lütfen yardım ediniz !!!! kafam çok karışık !!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alphinzet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,300

alphinzet

Ana Kamp
Yer
istanbul
Selam dostlar

Öncelikle şunu söylemeliyim doğa ve gezi sevdalısıyım.

Ertelemekten helak olduğum 4x4 sevdamı daha fazla nasıl dizginlerim bilemiyorum.

Yaptığım araştırmamda yürütme maliyeti ve off road kabiliyeti olarak en hesaplı araç VİTARA nın olduğunu gördüm. Ve 5 kapılı bir vitara sahibi olmak için karar vermek istiyorum.

Bu vitara benim tek aracım olacak. bütçe olarak 20bin civarı ayarlayabiliyorum.

Olay şöyle 2006 model grande puntom var işe gidip gelirken kullanıyorum. Hafta içi her gün yaklaşık 100 km yapıyorum ayda 3000 (üç bin) bazende biraz daha fazla. işin içine off road da girince mesafa biraz daha uzayacak. Şunu da söyliyeyim İstanbul Bayrampaşa da yaşıyorum.

Üstatlarım olarak sizlere sorum şudur ki

miasal malum sitede şu ilanlar benzeri

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-offroad-hazir-vitara/detay

eski model ucuz yollu off road için kısmen hazırlanmış olan mı ????

yoksa biraz daha yeni ve az km li olan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-2-sahibinden-full-full-29780419/detay

mi ??

yada sizin fikirleriniz nelerdir ??

aslında yaşlı araçlardan çekiniyorum en azından hafta içi sanayi ye gidemem. yani beni yolda bırakıcaksa hafta sonu bırakmalı :( hatta hiç bırakmamalı hafta sonlarıda bilmek için gezeceğimden hiç bırakmamalı (arabayla da pazarlık yapanı gördünüzmü işte ben :smiley: )

şununda bilincindeyim: sonuçta edineceğim araç yorgun yada benim tarafımdan yorulacağı için illaki aksaklıklar çıkarak ama başıma çok büyük dert açmasını istemiyorum. KUL YAPISI biliyorum.

gece gündüz düşünmekten helak oldum :'(

pickuplara da bakıyorum L200 mi diye düşünüyorum ama buseferde
- her sene muayene
- yüksek vergi
- 2.köprü mecburiyeti
gibi durumları düşünüyorum.

Bu arada bir ön izleme yaptım da edebiyat hocam görse kesin ağlar :smiley: giriş gelişme sonuç süper yani :smiley:

Ne yapmalaıyım lütfen yardımcı olunuz bana.

yoksa hiç bu işlere girme gezilerde birilerinin yanına yaman COPİLOT luk yap mı diyorsunuz ???

Lütfen yolumu aydınlatmanızı rica ediyorum...

Sevgi ve saygılarımla.

Etiketler
Ynt: lütfen yardım ediniz !!!! kafam çok karışık !!!!

bende 92 model var. hiç bir ciddi sorunla karşılaşmadım... yılda 2 kez 300-400 TL bakım masrafı yapıyorum... Ama daha yeni bir model olsa daha da rahat ederdim herhande...

bencede 2. secenek sizin için uygun ,ayda 3.000 km niz yolda geçecekse yüksek model az km de bir araçla daha rahat edersiniz.

Hangi sençeneği seçersen seç, kırk kere düşün, alacağın araca çok iyi bak veya baktır öyle karar ver temiz bir vitara bulduğun zaman rahat edersin. Hiç bir aracın yanına ben bunu alacağım mantığı ile gitme, bir exper gibi düşün.

arkadaşim suzuki vitara 200o motor bir özelliklerine bak :smiley: muayane 2 yılda bir saglam keci gibi köprü derdi yok vergi az daha ne olsun saygılar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.msg709957#msg709957

linke göz atın faydası olur , ;)

15bin tlik aracla ormana girip cizmek bozmak ,kırmak var.. ;) 30-50-70 bin tl lik araclada..cizmek bozmak ,kırmak var.. ;)

ben eski model araca binmem dersiniz o başka. ;D

eskilerin hiç biri bakımlı oldugu sürece kırılmaz.. ;) ,yolda bırakmaz. ;) :smiley:

Ben 5 yıl Vitara ya binmiş biri olarak beyaz olan diyorum.Çünkü jlx vitaraların hatları arazi kimliği bakımından grand vitara lara göre daha karizmatik ve daha keskin diye düşünüyorum.Fakat yine en iyisini siz bilirsiniz.

4000,5000,6000 cc dev gibi motorları olan haşmetli araclara uzaktan bakıldıgında ister istemez içimizde platonik bir aşk . sevgi,ilgi oluşuyor tam olarak resmi yarış degilde isoff ve gezenbilirin yaptıgı yarışlar var yarı çiddi yarı makara + eglence amaclı profosyonel arac ve pilot ların olmadıgı ;)
yarın tekirdagda var mesela gidip yerinde görün derim .gectigimiz pazar riva da vardı beykoz off road düzenlemişti .

bizlerin anlatımı bir yere kadar ..kendi gözünüzle görün aklınızla degerlendirin durum farklı olur derim .

rivadaki yarışı şu yarım porsiyon arac kazandı mesela ;) ;D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63856.0

yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

2001 yılında aldığım ilk arabam 78 model opel Record idi. :smiley: arabayı 350 milyona almıştım cep telefonum daha pahalıydı :smiley: 2 sene kullandım askerlik vazifesi sebeiyle de sattım. eskilerin nasıl olduğunu biliyorum. ama vitarayı sürekli kullanmayı düşündüğümden beni üzermi acaba düşüncesi var. yarışları biliyorum ama gidip görme fırsatım olmadı birtürlü.
düşünüyorum işte ne yapmalı diye

kararsızlık ve karamsarlık çok can sıkıcı....

daha yeni bir vitara kesinlikle işinizi daha sorunsuz görür eski vitara belki göze hoş görünür ama günde 100 küsur km yapınca aynı şeyi düşünmezsiniz. ama %90 arazi, araziye giderken de azıcık asfalt var derseniz 92 vitarayı kaçırmayın. ayrıca grand vitara iyi bir seçim ancak 1600 cc motorlu bir araca bakmak sizi sorunsuz sürdürülebilirlik açısında daha da rahatlatacaktır.

sevgiler

Merhabalar.ilk seçim olan 1992 model vitara ne derecede toplanmış onu bilemiyoruz.resimlerdende anlaşılacağı gibi sizin istelerinizi karşılamayacağı zaten baştan belli arazi ağırlıklı hazırlanmış bir araç olduğu belli değilmi?siz özellikle tek araç olarak kullanacağınız için daha standart donanımlı bir araç edinmeye bakın.ki standart araca kendinizin tatkıracağınız at lastiklerle pekala azda olsa arazi isteğinizi gerçekleştire bilirsiniz.asfaltanda uzakllaşmamış olursunuz.birde tampon içi vinç uyguladınızmı bence ilk etapta size yeterde artar bile.benim tavsiyem yine 2001 modele kadarki eski kasa vitara olacaktır.maliyet giderleri olarak çok uygundur.yakıt tüketimi olarakta yeni kasa grand vitaralardan daha az yakar.sizin ayırdığınız bütçeyle tüm bu saydıklarım donanımlarıyla beraber rahatla edinebilirsiniz.ama lütfen dikkat.alacağınız araca duygusal değilde bilinçli bir şekilde bakın veya baktırın.bence başka bir tercih yapın derim.benim aracımda 1992 model 1.6 5 kapılıdır.

dostlar çok teşekkürler

verdiğim liklerdeki araçlar örnek amaçlıydı.

yani illaki onlar mı olsun diyerekten eklemedim.

amaç eski kasa yapılı ve birasdaha yeni sade iki aracı göstermek ti.

ama ben sizlerin söylemek istediklerinizi anladım.

yapılı bir araçla şehirde kullanımı size pek tat vermeyebilir.daha çok standarda yakın birşeyler bulun.yoksa resimdeki araç pekala fiyatının hakkını donanım olarak veriyor zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Geri