LR Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tutrakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,637

Etiketler

Ynt: LR Hidrolik Direksiyon

bence kutu orjinal diger bütün parçaları baska markalar olabılır. Arazide o kutunu üzerine binen yük çok fazla

walla onları fasla bılmıorum ama örenırım babam taktırdı... ama bmw kutusu oldugunu bılıorum cunku cok saglaam... tavsıye ederım...

Benim icin onemli olan takilan kutunun landin kutusuyla ayni yonde calismasi. Yani landda sol turda rot kolunu sola sag turda saga ceker. Fakat ne bmw de nede mercedeste bu tur normal araclardaki gibi solda sag , sagda sol calisir.
Yonu degistirmenin tek yolu kutuyu rot kolunda aracin on tamponu arasinda saseye baglamaktir.
Buda kutudanm cikan ve rot koluna baglanan kolun normalden cok daha uzun olmasina sebeb oluyor.
Kutuya binen ve rot kolunda gelen vuruntularin cok daha etkili olmasina sebeb oluyor.mercedes ve bmw nin cikma direksiyon kutusu takim halinde 200-250 lira civariydi ankara yildiz sanayisine bir yil once.
American minibuslerde ayni tur ozelligine sahip kutular olabiliyormus.veya buick lerin mekanik kutunun rot koluna takilan hydrolik silindirleri var. Fiyati 1500 lira civari.
Orjinal kutu farkli pomba ve yag deposuyla guzel bir sistel kurulabilir.

fatyy_4u' Alıntı:
walla onları fasla bılmıorum ama örenırım babam taktırdı... ama bmw kutusu oldugunu bılıorum cunku cok saglaam... tavsıye ederım...
Birazdaha detaylı bilgi , foto verebilirseniz çok daha iyi olacak direksiyon işini bitürlü çözemedik

Birde traktorlere takilan mekanik kutunun cikisina baglanan hydrolik sistem var. Serdar arkadasimiz bu konuda arasirma yapmis. Traktorlere bu sistemi kuran usta
duz yolda ufak bir direksiyon hareketinin bile cok tehlikeli olacagini soyleyince vazgecmis. Bende arastirmalara devam ediyorum. :smiley:

selamlar arkadaslar land rover defender 110 1987 model duz direksiyon aracimi hidrolik direksiyona cevirmek istiyorum.
Mercedes yada BMW direksiyonlarinin uygulanabilecegini duymustum aslinda mercedes parcasini cok daha kolay temn edebilirim
eger oluyorsa hangisinin hangi modelleri birebir olabilir
biraz yardimci olabilirseniz cok sevinirim...

Selam arkadaşlar. Bende yeni landcı oldum satıp gürültüsüz, hızlı ve hidrplik direksiyon olan başka bir araç alıyım diye düşünüyorum ama haftada birkere YADA LAZIM olduğunda biniyorum. Gündeliğe kullanmadıktan sonra bunlar sorun olmaz diye düşünüyorum SAYGILAR.

bende 62 model santa var direksiyon kutusu arızalandı bir tur boşluk var acilen mekanik kutuya ihtiyacım var. çıkma falan olursa takıp kullanabilirim ben aracı sadece araziye gidip gelmek için kullanıyorum .Aracına hidrolik taktırıp elinde çıkma kutu bulunan arkadaşlar varsa mesaj aatbilirler hayırlı günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR