Matlaşmış Far,Stop,Sinyal Camlarınızı Eski Haline Getiriyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ottoboy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,175

ottoboy

Ana Kamp
Araçların çoğunun farları, sinyal ve stop lambaları plastikten, özellikle yeni nesil araçların tümü plastikten yapılmış. Küçük taş parçalarından, kum parçalarından yada aşırı güneşten saydamlıklarını kaybediyor. Hem ışık yayma özelliği azalıyor hem de aracın görüntüsünü kötüleştiriyor. Hatta araçlarımızın eski görünmesine neden oluyor. Özel ürünlerle yaptığım uygulamayla böyle farları eski hallerine geri döndürüyorum. Büyük şehirlerde bu uygulamaya far başına 60tl civarı ücret alıyorlar. Ben yarı fiyata yapıyorum. Farınızı sökün yada söktürün bana gönderin. Temizleyip geri göndereyim. Fiyatım tek far üzerindendir. Avrupa araçların farlarının sıfırı ve tek birtanesi 150tl ile 600tl arası satılmakta. Durum böyle olunca parlatma işlemi gayet mantıklı

Not: Temizleme sadece dıştan far camına yapılır. Çanağı bozulmuş iç kısmı kirlenmiş farlarda camını düzgün hale getiririm ancak içinin kirli olması yüzünden iyi sonuç çıkmaz.

headlightrestorationhs1.jpg

p9190421lj5.jpg

p9190426vl4.jpg

p7300381ix8.jpg

p7300385fh2.jpg

headlightrestorationpro.jpg

resim139iq5.jpg

resim132dr9.jpg

Etiketler
Ynt: Matlaşmış Far,Stop,Sinyal Camlarınızı Eski Haline Getiriyorum.

http://farparlatma.8m.com/

Asıl sorun sanırım içten yaşanıyor. 2003 Model Bmw otomobilimin farlarında hafif içten kararma var. Yukarıdaki resimlerdeki gibi kötü değil. İçtende temizlendiğini biliyorum. Daha iyi sonuç veriyor. Farı kapatırken silikonlamayı iyi yapmaları gerekiyor sanırım. Yoksa buğu yapabiliyor.

evet bazı farlarda içtende sıkıntı oluyor. içten temizlemek için farın camını açmak gerekiyor. ama çok zor bir iş ve bazı arabalarınki imkansız olduğundan farın arkasını kesmek gerekiyor. riskli bir iş o yüzden şimdilik içten temizleme işini yapmıyoruz. yalnız arkadaşlarımın ve kendi aracımın far camını açtım daha önce. orijinalliği bozulduğundan müşterilerime özellikle yapmak istemiyorum

hayır cam farlarda yapılamıyor. polycarbon yani plastik farlarlar için geçerli

Bu far parlatma, şeffaflaştırma işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Hemde farlarınızı falan yerinden sökmeden, bulundukları yerde. Bunun için gerekenler :

... 500 grit zımpara
... 1000 "
... 1500 "
... 2000 "
... 3000 " Flex de olur
... 4000 " "
... MEGUIARS PLASTİCS (plastik, polycarbonat parlatıcı)

Zımparaları oto boyası ve malzemeleri satan yerlerde bulursunuz. 3000 ve 4000 grit zımparaları 120 lik veya 160 lık taşlamalar için bulabilirsiniz. Aslında 3000 yeterli gelebilir. Buna siz karar vereceksiniz. Grit denilen şey zımpara içindeki aşındırıcıların büyüklükleri. Grit numarası arttıkça zımpara incelir.

Bu zımparaları 500 den itibaren sırayla, sararan farlarınızın üzerine; MUTLAKA SULANDIRARAK (çünkü sulu zımparadırlar) dairesel hareketler ile hafifçe bastırarak sürtünüz. en son 3000 (ya da 4000) grit zımparayı kullandıktan sonra farlarınızı kurulayın.

Meguiars plastics parlatıcı kimyasalından farlarınıza kuru bir bezle yine dairesel hareketlerle iyice ovunuz.

Farlarınızın ilk günki gibi şeffaf olduğunu göreceksiniz.

Not : İnternetten Meguiars yazarak bayilerine ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Selamlar,

yeriniz nerede benimde aracımın farının temizlenmeye ihtiyaçı var.

Bilgi için çok teşekkürler ihtiyacı olan arkadaşlar için çok güzel bir çalışma olmuş.

Zakof' Alıntı:
Bu far parlatma, şeffaflaştırma işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Hemde farlarınızı falan yerinden sökmeden, bulundukları yerde. Bunun için gerekenler :

... 500 grit zımpara
... 1000 "
... 1500 "
... 2000 "
... 3000 " Flex de olur
... 4000 " "
... MEGUIARS PLASTİCS (plastik, polycarbonat parlatıcı)

Zımparaları oto boyası ve malzemeleri satan yerlerde bulursunuz. 3000 ve 4000 grit zımparaları 120 lik veya 160 lık taşlamalar için bulabilirsiniz. Aslında 3000 yeterli gelebilir. Buna siz karar vereceksiniz. Grit denilen şey zımpara içindeki aşındırıcıların büyüklükleri. Grit numarası arttıkça zımpara incelir.

Bu zımparaları 500 den itibaren sırayla, sararan farlarınızın üzerine; MUTLAKA SULANDIRARAK (çünkü sulu zımparadırlar) dairesel hareketler ile hafifçe bastırarak sürtünüz. en son 3000 (ya da 4000) grit zımparayı kullandıktan sonra farlarınızı kurulayın.

Meguiars plastics parlatıcı kimyasalından farlarınıza kuru bir bezle yine dairesel hareketlerle iyice ovunuz.

Farlarınızın ilk günki gibi şeffaf olduğunu göreceksiniz.

Not : İnternetten Meguiars yazarak bayilerine ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR