LSD Differensiyal?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkanturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,047

volkanturk

5cm sp lift,4cm body lift.255.70.16 bfg,2 airboost
LSD differensiyal hakkında offroad yapan ve konuyu bilen arkadaşlar kişisel deneyimlerini öğrenmek istiyorum.
tam kilit?cadde de nasıl davranır?benzin tüketimine etkisi?off roadda olmazsa olmaz mı?

lsd?cadde de nasıl davranır?benzin tüketimine etkisi?off roadda faydası var mı?

Etiketler
Ynt: LSD Differensiyal?

%100 tam kilitte;
Normal dönüşlerde ve geri manevralarda sıkıntı yaratabilir..

LSD
Cadde kullanımında rahat olur, fakat arazide bazen çapaz kalındığında işe yaramayabilir.

ben önümüzdeki hafta sonuna doğru %100 kilidi takıcam yazarım burda.Boxeralfa nın dediği gibi olur kanımca. :D
selamlar

benim aracımın arka diferansiyelinde LSD kilit var. Takıldığı günden bu yana tek bir sıkıntı dahi yaşamadım. Sessiz çalışıyor. LSD deniyor ama, lastiğin teki spin atacak olsa direkt diğerini kilitliyor. geri viteste manevra yaparken de bir sorun yaşamadım.

tüketim konusunu bilmiyorum.

LSD - Limited Slip Differential, arazi kullanımına pek gitmeyen daha çok kaygan, buzlu, mıcırlı vb.(kısacası anlık zorluklarda) asfalt yollarda tekerlekler arası çekiş kuvvetini düzenleyen bir sistem. Ayrıca üstün viraj kabiliyeti ve virajlarda denge sağlaması fonksiyonları da vardır. Ancak, arazide işlevselliğini pek ortaya koyamaz..

http://www.youtube.com/watch?v=DjCDuXIQQYc

http://www.youtube.com/watch?v=q-rQTHMVAuw&feature=related

(youtube)

ARB air locker ile Yukon zip locker karşılaştırılması ARB den başkasını tanımam

th_AirLockervsZipLocker.jpg

ARB iyi marka, ama zaafları var. Kablolaması ve montajı süper iyi yapılmalı. Araç içinde kompresör ve mümkünse hava tankı olmalı. Bunlar da ekstra maliyet. Olası bir kompresör arızası ya da arazide hava borusunun ezilmesi / delinmesi durumunda işe yaramaz hale geliyor. ARB'yi kıran bir kişi tanıyorum, o da çözümü Eaton'da buldu.

Yukon'u tanımıyorum. Kullanan da duymadım.

Eaton Detroit ürünü, LSD olsun ya da 100% Locker olsun, en az montaj ve müdahale ile çalışan bir sistem. Fiyatı da ARB'ye göre uygundur.

Sonuçta, kullanıcı kendi tercihini yapacak.

lsd de ler 700 -1000 usd civarinda
arb ler de işin içine kompesor de girdiğinden 2,000 usd gibi fiyatları

Kendi fikrimi söylemek istersem,ARB nin kalitesinden şüphem yok fakat bana çok teferruatlı geliyor.hava hortumu ,kompresör falan...
Geçenlerde chevrolet k1500 aracımıza Eaton'nın E-locker ürününü uyguladık.Kilit elektrikle çalışıyor ve %100,ayrıca ARB den kullanım bakımından çok daha rahat.Kilidi takıp ,kablosunu çekiyorsunuz ve düğmeye basıyorsunuz :smiley:

th_resim018-1.jpg

detaylar burada;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51127.0

doğru bi sürü aparatı var oydu buydu derken fiyat inanılmaz oluyo yanı arb için para var huzur var demek iyi olur

Sami, araç kilitle epey sağlam olmuş ztn video her şeyi anlatıyo.

Eatonı Türkiye'de getiren firma vawr mı bilmiyorum.Master Jeep gibi büyük firmalar belki istek üzerine getirtebilir.Bize bir arkadaşımız bavulunda getirdi :smiley: :smiley:
Ebay,
kilit : $800
komple bilya kiti: $100
yani toplamda yol ücretleri dahil $900'a mal oldu.

Eaton modellerini Land Rover marka araçlar için Hüma Oto getiriyor ve stoklu çalışıyor. Ama Jeep ve diğer markalar için ellerinde ne var bilmiyorum. İsterseniz arayıp sorun; belki size özel getirebilirler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,973
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler