M şeklinde bir ışık yanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozturk14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,750

ozturk14

Barış ÖZTÜRK
aracımda kutu içinde dalgalı m şeklinde bir ışık yanıyor servise götürdüm ilk olarak turbo sıcaklık sensörü dediler başka bir servis egsoz gazı sıcaklık sennsörü dedi kimi ise mazottan kkimi ise hava filtresi ışığı diyor ama motordan bi parça olduguna eminim araçda gaza yüklenince yanıyo başına gelen yada yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı_?_ yakınımda servis olmadığı için sürekli gidemiyorum not: araç 53binde _?_

Etiketler

Ynt: M şeklinde bir ışık yanıyor

Sayın ozturk14 keşke isminizi de yazsaydınız size nasıl hitap edeceğimizi bilseydik.
Sanırım Bolu'dasınız ve yine sanırım Abdullah beyin tahmini gibi DDIS 1.9 kullanıyorsunuz. :smiley:

Bilgileri tam ve eksiksiz verirseniz yardım daha hızlı olacaktır.

Verdiğiniz ve tahmin edebildiğimiz bilgiler ışığında Abdullah beyin dediği gibi Universal OBD II cihaz ile başlayın derim.

Merhabalar; eğer yanlış anlamadıysam benim aracımda da aynı uyarı çıkmıştı. Sebebi kızdırma bujilerinden birinin arızalı olmasıymış.
Serviste değiştirildi ve sorun çözüldü.

öncelikle hepinize teşekkür ediyorum konu ile ilgilendiğiniz için abdullah bey aracı bir çok servise götürdüm hepsi farklı bir cvp verdi turbo ısıtma sensörü,egsoz gazı sıcaklık sensörü vb. cvp lar aldım ewet aracım 1.9 ddıs ve ilhami bey yetkili dışında birçok ustaya gittim ama arızayı göremediklerini söylediler ve boluda nereyi öneriyorsunuz . vede yahya bey bende bujileri değiştirsem arızayı tamamen yok etmiş olabilirmiyim _?_ serviste 900 küsür tl olduğunu söylediler ve parçanın egsoz manifoldunun üstünde oldugunu söylediler. ve araba ile yüksek devire çıktığım zaman vede ani gaza basışlarda ışık yanıyor. ama düşük dewirde kullandığım zaman ışık yanmıyor.ve de araçın 60bin ağır bakımını yaptıracağım orjinal parçaları istanbuldan bi firmadan servisin yarı fiyatına alıyorum bunda bir kusur süpheniz varmı orjinal japon ve italyan ürünler garantili tek fark servisten değil yedek parçacıdan almayı düşünüyorum ?

Aracımı 2. el aldığım için 60 bin bakım maliyeti konusunda detaylı bilgi sahibi değilim. Bende bahsettiğiniz ışık sürekli yanıyordu. Cihaza bağlayıp arızayı sildiğimizde siliniyor ama aracı çalıştırınca tekrar çıkıyordu. Serviste kızdırma bujilerinden biri değiştirildi ve sorun çözüldü.Fiyatı da yanılmıyorsam 90 TL gibi birşeydi.
Bakım yaptırdıktan sonra tecrübelerinizi burada paylaşırsanız seviniriz.Aracınızı iyi günlerde kullanın.

yahya bey bende ilginiz için teşekkür ederim ve en kısa zamanda universal obd 2 cihazına bağlatıcağım ve bakım sonrası sizide bilgilendirmek istiyorum teşekkürler :smiley:

aynısı kangoo da çıktı pedallar üzerindeki kaptör denilen şeyler gevşemiş kablo bağıyla sıkıştırdı sorun çözüldü

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.