapıyor işçiliği konusunda içimiz rahat. Zemine mebrant kaplama yapacak böylece hem ses hemde ısı yalıtımı sağlayacağız hemde bi daha çürük çarık olmayacak. Bagaj kapak altında ve ön yolcu ve şöför tarafındaki kısımlar onarılacak. Saç olarak galvanizli sac kullanıyor, zaten kendisiyle tavsiye üzerine çalışıyoruz daha evvel iş yaptığı çok yakın bir arkadaşımın ustası.
Bir kaç foto eklemek istiyorum ;D

DSC_0127.JPG

DSC_0129.JPG

DSC_0131.JPG

DSC_0132.JPG

Teşekkürler,İnşallah hayırlı olur, her işimiz rast gider :D

Tekrardan selam,
Aracımız kaportadan çıktı, çürükler onarıldı ve üzeri beyaz flingot denen mebranla kaplandı ve mebranın kenarlarına slikon çekildi. Şu an boyacıda, boyaya hazırlanma aşamasında en son halini gösteren resimleri ekliyorum.
Renk mat siyah olacak ;D

DSC_0143.JPG

DSC_0144.JPG

DSC_0145.JPG

DSC_0146.JPG

DSC_0147.JPG

ayt07' Alıntı:
Tekrardan selam,
Aracımız kaportadan çıktı, çürükler onarıldı ve üzeri beyaz flingot denen mebranla kaplandı ve mebranın kenarlarına slikon çekildi. Şu an boyacıda, boyaya hazırlanma aşamasında en son halini gösteren resimleri ekliyorum.
Renk mat siyah olacak ;D
murat kardeş sanırım son fotodaki yengemiz oluyor ne yapıyon murat ne anlıyon bu işlerden der gibi bakıyor diskoya gitti paracıklar...:smiley:))))rengine gelince camel tropy yada mat turuncu önerebilirim camlar renkli olmak kaydıyla(dışarıyı göremeyecek kadar değil haaaaa) yada doğağa en uygun renklerden biri olan kahve yada yeşil tonları önerebilirm (kahve yeşil tonu aslanınızı şehirde fark ettirmez kükremediği sürece ki buda 3000 cc üstü arabalarda güzel oluyor) sağlıcakla kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR