Magnesium Firestarter

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arifaktas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,834
Ynt: Magnesium Firestarter

valla kullanmak için değilde yapılabilir mi diye aklıma takıldığı için meraktan araştıyorum. ama karpiti odun ocakları gibi kullanabilirsiniz. açıkta o fazla tehlike arz etmiyor üzerine suyu dökünce gaz oluşuyor. kibriti çakın üzerinde suyunuzu ısıtın. hayatı idame kutunuzda boş yer varsa bir kaç parça bırakmanızı tavsiye ederim su ile hemen tutuşan gaz elde edip ateş yakabilirsiniz.

Etiketler

Tabii, hayatı idame malum, can derdine düşme durumudur ya, canımızı tehdit eden durum karpiti ıslatacak kadar, karpitin muhafazasına zarar verecek kadar sakat bir durum da olabilir. Bu da ortama ikinci ölüm sebebini de katabilir.

Ayrıca bu tür durumlar hayat boyu az defa yaşanacak istisnai durumlar olduğundan hayatı idame kitimiz de aynı deprem çantası gibi kullanılmadan bulundurulacakdır. Bu uzun süre içinde karpitin güvenli muhafasasını temin etmek ve bunu denetlemek fazladan külfet olacaktır.

Kamp ocağı olarak kullanımı hakkında http://zenstoves.net/StoveChoices.htm sayfasındaki Calcium Carbide Stoves and Lanterns (Acetylene Stove/Lamp) bahsini okumak faydalı olabilir.

Carbide.jpg
Kaynak: http://zenstoves.net/StoveChoices.htm

adres için teşekkürler Zen stove da bulunan yazıyı daha önce okumuştum. Orda bu ocağın var olduğunu yazıyor ama nasıl yapıldığı ve ne tür bir şey olduğu hakkında pek bilgi yok. Kapit orda yazıldığı kadar tehlikeli değil yani çantada taşındınız diye çanta bombaya dönüşmez. Nemden dolayı yanıcı gaz oluşturmaz sadece bozulur. Çocukluğumda kaynakçılardan alıp patladırdım mantar tabancası kapitten daha tehlikeliydi. Bir çok arkadaşım mantardan yaralandı ama karpitten yaralananı görmedim. Hollandalılarda da bu oyun meşhurmuş koca adamlar oynuyormuş daha sonra öğrendim. Madenciler eksiden kafalarının üzerinde karpit lambaları taşırdı hala kullanıyorlar mı bilmiyorum. Ocak olarak kullanma fikri zaten yakıt ağırlığından ve kokusundan dolayı mantıklı değil. Daha önce gördünüzmü bilmiyorum suyla temas edince iğrenç kokar. :smiley: Aslında düşündüğüm şey karpitin çıkardığı gazı bir yerde biriktirip gazlı ocaklarda kullanabilmek. Ama eğer bu gazı biriktirmek mantıklı olsa bu aletlerde kapit gazı kullanırdı. Yani kısaca sadece uğraş olsun diye araştırıyorum.
Hayatı idamede sadece daha önce almış olduğunuz önlemlere destek olarak kullanılabilir yutmadıktan sonra kesinlikle ölüm tehlikesi doğurmaz. Bir tane fuji film kutusuna ufak bir kaç parça atıp kapatırsanız ıslanmaz. Islanıncada yanmaz gazı uçar bozulur patlaması için çıkan gazın bir yere sıkışması ve alev alması gerekiyor. Nem bunun için yeterli değil suyla ıslatılması gerekiyor ki yeterli yanabilecek gazı çıkarsın. Açıkta sadece yanıyor propan kartuşlarını taş halinde bulundurmaktan başka bir şey değil. O nedenle propan kartuşundan daha güvenlidir. Herhangi bir şekilde ıslatıp tutuşturursanız geçici bir tutuşturucunuz olur. Vazelin pamuğundan daha çabuk tutuştuğu için ayrıca tutuşması için ıslak ortam gerektiği için bir alternatif olarak düşünülebilinir yoksa güçlü bir ateşi yoktur.

Karpitin yan ürünleri arasında Ca(OH)2 var ve bu bir baz olduğundan beni kıllandırdı, ama biraz daha kurcalayınca el fenerlerinin ve modern farların yaygınlaşmasından evvel yoğun bir şekilde kullanıldığını gördüm. Tabii ağırlıklı olarak aydınlanma için kullanılmış.

Karpit lambasından burada var:
http://www.lehmans.com/store/Best_Sellers___Carbide_Lamp___1004865?Args=&customField1=W9

Ocaktan vazgeçip kafa lampasımı yapsak acaba? ;D Dağda kampta kafada koca el yapımı lamba havamız olur su doldur yak. ;)
Bu arada senin alkol ocağı yarım litre suyu kaç dakkikada kaynatıyor süre tuttun mu hiç? Ben bir tanesini 2.5 dakkikaya indirdim sonunda biraz daha basıncı artıracamda elimde patlar diye korkuyorum ;)

http://www.pusuladogasporlari.com/hayattakalma/ekipmanlar.htm Magnesium Firestarter ben buradan tedarık ettım fıyatta cok makuldu bu gun elıme gectı orjınal usa cın mallarında deıl kullanıslı ben cok memnunum arıyan arkadaslar sıtedekı numaralardan (kutsal zafer sahın ) zafer beyle ırtıbata gecebılırler degerlı bı arkadas

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR