Menekşe Yaylası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,775

özlem

Kamp III
Parkur: Yuvacık' ın 'Servetiye Camii' ve 'Servetiye Karşı' köylerinin yaylasıdır. Soğukpınar'dan dere karşısına geçilir. İki saat boyunca orman içinden kah patika, kah traktör yollarından yürünerek yaylaya ulaşılır. Eskiden çok sık kullanıldığı söylenen bu yaylaya artık birkaç köylü aile çıkmaktadır. Bahar aylarında gidildiğinde ortalığı kaplayan hercai menekşelerle yüz yüze gelince, yaylaya neden Menekşe Yaylası isim verildiğini analamak hiç de zor değil.

Etiketler
Ynt: Menekşe Yaylası

En son grubumla menekşe yaylasına vardığımızda öğlen molasında ;D işte resimler tabii çalı çırpıyı misafirlere toplattırıyorum ateşi yaktırıyorum hatta ve hatta sucuklarımı onlara pişittiriyorum :smiley:

mini-menekse1.jpg

mini-menekse2.jpg

mini-menekse3.jpg

Sucukları kontrol ediyorum iyi pişirememiş tekrar ataşin başına :smiley:

mini-menekse4.jpg

mini-menekse5.jpg

Kırmısı başlıklı Öslem :smiley:

mini-menekse7.jpg

mini-menekse8.jpg

Menekşe Yaylası Kamp için ideal bir yer havalar ısınmaya başlayınca bir güzellik yapalım ;)

aynı yerde hatta aynı agac altında kamp kurmustuk bızde bu haftasonu jıplerle cıkmayı dusunuyoruz cmtsı bakalım kar yoksa cok fazla ulasırız buyuk ıhtımal.. karda sucuk yaparız :D

Berk Menekşeye hiç araçla çıkmadım nasıl gidiliyor tarif eder misin? Sanırım kamp malzemeleriyle 2-2 bucuk saat kimse yürümek istemez

bız yuvacıktan yukarı cıkıoruz ancak yuvacıklı bıkac arkadas var ( yol hafızam hıc yoktur ) o yuzden tarıfım zor olur.. örenırım rotayı hemen yazarız..

okı ne demek ama hatırladıgım cesmenın arkasında toprak bı yol var.. arka taraflardan o yola ulastıgımız ama rotayı yazarım..

hatta oraya teb bankasının calısanlarını jeep safarısıne goturmustuk 9 jeep kımsenın bısı tasımasına gerek yok ;)

ben yuruyusu hıc sevmem hattaa :D

Berk ya sen de bi alemsin, trekking başlığı altına "yürüyüşü hiç sevmem" yazmışın :D
Gidebildiniz mi bari oraya? Çok kar vardı Kartepe'de, muhtemelen 1000m. nin üzerinde yarım metre civarıdır

Deep' Alıntı:
Berk ya sen de bi alemsin, trekking başlığı altına "yürüyüşü hiç sevmem" yazmışın :D
Gidebildiniz mi bari oraya? Çok kar vardı Kartepe'de, muhtemelen 1000m. nin üzerinde yarım metre civarıdır

abı gıttıgım yerı bılırım ama yurumem :D gecen sene ekım sonu gıbı gıtmıstıkkar yoktu ama bu cmtsı cıkalım dıoruz zaten su anda kartepede 75 cm kar varmıs orda da bayaa vardır mog.lar cıkar heralde ama denııcez

Nasıl yürüyüşü sevmem :smiley: bende anlamadım :smiley:

berk' Alıntı:
abı gıttıgım yerı bılırım ama yurumem :D gecen sene ekım sonu gıbı gıtmıstıkkar yoktu ama bu cmtsı cıkalım dıoruz zaten su anda kartepede 75 cm kar varmıs orda da bayaa vardır mog.lar cıkar heralde ama denııcez

Sen istediğin kadar yürüyüşü sevmem diye beyanat ver Berk...
Yakında bırak yürüyüşü, koşmayı bile çok seveceksin...
Yaaaaayyyylalaaaarrrr yaylalaaaaaaaaaaaaarrrr... ;D

Yok Yok birşey demiyoruz ;D ;D ;D sen katıl gezilerimize seversin muhakkak

yaa ben arkadan arabayla gelsem :D :D bızım klupte de ılk yarımcı ve lojıstıkcı gıbı kılıklara gırerek trekınglerde arkadan takıp yapıorum :D bole bısı dusunsek olmazmı :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler