Malzeme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetaliatess Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,031

mehmetaliatess

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhaba herkese.

Kamp işine merak saldım ve daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için malzeme seçimi konusunda hiçbir fikrim yok.Almam gereken malzemeleri biliyorum fakat marka ve kalite konusunda hiçbir bilgim yok.Ayrıca öğrenciyim ve çok yüksek fiyatlara malzeme alamam.Bu yüzden sizden yardım istiyorum.Lütfen seçim konusunda yardımcı olun.

Bahar ve yaz mevsiminde kamp yapacağım.Malzemeleri bu kritere göre değerlendirirseniz sevinirim.

Ynt: Malzeme

Hoşgeldin........
Tam da kullanmadığım çanta ve uyku tulumumu uygun fiyata kime versem diye düşünüyordum......İlgilenirsen.............Ürünler aşağıda..........Çanta bir sefer, tulum iki bahar kampında sefer kullanıldı.........Çanta sıfırdan farksız, tulumda hiç bir sıkıntı yok..(hijyen vs bakımından) Ürün fazlalığından elden çıkarıyorum......

çanta tüm.JPG

çanta arka.JPG

çanta çift.JPG

çanta yan.JPG

(Bu arada sol ayak parmaklarımın bir kısmı ile de tanışmış oldunuz....Farketmedim, kusuruma bakmayın.. Biliyorum toplum henüz bu ayaklara hazır değildi)......
Çanta 70+15 Lt.... üzerinde zirve çantası (veya kampın etrafında günübirlik yürüyüş yaparken yanımıza alacağımız sandviç, su, kuruyemiş , fotoğraf makinası gibi ufak tefek eşyayı taşıma amaçlı) olarak kullanılabilecek fermuarla ana çantadan ayrılabilen ufak bir çanta da var......Çanta çok sağlam bir kumaştan yapılmış.....Su geçirmez ripstop kumaş.....Bel ve omuz kolonları çok rahat...sırt kısmı hava alacak şekilde .....2.1 kg ağırlığı ile gayet ideal hafiflikte......... Çantanın altında fermuarlı bir gözde çantaya bağlantılı özel yağmurluk kılıfı da var.....çantanın yağmurluğu yerinde bile çıkarılmadı.......Bu çantadan bir tane daha eskitmiştim....gayet dayanıklı ve markalı ürünlerden eksik hiç bir yanı yok.........üzerinde yürüyüş batonu veya teknik tırmanış kazmasını bağlamak için perlon kolonları, üst kapağında çabuk ulaşmak istediğiniz eşyalar için fermuarlı göz......yanlarda fermuarlı ilave gözler.......çantanın altına çadır, mat veya tulumu bağlamak için ilave perlonlar mevcut......yine çantanın alt gözü ile ana gövde arası fermuarlı bir parça ile birbirinden ayrılmış ve eşyaların birbirine karışması önlenmiştir......(istenirse bu fermuarlı göz açılarak çanta tam boy olarak da kullanılabilir.......)
FİYAT: 100 TL......(öğrenciye bu fiyat......İstanbul için elden teslim, şehir dışı +kargo.....ama çok da bir kargo ücreti almazlar sanırım.......zira ağırlık 2.1 kg....... ;D)

TULUM: LAFUMA OUTDOOR XXL
Dikdörtgen yapıda fermuarları açılarak yorgan gibi de kullanılabilen tam bir kamp tulu
mu..........Konfora yönelik her şey var............
Tulumun malzemesi özel bir elyaf......üzerine yatıldığında çok fazla ezilmiyor........İki elyaf tabaka arasında pamuk-polyester karışımı lifler yer alıyor......
-7 ekstrem derecesi var.......
Tulumun iç astarı flanel kumaştan yapılmış...........İnanılmaz bir konfor ve yumuşak bir his sağlıyor..........
Malzeme fazlalığından elden çıkarıyorum...........
EDERİ: 100 TL............(İstanbul içi elden teslim, şehir dışı +kargo)

tulum yüz.JPG

tulum etiket.JPG

tulum iç.JPG

tulum yazı.JPG

tulum  yarım.JPG

Teşekkürler ilginiz için.
Uyku tulumu kaç kişilik.2 kişilik çadır almayı düşünüyorum.Sorun olurmu.
-7 dereceye dayanıklı olduğunu söylemişsiniz.Yaz ve bahar dönemleri içinde uygun mudur bu tulum.Bilmediğimden soruyorum.Aşırı sıcak olmasın daha sonra :D

Ayrıca sizden küçük bi ricam.Eğer ben malzemeleri almak istemesemde benim alabileceğim malzemeler için öneri yapar mısınz?Çok pahalı ürünler olmasın ucuzluk açısından optimum performans sağlayabileceğim ürünler olursa sevinirim.Çadırı 2 kişilik düşünüyorum.Ama birkaç yerde ebatların küçük olduğunu sıkıntı olabileceğini duydum.2 kişilik çadırda 2 kişi rahatsız mı olur?

İki kişilik tulumlar var elbet ama bunları genelde kampçılar almaz.........ama aynı tulumdan sağ ve sol fermuarlı iki tane alıp birleştirerek kullananlar var........Benim tulumum tek kişilik... ama mumya tipi değil......dikdörtgen.......(tulumlar biçim olarak iki türlüdür mumya tipi ve dikdörtgen olmak üzere)
Kış kampı yapmayacağını varsayarak şu önerilerde bulunabilirim.......
1) Çadır..........şu anda adrenalinoutdoor firmasının kadıköy şubesinde %40 indirim var.......firmanın sahibi aynı zamanda gezenbilir üyesidir.....o sebeple güzel bir kampanya yapmıştır......270 tl civarı olan Lafuma çadırı 160 TL ye kadar indirmiştir.....Ama bu kadar para veremem diyorsan.........yapı marketlerin veya büyük mağazaların kamp malzemesi satan bölümünden alacağın 50 TL lik bir çadır da işini görecektir...(kış kampı yapmayacaksan)
2) Tulum.........Benim satışa çıkardığım tulum biraz tecrübe kazanınca 4 mevsim bile idare eder......Kış için ince bir polar battaniye takviyesi ile mesela......... Yazın da fermuarlarını açınca ince bir yorgan gibi oluyor terleme yapmıyor...............Bir benzerini yazları ben de kullanıyorum.......
3) Mat.........tulum tek başına kullanılmaz..........altına bir minder atman gerekir.....işte bu mindere biz mat diyoruz........şişme ince yatak şeklinde olanları mevcut olduğu gibi kapalı hücre (su almayan) köpük matlar da vardır............Köpük matlar için 10 TL den başlayıp 400 TL ye kadar köpük mat vardır.......10 TL olanı İstanbul Karaköy deki Everestoutdoordan, Kanyon Ltd. den alabilirsin.............Biraz tecrübe kazanınca biraz daha iyisini mesela Thermarest marka olanı 80-90 TL civarına alabilirsin........kullanınca aradaki farkı anlayacaksın zaten.............şişme mat bu aşamada tavsiye etmiyorum.......alttan böbreklerini üşütmeye yol açabilirsin........Biraz daha tecrübe kazanınca her iki tür matın da artı ve eksilerini öğrenirsin zaten..........(ben her ikisini de kullanıyorum sormak istediğin bir şey olursa uzun uzun yazarım.........)Şimdilik 10-15 TL lik mat işini görür...........
4) BOT......... iyi bir yürüyüş botu olmazsa olmazdır......Tabi yürüyüş yapacaksan..............yürümeyeceksen............kampa herhangi bir bot veya spor ayakkabı ile de gidebilirsin...........
5) Giysi............Pantolonlar 25 tl ile 800 TL arasında değişir.........Ceketler......50 TL ile 1400 tl arasında değişir...........Bu konuda da ayrıntılı bilgi istersen yazarım................
6) Kamp mutfağı ve ocak........... Ferrinonun iki kişilik tava tencere setini ve çaydanlığını tavsiye ederim.............çaydanlık 25 tl .......tencere seti de 30 tl civarındadır.............bundan daha ucuz ve kullanışlısını piyasada bulamazsın....... Ocak konusunda da seçenek çok.......gazlı ocaklar ve benzinli ocaklar olarak ikiye ayrılır............şimdilik gazlı ocak tavsiye ederim.............kartuş şeklindeki tüpü ile gayet pratik ve kullanışlıdır....................bunda da seçenek ve marka çoktur.....bunu da ayrıntılı yazarım.............
Nasıl bir kamp hayalin var bilmediğim için genel yazdım..........Bu konudaki beklentilerini ve bütçeni söylersen ona göre yardımcı olurum............... ;D
Benden bir şey almak zorunda değilsin tabi ki............
Satmayı düşündüğüm çanta ayarında piyasada daha ucuzunu bulamazsın..ucuz çantalar kaba-saba ve dayanıksız oluyor.....tulumun daha ucuz fiyatlısı vardır........ama bir süre sonra elyafları ezilip vücut ısını korumaz hale gelebilir......... bu da ikinci defa tulum almanı gerektirebilir............

Teşekkür ederim bilgileriniz için.Sizden daha çok bilgi almal tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Dediğiniz gibi tulum o şekilde biraz pahalı.Ben birkaç arkadaş hafta sonları falan 1-2 gecelik küçük kamplar ve gezintiler yapmayı düşünüyorum başlangıç aşaması olarak.Belki yazın sonuna doğru 7-10 günlük bir uzun kamp yapabilirim.Malzemelerimi buna göre seçeceğim.Ben size bu sayfa altında almak istediğin ürünü link ayarım sizde fikrinizi söylersiniz yardımcı olmak için sizin içinde uygunsa.Veya sakıncası yoksa e mail adresiniz,facebook gibi yerlerden iletişime geçmeyi isterim.Gerçekten çok acemice bu işe girişiyoruz.Daha önce tecrübesi olan hiç bir arkadaşım yok.Elimden geldiğince forumu karıştırıyorum ama tabiki birebir tarzındaki gibi yararlı olmuyor bence acemiler için.Eğer bu konuda bana koçluk yaparsanız inanın çok mutlu olurum.Fırsat buldukça yardım etseniz kafi.Sonuçta sizin vaktinizide çok fazlasıyla almak istemem.
Teşekkürler.

Tabi yardım ederim..........Bu hafta sonu kampımız olabilir.................olursa ve gelmek istersen haber veririm............. (belki de nefret edeceksin kamptan falan ;D............)

Teklifiniz için çook ama çok teşekkür ederim ayrıca yardım severliğinizden dolayı ama müsait değilim yoksa çok isterdim.Kamp konusuna gelince seveceğimi umuyorum çünkü kamp hayatı yaşam tarzı olarak bana hitap ediyor gerçekten ama tabiki deneyeceğiz bakalım ne olacak.Ama onun için bile heyecanlanıyorum.Mehmet Ali Ateş eğer facebook kullanıyorsanız eklerseniz ordan çok daha rahat iletişim kurarız sakıncası yoksa.

http://www.hepsiburada.com/liste/frt-201-igloo-4-kisilik-cadir/productDetails.aspx?productId=sporfrt201&categoryId=19102

Bu çadır var forumda biri öneri olarak yazmıştı.Sizce nasıldır?Fiyat olarak çok ucuz olduğu için ben şüpheledim kalitesinden.

Ayrıca bu çadır güzele benziyor.
http://www.hepsiburada.com/liste/frt-201-igloo-4-kisilik-cadir/productDetails.aspx?productId=sporfrt201&categoryId=19102

http://www.hepsiburada.com/liste/karrimor-venture-2-dome-2-kisilik-cadir-kr2223/productDetails.aspx?productId=outvdventure2&categoryId=19102&navq=fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604_1302431%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604_1302431_19102%257d%26fh_view%3ddetail%26fh_reftheme%3d1b6b30bc-6795-4192-a891-d1b7e40760bc%252cdetail%252c%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604_1302431%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483604_1302431_19102%257d%26fh_refview%3dlister%26fh_sort_by%3d-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3doutvdventure2%26fh_secondid2%3doutvdventure2_DMY%26categoryid%3d19102

Bu çadırlar baharlık ama yağışa ne kadar dayanır bilemem...........yazın da bunların içinde pişersin..........kışın hiç kullanma donarsın.............Çadır için biraz daha bütçe ayırman lazım.........

Karrimor çadırı sonradan gördüm.....Türkiye'de yeni satılmaya başlanan bir çadır.....Dolayısıyla fazla bilgi yok çadır hakkında.........İngiliz markası ama kesin Çin'de yapılıyordur......... ;D Gerçi Çin'de yapılmasının da bir sakıncası yok bence...........bu çadır gerçekten İngilterede yapılsa 1000 TL den aşağı olmazdı.........
Fiyat fayda olarak düşündüğümüzde kaçırılmayacak bir fiyat...............ağır kış koşulları dışında her mevsim kullanılabilir................... ;D
Bir de avfoni.com sitesine üye olursan (ben değilim) çadır+uyku tulumu+mat seti 89 TL den başlayan fiyatlarla diyordu........çok dandik bir ürün de çıkabilir ama dikkat et derim...........

Bir de sitenin sponsorlarından adrenalinoutdoor firmasının kadıköy şubesi (mert kiğılı=deep ) gezenbilir üyelerine %40 indirim yaptı........şu çadıra da bak derim........
http://212.101.124.54/index.php?topic=95009.70;topicseen
lafuma easy summer 2-3 kişilik 3 mevsim çadır......

Abi dediğin çadırı düşünüyorum ama biraz daha ekonomiklik açısından
http://www.adrenalinoutdoor.com/Lafuma-Campo-2-3-Mevsim-cadir_13967.html?search=campo#0
bunu değerlendirir misin?Buda Kadıköy şubesinde 110 lira.

110 TL böyle bir çadır için bedava........Çadır kazıkları zaten 30 TL tutuyor.........tavsiye ederim............

henüz doğru düzgün bir kamp tecrübem olmadığını belirterek lafa gireyim. bende öğrenci olduğumdan zamanında işin ucuzuna kaçmıştım. ucuz tek katlı bir çadır ve üzerinde -5 dere yazan ama eminim ki 10 derecede bile sıcak tutmayacak bir uyku tulumu aldım. verebileceğim tavsiye en azından çadır için bi 150 - 200 lirayı ve uyku tulumu için 70-80 lira gözden çıkarmalısın. yada tek katlı çadır alıp yanında her yerde bulabileceğin 10 metrekare naylon alıp üzerine serebilirsin.

Çanta mevzusuna gelince, 100 lira bu çanta için çok uygun bir fiyat, şu an durumum müsait olsaydı 1 saniye düşünmezdim benden söylemesi ama fazla yürüyüş yapmayacaksan ve çok fazla da ağırlık taşımayacaksan normal sırt çantaları da iş görür. çadırı dışarı bağlamak el becerine bakıyor :smiley:

kamp ocağı konusuna halen aklım sırrım ermiyor. tabiki kolaylık sağlıyordur orası ayrı ama kampa giderken yanında konserve yiyecek taşıyarak ve yemesi gerektiğinde yaktığın odunların ortasında 5-10 dakika bekleterek sıcak yemek sorununu çözmüş olursun. kamp ocağına para vermeyi ben gereksiz buluyorum.
ayrıca sen sen ol kampa kot pantolonla gitme. rahatsız olmaktan kamptan zevk alamazsın.

ha birde yanında bir çakı bulundurursan işine yarıyacaktır ama olmazsa olmaz değildir*
benim çakı ve bıçaklara karşı özel bir ilgim var. ondan dolayı bıçak almak için bayadır araştırma yapıyordum ve çok yakın bir zamanda alacağım.

kadir bey çantayı şimdi düşünmüyorum ama yaklaşık 1 ay kadar sonra kamp sezonumu başlatacağımdan ilerde tekrar irtibata geçebilir miyiz ? tabi satmaktan vazgeçmezseniz ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR