May Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mmrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,923

Etiketler
karavan
peki dolu ağırlığı 750kg geçer mi bu konuda bilgi verdiler mi?birde bende 1.4 turbo astra var 140hp 200nm tork lpgli aracımla çekebilirmiyim acaba?şimdiden teşekkürler

peki dolu ağırlığı 750kg geçer mi bu konuda bilgi verdiler mi?birde bende 1.4 turbo astra var 140hp 200nm tork lpgli aracımla çekebilirmiyim acaba?şimdiden teşekkürler
gecen hafta bir arkadaş aldı karavanını. tarttırmış 740 kilo gelmiş.
araç konusunda daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır,benim fikrim yok o konuda maalesef..

Gönül şasenin de alko olmasından yana ama bu üründe şase alko değil. Paslanmaz galvanizden kendi yapıyor
Bu işi yapan bir çok insanla konuştum, şase al ko değilse 5 para etmez diyorlar. Bence bütçe varsa gözü karartıp Adria, Bürstner vs gibi markalara yönelmekte fayda var. Avrupa yapımı karavanlar daha ucuza geliyor türk yapımı olanlardan. Akıl alacak gibi değil.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu işi yapan bir çok insanla konuştum, şase al ko değilse 5 para etmez diyorlar. Bence bütçe varsa gözü karartıp Adria, Bürstner vs gibi markalara yönelmekte fayda var. Avrupa yapımı karavanlar daha ucuza geliyor türk yapımı olanlardan. Akıl alacak gibi değil.

hocam bütçe olsa da 25-30 bin avro çok para. alko şase herşey demek değil ama olsa tabi ki güzel olur.

hocam bütçe olsa da 25-30 bin avro çok para. alko şase herşey demek değil ama olsa tabi ki güzel olur.
Selamlar,

O kadar çıkmanıza gerek yok, 17-18k eur bandında çok güzel orta boy karavanlar var. Hem adria da hem bürstnerde. Sizin dediğiniz fiyatlara en büyükleri mevcut onlarda gereksiz büyük.

Bu dediğim markalarda thetford buzdolabı tuvalet ve dometic ocak mevcut. Thuruma ısıtıcı ve boiler standart. İnanın bu ekipmanları isteyin yerli bir türk yapımı karavancıdan sizden çok daha fazla fiyat istiyor ki GRP kaplama ve yalıtım sağlamlık konusuna hiç girmedim daha.

Ama tabi ki bütçe meselesi ona hiçbişey diyemem. Yinede hayırlısı olsun herkes için karavancılık çok güzel ne olursa olsun.

uzun zamandır takipteyim karavan almaya niyetim var. MAY bir miktar dikkatimi çekti bu karavanın 2 kişilik olanı üretiliyor mu..?? bana 2 kişilik yeterli boşuna ağırlık yapmasın arkadaki ranza sistemi.. banyo ve dıştan kasetli WC benim için önemli..

fotoğraflarında şaseyi gördüm bildiğimiz profilden kaynakla birleştirilmiş, böyle mi oluyor bu şase.. vida ile vidalansa daha sağlam olmazmıydı..

4 kişilik olması ve pis su deposunun olması büyük artilar değil mi bu sınıf için. Dingil alko ama şasenin alko olmamasi tüm doğruları götürür mü? Yardiminiz için teşekkürler.

4 kişilik olması ve pis su deposunun olması büyük artilar değil mi bu sınıf için. Dingil alko ama şasenin alko olmamasi tüm doğruları götürür mü? Yardiminiz için teşekkürler.
Ben karavancılıkta yeniyim bildiğim kadarıyla fikrimi söyleyeyim.Fazla büyük olması, pis su deposu olması benim için eksiler. Çünkü ağırlığı artırıcı unsurlar. Bunlar eksik olsun şasi Alko olsun bana göre.

Bu arada MAY karavanın ürettiği bu MAY 3600 modeli hakkında son derece iyi fikirlerim var..

Bu fikirlerimi bu MAY karavanın üreticisi benden alırsa ortaya son derece kullanışlı hafif ve görsel olarak daha iyi bir model ortaya çıkarabiliriz diye düşünüyorum..

özellikle bu boydaki karavanı 4 kişilik sıkışık düzeninden kurtarıp, 2 kişilik gerçek ve faydalı düzenine sokabiliriz.. bazı özel cin fikirlerim ise karavanı daha da hafifletmeyi hedefliyor, oturma grubunu da iyileştiriyor ve refahını arttırıyor.. hatta oturma grubunu yatak haline getirirken daha kullanışlı bir hale getiriyor.

daha hafif karavanın

_daha az yakıt
_daha ucuz karavan
_trafikte rahat kullanım
_daha çok gezmek
_daha az bakım
_çeken aracın sağlığı şanzuman-motor v.s.
_ve tabiiki tüketicilerden daha fazla talep

şeklinde birçok artıları olacak.

May 3600 sahibi olmuş veya kullanmış arkadaşlarımızın, tecrübelerine göre üretim sürecinde talep edilerek eklenebilecek ya da daha da pratik hale getirilebilecek önerileri nelerdir?
Şunu yaptırmayın, kesin böyle yaptırın diyebileceğiniz nokta var mı?
Şimdiden teşekkürler...

Al-ko şase değilse "Beş Para etmez" sözü piyasayı hiç bilmeyen birisinin söylediği bir söz gibi...

Şuan bildiğim kadarıyla Ortiz, Saly ve Carpento dışında tüm markalar kendi şaselarini kullanıyorlar. Sadece ayaklar, kaplin ve dingili Al-ko tercih ediyorlar.

Başoğlu Caretta çöp mü, Emeksan EKS çöp mü, Erba çöp mü, Güney Karavan çöp mü, pino karavan çöp mü?

Elbette satarken tüm alt yapım Al-Ko demeniz bir artıdır. Ama Al-ko değilse beş para etmez dediğiniz zaman neredeyse tüm yerli karavan markalarını çöpe atmamız lazım...

750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR