Merak Edenler için (Retouching Techniques)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufukozkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,452

Etiketler
Ynt: Merak Edenler için (Retouching Techniques)

th_HighEndRetouchingTechniquesVideoSam.jpg

Workshotın düzenlediği bu yeni atölyede dünyaca ünlü -digital artist- Natalia Taffarel Türkiye'ye konuk oluyor.

Avrupa ve Amerika da piyasaya sürülecek yeni DVD sinden önce İstanbul da Türk fotoðrafçýlar ile sektörün en üst noktasýnda uygulanan teknikleri baþlangýç seviyesinden en üst düzeye kadar adým adým gözler önüne serecek olan Natalia,
geride hiçbir soru iþareti býrakmayacak bir açýklýkla, tüm dünyada moda ve reklam fotoðraflarýnda uygulanan post-prodüksiyon tekniklerini sizlerle paylaþacak.

Moda ve reklam dünyasýnýn devlerinin standart olarak uyguladığı, internet üzerinde herhangi bir kaynaktan bulunamayacak ve profesyonellerin paylaþmaya yanaþmadýðý bu özel teknikleri 2 günlük bu atölyede öğrenme fýrsatýný yakalayacaksýnýz. Ayrýca sadece bu teknikleri deðil, bunlarýn arkasýnda yatan sebepleri de öðrenerek fotoðrafa yeni bir bakýþ açýsý kazanacaksýnýz.

http://www.digitalphotoshopretouching.com/retouching.htm

TARİH: 13-14 Şubat 2010

*Kişi bası 450 ytl (iki gün)

*25 Ocağa kadar kayýt yaptýranlar için 50 ytl erken ödeme indirimi.

*Maksimum katýlýmcý sayýsý 15 kişidir.

*Katýlýmcýlarýn basit derecede İngilizce bilmesi ve laptopları ile gelmesi gereklidir. Atölye süresince İngilizce konusunda yardýmcý olacak bir kişi bulunmaktadır.

*Detaylý bilgi almak ve kayýt yaptýrmak için:
gokce@theworkshot.com / 0536 263 77 37

:smiley: Videoyu seyrettikçe makinama bu kadar para döktüğümle mi kaldım sorusunu sordum kendime... çok başaralı.

Ben takdir edemedim nedense :( eminim çok başarılı bir retouch ustasıdır, ona diyeceğim yok. İnsanlar boşuna marka olmuyorlar. Ama böyle 1000lerce dolarlık paraflaş şemsiye ve stüdyo ortamı kullanıp "kompakt makineyle bile neler yaratıyorum!" havası vermek gereksiz bence. O flaşların fotoğrafı nasıl değiştirdiğini kullanan herkes çok iyi bilir. Bence G9 yerine delikanlı gibi Hassel'le çekseydi, daha iyi olurdu bence...veya o flaşları filan kapatıp, doğal ışıkla veya en azından basit bi flaşla çekseydi daha iyi olmaz mıydı? Bilmiyorum ben mi ukalalık ediyorum. Yani işi eleştirmiyorum da, yolu sevemedim ben. Ama bu sadece kısa bir görüntü tabii, diğer işlerini de izlemek lazım.

Her şekilde...çok önemli ve güzel bir paylaşım olmuş! Paylaşan arkadaşa sonsuz teşekkürler...böyle birşeyden hiç haberim yoktu benim, ama şimdi bu adamın DVD'lerini alabilirim bile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.