Makaslı Araçlar Yay Helezonlu Sisteme Çevrilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varlikefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,140

varlikefe

Kamp I
Merhaba arkadaşlar.makaslı araç helezon yaylı sisteme dönüştürülebilir mi.örnekleri var mı?çok zor bir işlem mi?bazı aldığım duyumlarda böyle bir işlem için gene aynı aracın varsa yaylı olan modeli baz alınarak onun aksamları ile değiştirilmesi gerektiği.(89 üstü patroller de ki gibi)evet biliyorum yaylı sistem arazide avantajlı.onun haricinde avantajı veya dezavantajı nedir.mesela ben aracımda makas kat takviyesi yaparak ve de kavis verdirerek aracımı yükselttim, peki yaylı sistemde yükseltme nasıl yapılıyor.Yay ve amartisörlerin haricinde hangi ilaveler gerekiyor.Ayrıca patrollere yükseltme kiti pek bulunmuyor.bu yüzden manuel yolları araştırıyorum.Sonuç olarak pire için yorgan yakmaya değermi?Çünkü bir hayli teferruatlı bir iş.Son olarak aracım 86 Nissan Patrol MQ…
suda4.jpg

Etiketler
Ynt: Makaslı Araçlar Yay Helezonlu Sisteme Çevrilir mi?

dakar rallisinde çift çapraz amortisör yay bağlantısı ile t2 sınıf modifiyeleri görmüştüm nissanlarda resimlerini bulabilirsem göndereceğim.

Bu işi yurtdışında yapan var mı ? (özellikle Avusturalya tarafların bakın), eğer denenmiş ve başarılı bulunmuş bir sistem varsa deneyin. Bulamazsanız zamanınızı offroada ayırın derim ;D

yaylı sistem size daha konforlu sürüş ve daha iyi artikülasyon (lastiklerde aşağı yukarı açılma) sağlar, ama amortisör seçimi önemli çünkü aşırı esneme amortisörü koparabilir

tabi biraz parayı gözden çıkarınca pnomatikte uygulanabilir.

varlikefe' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.makaslı araç helezon yaylı sisteme dönüştürülebilir mi.örnekleri var mı?çok zor bir işlem mi?bazı aldığım duyumlarda böyle bir işlem için gene aynı aracın varsa yaylı olan modeli baz alınarak onun aksamları ile değiştirilmesi gerektiği.(89 üstü patroller de ki gibi)evet biliyorum yaylı sistem arazide avantajlı.onun haricinde avantajı veya dezavantajı nedir.mesela ben aracımda makas kat takviyesi yaparak ve de kavis verdirerek aracımı yükselttim, peki yaylı sistemde yükseltme nasıl yapılıyor.Yay ve amartisörlerin haricinde hangi ilaveler gerekiyor.Ayrıca patrollere yükseltme kiti pek bulunmuyor.bu yüzden manuel yolları araştırıyorum.Sonuç olarak pire için yorgan yakmaya değermi?Çünkü bir hayli teferruatlı bir iş.Son olarak aracım 86 Nissan Patrol MQ…

Merhaba Varlıkefe,

Çapa konusunu izliyorum tek kelimeyle süpersin ;D

Bu tür uygulama yapan bir arkadaşım var, Bir seri III defendere uyguladılar sonuç çok başarılı oldu.

Fakat biraz pahalı bir yöntem olabilir, ama nasıl yaptıklarını açayım.

Donör olarak Bir hurda RR Classic alındı 2 dingil ve şasi maliyet 1100 ytl

RRC nin üzerindeki kulaklar alınıp seri III ün şasisine kaynaklandı, RRC nin digil üst ve altındaki bağlantı noktaları alınıp seri III ün dingillerine kaynaklandı, mevcut makas bağlatıları atıldı.

yeni Defender helezonları , amotisörleri , ve Donör aracın radius arm , ve A arm ları kullanılarak sasi ve dingiller birbirine bağlandı.

lr-22.jpg

lr-13.jpg

Selamlar

Bunları yapmak sorun değil. Teknik beceri ve para ile çözülür. Asıl merak ettiğim konu, bir motor değişikliği için laf eden Trafik Müdürlüğü, bu şasedeki oynamalara ve standard dışı işlemlere nasıl ruhsat veriyor? Vermiyorsa, bu araçlar nasıl yolda yasal bir sorunla karşılaşmadan yürümeye devam ediyor?

Hani kötü gözle baktığımdan değil, Disco ya da RRC şasesi kullanan bir çok Seri 3 kullandım hepsi süper gidiyo... da... ruhsata nasıl geçiyor? öğrenelim de, başka bişi yaptırırken yardımcı olsun.

Şasi değişmiyor , sasi aynı şasi sadece kulaklar RRC sasisinden seri III sasisine geçiriliyor, Ruhsatta makaslı veya helezonlu diye yazmadığından sorun yok.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR