LR Series lll Motor Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,612
Ynt: LR Series lll Motor Montajı

hyavuz2000' Alıntı:
Hocam motor çok güzel gözüküyor. Maşallah kız gibi olmuş. :smiley: . Kazasız, belasız günlerde kullanmanız dileğiyle. Saygılar.

Teşekkür ederim Hakan şimdi kar yağmasını daha bir sabırsızlıkla berkliyorum :smiley:

Etiketler

Pazar günü ekip yine arabanın başındaydı ve geri kalan parçalar monte edildi

motor001a.jpg

motor002a.jpg

motor003a.jpg

motor004a.jpg

motor005a.jpg

Montaj tamamlandıktan sonra sıra yağ ve su koymaya geldi. Serkan Usta önce yağı koydu sonra suyu doldurdu. Denemek için çalıştıralım diye baktığımızda ne görelim motorun altından su akıyor eyvah dedik acaba borulardan birimi patlak araştırmaların neticesinde birde ne görelim motor hararet tapalarından biri delinmiş.
Büyüksün Yunus Usta(Beger) bizi ikaz etmiştin ama motor monte edildiği için bakamamıştık. Tabi burası onarıldı tapa yapılarak yerine takıldı. Veeee Mutlu son.
Hemen deneme turuna çıktık Sanayi içerinde dik bir tepede iki çekerle deneme yapalım dedik. Sonuç mükemmeldi. Daha önce belkide çıkmak için 4x4 e ihtiyaç duyacağımız büyük bir eğimi bizim "çilekeş" rahat rahat çıktı sanki gücü 2-3 kat artmıştı.

Son olarak marş dinamosu ve aküyüde yenileyeceğiz.

Ellerine sağlık Serkan usta

Bu arada Serkan ustayıda "gezen bilir" üyesi yaptık

motor006a.jpg

motor007a.jpg

motor008a.jpg

Motor rektefiye yapildiktan sonra motoru yuke bindirmeyin lutfen. Alismamiz segmanlariniz silindiri cizer ve arac kesinlikle yag yakmayi kesmes ve kompresorde dusukluge sebeb olur.
Motor aracin uzerine takilinca en az 2 saat kadar rolantide arasira stop ederek calistirmaniz iyi olurdu.
Ustalarinizin sizi uyarmasi gerekirdi. Gozden kacmis olmali. :(

Hocam tekrar hayırlı olsun gördüğüm kadarıyla sadece sekman atıldı ustada söylemiştir ama bi süre araç yağ eksiltebilir sürekli kontrol edersin

vosdost' Alıntı:
Motor rektefiye yapildiktan sonra motoru yuke bindirmeyin lutfen. Alismamiz segmanlariniz silindiri cizer ve arac kesinlikle yag yakmayi kesmes ve kompresorde dusukluge sebeb olur.
Motor aracin uzerine takilinca en az 2 saat kadar rolantide arasira stop ederek calistirmaniz iyi olurdu.
Ustalarinizin sizi uyarmasi gerekirdi. Gozden kacmis olmali. :(

Serkan Usta Duy

Neyse fazla dolaşmadık yarın durduğu yerde çalıştıralım bari

yunus bager' Alıntı:
Hocam tekrar hayırlı olsun gördüğüm kadarıyla sadece sekman atıldı ustada söylemiştir ama bi süre araç yağ eksiltebilir sürekli kontrol edersin
saol yunus usta. Vosddost ta bu konuda uyarmıştı. Zaten ağzımız sütten yandı yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz.

hayırlı uğurlu olsun :smiley: bende ekibi toplar bir siftah ederim diyordum :smiley: demekki daha zamanı varmış :smiley:

Yeni motorunuz hayırlı uğurlu olsun Mete hocam hep birlikte bol çamurlu karlı gezilere bundan sonra

ERLER' Alıntı:
Yeni motorunuz hayırlı uğurlu olsun Mete hocam hep birlikte bol çamurlu karlı gezilere bundan sonra
Saol Fatih artık ilk çamurlarda görüşürüz :D

Yeni motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip eylesin. Yanlış hatırlamıyorsam sizin oğlan yayladan gelirken yağsız bırakmıştı. Kırank mili yataklarında sarma filan varmıydı? Yaklaşık size kaça mal olsu? Benim Gaz69 daki 240 mercedes te tamir istiyor ,o bakımdan sordum.

Bu arada ben de K:maraştayım, yolunuz düşerse dondurma yemeye beklerim.

osman' Alıntı:
Yeni motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip eylesin. Yanlış hatırlamıyorsam sizin oğlan yayladan gelirken yağsız bırakmıştı. Kırank mili yataklarında sarma filan varmıydı? Yaklaşık size kaça mal olsu? Benim Gaz69 daki 240 mercedes te tamir istiyor ,o bakımdan sordum.

Bu arada ben de K:maraştayım, yolunuz düşerse dondurma yemeye beklerim.

Saol Osman öyle oldu. Krank yataklar vs. epeyce bir yenileme yaptık motor şu anda sıfır gibi oldu. Bütün masraflar dahil. 1500 lira tuttu.

İnşallah diyelim dondurma içinde. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.