LR Discovery II Td5 Fren Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Supercose Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,971

Supercose

One Life, Live It
Herkese selamlar; Konuyu okuyan herkesten eğer bilgileri ve/veya deneyimleri var ise yardımlarını rica ediyorum.

2001 model LR Discovery II Td5 sahibiyim. Araç 215.000 km. de dir.

Bundan yakın zaman önce ara ara araçta kullanım esnasında ABS TC ve Sanırım Kontrollu İniş ışıkları bir anda yanıyor idi. Ve bu ışıklar yandığında fren pedeli ciddi şekilde yumuşuyor, sanki fren tutmayacakmış yada pedalda aşırı boşluk varmış hissi veriyor idi. O dönem bu arızayı kontağı kapatıp biraz bekleyip tekrar aracı çalıştırarak gideriyor idim. Bu işlemi yaptığımda fren normale dönüyor idir. Daha sonra servise gittiğimde fren beyninde problem olduğu söylendi ve fren beyni değişti. Bu değişim sonunda artık bahsettiğim ışıklar yerli yersiz yanmıyor ve sorun tamamen giderilmiş görünüyor.
ANCAK ;

Şu an araçta orjinaline göre fren pedalında hafif bir boşluk ve sanki aracı bir anda durduramayacakmış hissi var. Pedal hiçbir zaman bir noktadan sonra sertleşmiyor ve sert şekilde arabayı yavaşlatmıyor. Ne kadar sert bassamda yumuşak şekilde yavaşlıyorum. Ancak fren pedalın 1 kere pompa yapar isem pedalda o sertliği ve arabının yola yapıştığı hissini ve güvenle durabileceğim hissini alıyorum.

Sizce acaba sorun neden kaynaklanıyor ? Her seferinde fren pedalına pompa yapmak insanı gerçekten yoruyor.
Konu ile ilgili bilgisi ve tecrübesi olanların yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: LR Discovery II Td5 Fren Problemi

Buna servisiniz bir cevap vermedimi? ve sıfır ABS beyinmi taktılar?

Kürşad selamlar ;

Evet sıfır ABS beyni taktılar. Hem kendi özel servisimde hemde yetkili serviste bilgisayarlarda herhangi bir problem gözükmüyor. Yetkili serviste 2003 model Disco Td5 kullandım. Freni gene yumuşak ama pedal ortalarda o sertliğe ulaşıyor ve arabayı sertçe durdurmaya başlıyor. Bende ise pedal dibe kadar yumuşak, zaten en dipte abs devreye giriyor.

Servis ve yetkili servis bunun sürekli olarak normal olduğunu iddia etse de malesef arabamı bilen ve kullanan biri olarak aracın durmadığını biliyorum. Hele anı fren gereken yerlerde gerçekten şansım çok az.

Supercose' Alıntı:
Kürşad selamlar ;

Evet sıfır ABS beyni taktılar. Hem kendi özel servisimde hemde yetkili serviste bilgisayarlarda herhangi bir problem gözükmüyor. Yetkili serviste 2003 model Disco Td5 kullandım. Freni gene yumuşak ama pedal ortalarda o sertliğe ulaşıyor ve arabayı sertçe durdurmaya başlıyor. Bende ise pedal dibe kadar yumuşak, zaten en dipte abs devreye giriyor.

Servis ve yetkili servis bunun sürekli olarak normal olduğunu iddia etse de malesef arabamı bilen ve kullanan biri olarak aracın durmadığını biliyorum. Hele anı fren gereken yerlerde gerçekten şansım çok az.

servisiniz kim yada hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bu bahsettiğiniz normal değil. bende 1 seneden fazla td5 kullandım. ortalarda fren kazık gibi olur oraya kadar yavaş yavaş tutar, orda basarsanız zaten araba abs yi devreye sokucak kadar sert durur.

İzmirdeyim. Kendi servisim Mersun Oto. ancak izmirde yetkili servis Özgörkey'e de gösterdim. Pek sonuç alamadım. Ama seyahat engelim yok, istanbulda da birilerine gösterebilirim.

Supercose' Alıntı:
İzmirdeyim. Kendi servisim Mersun Oto. ancak izmirde yetkili servis Özgörkey'e de gösterdim. Pek sonuç alamadım. Ama seyahat engelim yok, istanbulda da birilerine gösterebilirim.

İstanbula gelirseniz maslak Atatürk oto sanayide Oto Mekanik hüseyin usta bu işin en iyilerindendir, o bir çözüm bulamazsa Anıl oto yetkili servisdir. Ben bu ikisinin çözemediği bir TD5 problemine henüz raslamadım. Ama araba size güven vermiyorsa uzun yola çıkma işinide düşünün tekrar.

Supercose' Alıntı:

Bu landların eskisi de yenisi de durmakta problem mi yaşıyor ne ;D ;D ;D

daha basit düşünüp :smiley: fren dipte tutuyorsa hidrolik sistemde hava olduğunu ya da balataların incelme ihtimalini düşündünüz mü?

Ben de İzmir'deyim bu arada :smiley:

Selamlar..

Aynen özgürün yazdığı gibi geldi bana.

Tarifinize göre ilk aklıma gelen fren sisteminde (hidrolikte) hava kaldığı yönünde. Serviste fren hidroliği değiştiyse havasını alamamış olabilirler, değişmediyse eliniz değmişken değiştirmekte fayda var.

Tabi o "bunlar normaldir yapar" muhabbetine hiç gelmemekte fayda var.

Wintermute' Alıntı:
Aynen özgürün yazdığı gibi geldi bana.

Tarifinize göre ilk aklıma gelen fren sisteminde (hidrolikte) hava kaldığı yönünde. Serviste fren hidroliği değiştiyse havasını alamamış olabilirler, değişmediyse eliniz değmişken değiştirmekte fayda var.

Tabi o "bunlar normaldir yapar" muhabbetine hiç gelmemekte fayda var.

Bencede dogru firen hidroliğınde hava var sanırın bi süre sonra düz yolda giderkende firen işikları yanmaya başlaya bilir, arac calısır durundayken firene hafif basarak firen hidroliğine ilave yaptırın bi öyle deneyin saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.