Malzeme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmetaliatess Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,031
Ynt: Malzeme

Alperen ...senin için satıştan kaldırırım kardeşim ne demek.............Hemen ilanlar kısmından kaldırıyorum..........Selamlar .
Bu arada ocak sana hiç lüzumsuz gelmesin............Her zaman yakacak olan yerlere kampa gitmiyoruz......Mesela ilginçtir ama.....Uludağ zirve faaliyetinde 1600-1800 Mt .lerden itibaren yakacak bir saman çöpü bile bulamazsın....... Her dağı odunun bol olduğu bir yer olarak hayal etme......Mesela Hasandağı....... Öte yandan orman emvalini (kanun böyle diyor, dal,yaprak, çalı,çırpı, kozalak vs...)yakmak, çantaya koyup eve götürmek okkalı bir suçtur......Bazen de bu yüzden rahat rahat ateş yakamazsın......riskli ise yakmamalısın zaten.......Bu işler Survivor oynamak gibi değildir bilesin........bir kıvılcıma sahip olamazsan koca dağı -ormanı yakarsın)

Abi o 110 liralık çadır stokta var mı diye sordurdum.Varsa hafta sonu alacağız iki tane.Olmazsa senin diğer önerdiğin 160 lira olanı düşünüyorum.İnşallah sorun olmaz ve kampa bi adım daha yaklaşmış olurum :D Yardımların için çok sağol.Çadırı halledersem tulum bakmaya başlayabilirim :D Hatta hafta sonuna kadar sana birkaç sorayım abi onuda KADIKÖY şubeden indirimli alayım :D

Kadıköy Adrenaline selamımı söyle.....Mert her zaman orada olmayabilir......Ama mağazaya bakan arkadaşlar da yardımcı olurlar.......Ne amaç için tulum alacağını söylersen sana en uygun tulumu tavsiye ederler.......Beğenemezsen ya da uygun bulamazsan başka yerlerden de bakarız........ ;D

Abi ben kendim gitmeyeceğim arkadaşım alacak benim için.Ben diğer yakada olacağım hafta sonu.Bu arada sen nerede yaşıyorsun abi.İstanbul yakınlarında mı?Benim aile Silivri'de.Bende Kocaelide öğrenciyim.Kocaelide çok harika kamp alanları falan varmış biraz araştırdım.Eğer uğrarsan yada buralarda yaşıyorsan beklerim,tanışırız.Gerçekten bilgi ve tecrübelerini paylaştığın,beni dikkate alıp sorularımı bıkmadan sıkılmadan cevapladığın için teşekkür ederim :D

http://www.hepsiburada.com/liste/easy-camp-explorer-cosmos-150-uyku-tulumu/productDetails.aspx?productId=outeca240005z99std&categoryId=1300946

http://www.andoutdoor.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95934

http://www.patikaoutdoor.com/?urun-729-Easy-Camp-Explorer-Cosmos-250-Uyku-Tulumu.html

http://www.sportcity.com.tr/Comic-Chilli-Pepper-Uyku-Tulumu,PR-20807.html

http://www.adrenalinoutdoor.com/Carnival-Comic-Mor-Uyku-Tulumu_14856.html#0

http://www.adrenalinoutdoor.com/Carnival-Comic-Mor-Uyku-Tulumu_14856.html#0

Abi incelediğim çadırlar bunlar.Fiyatları 50-65 arası sanırım.İnşallah bunlar benim için idealdir.Kamp yapmak gerçekten özel bi bütçe ayırmak gerekiyormuş.Pişman mıyız :D Hayır :D Olacak inşallah yavaş yavaş :D

bende şu uyku tulumundan var :

http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=826&product_slug=savage-ys-506-uyku-tulumu-5c

fiyat olarak senin gönderdiklerine yakın ama bu tulumu hiç tavsiye etmiyorum gerçekten çok uyduruk. içine girip çıkınca kıyafetin tüyle kaplanıyor. fermuarı açık yatmazsan terletiyor (doğru düzgün nefes almıyor). ayrıca -5 derece yazdığına da bakma. yaz kampı için uygun. yani 50 lira ve civarında alacağın tulumlar kampanya sebebiyle fiyatı düşenlerden değilse, üzerinde gördüğün comfort ve extrem sıcaklık değerlerine inanma

İstanbul'da yaşıyorum Mehmet ..... Yazları da Silivri -Kınalı'da bulunuyorum genelde..........Evet Kocaeli-İzmit-Adapazarı taraflarında güzel yerler var......Özellikle kışın Kartepe-Kuzuyayla çok çok güzeldir.........Bu sene fazla kar yapmadı ama geçmiş yıllarda 2 mt. civarında kar oluyordu.....Bu hafta sonu (Cuma geceden) arkadaşlarla İzmit Yuvacık üstlerinde İnönü yaylasında kampta olacağız bir aksilik olmazsa...................

1- Tulum nefes almaz arkadaşlar......Ya da şöyle belirteyim........nefes alan giysi kumaşları (event, hyvent veya gore teks... vb gibi) kadar nefes almaz.........nefes alsa sıcak tutmaz zaten..... bütün gece hareketsiz içinde yattığın bir şeyin içeri dışarı hava alıp vermesi olacak şey değildir, ve olmamalıdır........
2- İçine girince bir miktar tüy çıkaranlar kaztüyü tulumlardır.......diğerlerinden yani elyaf veya kumaş türü tulumlardan tüy çıkmaz..........olsa olsa elyaf lifleri bir miktar üzerinize bulaşabilir.......bu da sıkıntı yapmaz.....neticede sentetik bir şey bulaşıyor.........kaztüyünün solunum sorunu ve astımı olanlara yaptığı yan etkileri burada hatırlatmakla yetinelim..........Bu tür kaçakların sebebi tulumun astarının veya dolgunun kalitesiz oluşudur.........(750 TL lik TNF superlight tulumumda bile her kullanımda bir-iki adet tüy kaçıyor..........bu da normal bir değerdir)
3.ve önemli ders: kamp ve dağcılık malzemelerini bu tür ürünleri satmayı amaç edinmiş mağazalardan almayı tercih edin derim..........Hem karşınızda muhatap bulma açısından, hem bilgi alma açısından, hem de sağlık açısından (forumun birinde kampçılığa meraklı bir genç hanım, tulumu internet bilgilerine güvenerek almış ve görüştüğü kişi -10 konfor derecesi vermiş.......bir başka malzeme için outdoor mağazalarından birine gidince aldığı tulum için de bilgi sormuş......ve mağazadaki eleman tulunun +10 derecelik olduğunu, bu tulumla sözkonusu kaçkar faaliyetine giderse , ya sakat kalacağını -böbrekleri veya ciğerleri üşüterek- ya da elini ayağını dondurmaktansa geri dönmek zorunda kalacağını bildirmiş......) Demem o ki, dağda kampta sizi neyin beklediğini en iyi bu işin içindeki arkadaşlar bileceği için onlardan alışveriş ederken biraz da sizi gözetirler, sırf para kazanmış olmak için ürünü size satmış olmak için satmazlar.......Bunu ben defalarca yaşadım......hiç tanımadığım mağaza çalışanı bile bu şekilde yaklaştı olaya..........
4. Son olarak, yapmayı düşündüğünüz faaliyet için yeterli olacak ürünleri alın tabi ki.........fazla para vermek size ekstradan konfor veya fayda sağlamaz.......örnek verelim hemen.....yukarıda bahsettiğim TNF süperlight kaztüyü tulum beni ancak kışın gittiğim karlı ve aşırı soğuk -ortalama -10 derecelik- çadırlı kış kamplarında pamuklara sarılmış gibi sıcacık ve konforlu tutarken, bu tulumu alıp da temmuz ayında Keşan-Saroz körfezi-kömür limanında kampa gidersem, terden bir güzel isilik çıkarır , sabaha kadar da uyuyamam.....tuluma da yazık olur............ Bu tür yaz kampları için şimdi sıkı durun............ şu her köşe başında olan üç harfli ismi olan isminin baş harfi B olan marketler zinciri var ya......o marketlerden birinden tanesi 4 TL ye.... evet evet sadece 4 TL ye aldığım elyaf tulumlarla gidiyorum.......fermuarı boydan boya açılınca iki kişilik nevresim kadar oluyor.........gayet de konforlu.......
Sözün özü, kamp malzemesini kamp malzemesi satandan alın, avmarketleri veya internettekiler bu işler için çok da elverişli değildir.........tabi mağazadakini daha ucuza avmarketinde bulursanız kaçırmayın.....:smiley: ama bu tür av malzemesi satanlar, merdivenaltı imalata yaptırıyorlar ürünlerini.......test edilmemiş, kullanıcı yorumu yok........(sitenin birinde adam 50 Tl ye -20 derecelik olduğunu iddia ettiği bir tulumu pazarlamaya çalışıyordu........uzun süre benimle didişti........50 TL ye böyle bir tulum satılamaz diyorum.....adam inatla ben toptan alıyorum onun için ucuz diyor......resimlerini bari yayınla diyorum......başka başka bildiğimiz tulumların resimlerini koyuyor.......resmini koyduğun tulumu 50 TL ye veriyorsan......bir kamyon alayım diyorum........hemen kıvırıyor......resimdeki tulumun aynısının kamuflaj desenli olanından satıyorum diye..........bir defa kampçı -dağcı adamın hiç bir malzemesi kamuflaj desenli olmaz, bu şekilde üretilmez zaten........üretilmişse kampçılık için değildir.........neden mi.......avcılar doğada görünmek istemez....yaptıkları işten dolayı, ama kampçı-dağcı tam tersine açık açık görünmek ister.......onun için bu tür ürünler canlı renklerdedir.......zaten saklayacak neyimiz var ki.........yasa dışı bir şey mi yapıyoruz.........başlayınca göreceksiniz sizler de........kampta herkes hemen kaynaşır....güzel arkadaşlıklar kurulur........kimse kapris yapmaz........vs....vs....vesaire.........
Bilmem anlatabildim mi.............

Malzeme işi gerçekten bütçe ve zaman işi arkadaşlar.........önce biraz ucuzunu alırsın... biraz kullanıp palazlanınca (tecrübe kazanmak) elindekini satıp biraz daha iyisi....falan derken ...malzemeler yavaş yavaş toparlanır....bire bir kullanarak hissederek malzeme edinmek daha güzel tabi ki.......diyelim senin çok paran var....bana soruyorsun.....hangilerini alırsam beni evereste çıkarır diye........... ;D ben de sana katılıyorum ama gülmekten katılıyorum......... ;D
Bu arada ilk kamp malzemem olan çadırı evde artmış bir kumaştan (bildiğin çekyat örtüsüydü) annemden gizli evdeki dikiş makinesinde kendim diktim ve bir gece heybeliada da kamp yaptım ağaçların altında.......çadır direği falan olmadığından iplerle çam ağaçlarına bağlayarak çadır haline getirip de içine girdim.......yaaa nereden nereye...........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR