LR Series lll Motor Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,728

mete

Zirve
Büyük bir hayretle yeni bir şey öğrendim motora yağ konulması gerekiyormuş. ;D Yağ koymadığımız için motordan davul zurna sesleri gibi gürültüler gelmeye başladığında işişten geçmişti. Ustaya götürdük Osmaniyede Land Lover ustası olmadığı için ustalığına güvendiğim ve benim diğer arabanın ustalığını yapan Serkan Ustaya gittik. Motor söküldü krank ve biyel kollarından birinin hasar gördüğünü tesbit etti. Hazır motoru açmışken yıpranmış parçaları tamamını yenileyelim motorla alakalı bir soru işareti kalmasın dedik.

Yatakların tamamı (yatak, kenar yatağı), kol burcu, krank, biyel kolu, eksantrik zinciri, yağ filitresi, termostat, sekman, conta vs gerekli parçaları Ankaradan sipariş ettik.

Serkan Usta ilk iş olarak sökülen parçaların tamamının teker teker bakımını yaparak boyanması gerekenleri boyadı temizlenmesi gerekenleri temizledi.

motor1.jpg

motor2.jpg

motor3.jpg

motor4.jpg

motor5.jpg

Etiketler
Ynt: LR Series lll Motor Montajı

Sıra montaja gelmişti

Daha önce motor yenileme ustasında krank, krank milleri yatakların montajı yapılmıştı. Maalesef işin o boyutunda fotoğraflamak aklıma gelmedi.

Eksantrik zincirini yeni almıştık Kartel temizlenmiş ve boyanmıştı. Sıra ile montajları yapıldı.

motor6a.jpg

motor6.jpg

motor7.jpg

motor8.jpg

motor9.jpg

Bu çalışmalar sırasında Serkan Ustanın yardımcısı Lisede okuyan kardeşi Mikail idi.

Saat 22 den sonra beni merak edip sanayie gelen oğlum Yusuf, motorun yenilenmiş halini görünce bu şimdi bizim arabanın motorumu diyerek hayret etti ve oda çalışmalara katıldı

motor10.jpg

motor11.jpg

motor12a.jpg

motor14a.jpg

motor44.jpg

Vakit geç olmuştu Ustanın babası benim çocukluk arkadaşım Şabanı evden aldım geldim hem sohbet ederiz hemde gerektiğinde yardım ederiz diye. Şaban çay demleme işlerini üstlendi. Gelirken kabuklu yer fıstığı getirdi bir yandan çayımızı içip fıstık yerken iki oğlunun çalışmasını takip ediyor bazanda yardım etmeye çalışıyorduk. Gece 12 ye 5 kala motoru yerine monte etmenin mutluluğu Mikailin gözlerinde okunuyordu.

motor15a.jpg

motor16a.jpg

motor17a.jpg

motor18a.jpg

motor43.jpg

Bu günlük bu kadar dedik ve saat 030 işi bıraktık
Yarın Pazar günü Serkan yine gelecek ve montaja devam edilecek

altug onaran' Alıntı:
hocam kolay gelsin, ustaların da eline sağlık umarım yarın sesinide duyarız

Saol Altuğ Evet o sesi özledim bende sabırsızlıkla bekliyorum yarın tamamlanacağını umuyorum

Hocam gözün aydın yenilenmiş motor hayırlı olsun
geç kaldım ama aklıma geldi motorun hararat tapalarınıda kontrol ettirseydin tapalarda çürüme varsa şimdiden değişmiş olurdun helede motorun içe bakan taraftaki tapa motor sökülmeden değiştirilmesi mumkün olmuyor başıma geldide o bakımdan

yunus bager' Alıntı:
Hocam gözün aydın yenilenmiş motor hayırlı olsun
geç kaldım ama aklıma geldi motorun hararat tapalarınıda kontrol ettirseydin tapalarda çürüme varsa şimdiden değişmiş olurdun helede motorun içe bakan taraftaki tapa motor sökülmeden değiştirilmesi mumkün olmuyor başıma geldide o bakımdan

Ben bunu bilmiyorum tabi umarım serkan kontrol etmiştir.

yunus bager' Alıntı:
etmiştir hocam zate sorun varsa motoru yıkarken anlaşılır
Ne görevi var bu tapaların ve motorun neresinde bulunuyor Yunus, sen yıllarca bu motorla vıcık vıcık oynadın :smiley:

acemi80' Alıntı:
Ne görevi var bu tapaların ve motorun neresinde bulunuyor Yunus, sen yıllarca bu motorla vıcık vıcık oynadın :smiley:
Hocam 22 sene o motoru kullandım ama okadarda vıcık vıcık değil ateşleme marş motoru vs başka hiç uğraştırmadı
bu tapalar hararet yukselince yada soğukta antifiriz donunca bu tapalat yerinden çıkar motorun siğortası yani
her motorda vardır motor bloğunun sağinda 3 tene, ve arkasında 1 tane, yuvarlar sac tapalar

yunus bager' Alıntı:
Hocam 22 sene o motoru kullandım ama okadarda vıcık vıcık değil ateşleme marş motoru vs başka hiç uğraştırmadı
bu tapalar hararet yukselince yada soğukta antifiriz donunca bu tapalat yerinden çıkar motorun siğortası yani
her motorda vardır motor bloğunun sağinda 3 tene, ve arkasında 1 tane, yuvarlar sac tapalar

Her motorda varsa Serkan biliyordur ve mutlaka kontrol etmiştir. Serkan genç, kafası çalışan iyi bir usta

Mete abi hayırlı olsun, yeni motorla artık sizin Seri3 evladiyelik olur :smiley:

Umarım boyanan parçalar sıcaktan vs boyayı atmaz, ben ısıya dayanıklı boyayla manifoldu boyamıştım, kaç gün yanık kokusu çektik :smiley: çok yakışıklı olmuş, bende karteli falan boyasam mı ne :smiley:

ozcour' Alıntı:
Mete abi hayırlı olsun, yeni motorla artık sizin Seri3 evladiyelik olur :smiley:

Umarım boyanan parçalar sıcaktan vs boyayı atmaz, ben ısıya dayanıklı boyayla manifoldu boyamıştım, kaç gün yanık kokusu çektik :smiley: çok yakışıklı olmuş, bende karteli falan boyasam mı ne :smiley:

Saol Özgür şu haliyle motoru anası görse tanımaz ;D ama boya kokusu bende bekliyorum napalım birkaç gün katlanacağız. Temizliğin bedeli

Yeni motor gibisi varmıdır ya. Hayırlı olsun. Serkan usta şu samuraisi olan usta mı? Geçen geldiğimizde yanına uğramıştık ama adını unuttum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,055
Kayıtlı Üye Sayımız
166,799
Kaydolan Son Üyemiz
chucky1907

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR