Magirus ya da Iveco Araç Alıp Motokaravan Yapmak İstiyorum; Yasal Prosedür Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejderkaan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,016

ejderkaan

Yeni Üye
Öncelikle sitenize yeni üye oldum. okudukça kafam karıştı. ben bir motokaravan yapmak istiyorum. fakat çevremdeki insanlardan bilgi almaya çalıştıkçada ayrı bir bilgi karışlığı yaşadım. mesela bir minibüs almayı düşünüyorum. magirüs ve iveco olabilir. gerekli yasal prosedür nedir ne değildir tam olarak açık ve net bilgi edinemedim doğrusu. aracı alıp istediğimiz değişikliği yapmak ve trafiğe çıkmak için ne gibi şartlar gerekiyor. hazırlık aşamaları nelerdir konuyla ilgili yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Magirus ya da Iveco Araç Alıp Motokaravan Yapmak İstiyorum; Yasal Prosedür Nedir?

ejderkaan' Alıntı:
Öncelikle sitenize yeni üye oldum. okudukça kafam karıştı. ben bir motokaravan yapmak istiyorum. fakat çevremdeki insanlardan bilgi almaya çalıştıkçada ayrı bir bilgi karışlığı yaşadım.

Sayın "ejderkaan";

Foruma hoşgeldiniz. Keşke kendinizi önce bir tanıtsaydınız da size adınızla hitap edebilseydim. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.400
Konu hakkında yeterli bilginiz yoksa ki olmaması olağandır; kafanızın karışması da bu arada çok normaldir. Siz, yazılanları güzelce, enine boyuna bir okuyun, kafanızdaki birçok soru karşılığını bulacaktır.

Cavid Sezen

Ynt: Magirus ya da Iveco Araç Alıp Motokaravan Yapmak İstiyorum; Yasal Prosedür Nedir?

syn.ejderkaan öncelikle hoş geldiniz.bende sizin gibi başladım ve 5,2.10 da ruhsatımı elime alabildim.korkulacak birşey yok .sayın gezmen in de dedigi gibi iyibir şekilde okur ve hele benimle ilgili yazılanları okuduğunuzda herşey ortaya çıkacaktır.kafanıza takılan konularda da tüm site deki dostlar ben de dahil elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz

Öncelikle ismim Ejder Kaan evet forumda bir çok konuyu okumaya çalışıyorum fakat konuya yabancı olduğum için ve terminoloji eksikliğinden hangi bilgiye hangi başlık altında ulaşabileceğimi henüz bilmediğimden doğrudan bir başlık açıp sormanın daha yararlı olacağını düşündüm.

Şimdi asıl merak ettiğim husus şudur. Bir araç aldım diyelim ben bunu karavana dönüştürmek için yasal anlamda neler yapmalıyım benim merak ettiğim esas nokta budur. Çekme karavan ile motokaravan arasında kaldım. Neticede çekme karavan yapan firmaların çoğu çekme karavan ile ilgili teknik bilgileri veriyor. Belli bir kg altında ruhsata tabi olmadıkları işte çekilebileceğim arabanın motorubu beygiri gibi.

Benim deneyimli forum üyesi arkadaşlar ve abilerimden istediğim ruhsatta ne gibi bir değiişiklik olduğu bir proje çiizilmesi gerektiği söyleniyor bu projenin ne olduğu gibi hususlar. karavanın kaç kişilik olduğunu belirtmek zorunda olup olmadığımız gibi durumları merak ediyorum

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,971
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler