Mercedes 300 gd motor yenileme saftlar on arka diferansiyel bakim vs

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,219

motogezgin

Kamp II
Sol arkayi agaca carpinca mercanlar izmirde selahattin bey (g sevdalisi yaptik adami) var orya parca ismarlamaya gittim.her g sahibine tavsiye ederim en gec 10 gun icinde parcalar elinize ulasiyor hatta bazen 2-3 gunde geldigi bile oluyor Turkiyede stoktan bulduklarini saymiyorum fiyatlarida cok makul hic cikma vs pesinde kosmaya gerek yok.

Yaz basinda taktirdigim klima ayaginda bosluk vardi biraz ses yapiyordu kayis geregi gibi gerilmiyordu saflarda bosluk artmisti on arka diferansiyellerdeki bosluk neredeyse ceyrek turu gecmisti.motor performansi okuslarda dusuk yag yakma durumu vardi.
Selahattin bey beni Birsen Mercedes servisiyle tanistirdi 2 ortak mengerlerden yetisme egemerde calismislar mercedese cok vakiflar biz g yapmadik ama yapariz dediler.

Saftlari soktuk flanslar kesilip istavrozlu sekle donusturuldu ve balans yapildi kayicilarda bosluk yoktu.
Yeni saft bir hayli pahalli o yuzden bu yolu sectik.isin ehli bir usta ve dogru secilen flanslarla iscilik iyi oldu.arac modeline gore verilen degerlere gore balans yapiliyor.
On arka diferansiyel istavroz dislilerini iceren tamir takimlari kullanilarak bosluk alindi mahruti ve ayna sokulmedigi icin diferansiyel ayari degismiyor.bu arada yapilan islerle aracimida daha iyi tanima firsati oldu.soyleki bizim g lerde arka dif orani ile on dif orani farkli bunu istavroz tamir takimi yanlis gelince anladik.

Simdi bu nasil olur diyenler cikacak bende ayni tepkiyi verdim ilk basta. Bazi araclarda cesitli sebeplerden mesela yer sikintisi gibi sebeplerden bu yola basvuruyorlarmis.bunu ogrenmis olduk.sistem nasil calisiyor normalde on arka dif ayni oranda olmazsa hatta on ve arka aksta farkli olculerde (dis cap) lastik takildigi durumlarda bile 4 ceker pozisyonunda arac kitlenir hatta kirilir.transferden one giden cikisa baska oranda disli arkaya giden cikisa baska oranda disli konarak on arka oran farki esitleniyormus neyse ogrenmis olduk.

Seytan durttu kompresyon olctuk 24-30 arasi olmasi gereken deger 19- 21 araligindaydi.motoru acmaya karar verdik.pistonlarda grapj cikti.ana kol yatak yenilendi yeni piston seti yeni eksantrik zinciri pompa elemanlari bakimi,kapak testi temiz cikti yeni sibop sibop gaydlari ile kapak toplandi.
Motor toplaniyor bunlarla ilgili fotograf koyacagim.bu arada klima gergisi,krank kecesinden kacan yag,acilmisken sachs marka debriyaj baski balata bilya seti de yeni konuyor.

Sezona tam bakimli olarak girecegim gecen sene suspansiyon,motor sanjiman kulaklari filan degismisti.arka fren limitorleride bu arada degisti biraz paslanmislar.

Bu arada birsenlerde sivi contalar MB logolu,orjinal olmayan parca kullanilmiyor.sonuctan umitliyim bakalim nasil olacak.

Etiketler
Ynt: Mercedes 300 gd motor yenileme saftlar on arka diferansiyel bakim vs

masallah ! guzel paylasim icin tesekkurler motogezgin. cok onemli konuya degindin bir cok 460 serisi G de yapilmasi gereken bir islem.

kisi hazirsin belli. ;)

hayirli seyirler.

huseyin

saol huseyin bazı şeyleri bozulmadan degiştirmek daha hayırlı yolda kalmaktansa bir kac resim eklemeye calışayım

MB kapak.jpg

MB motor.jpg

MB ?aftlar.jpg

Selam Motogezgin,

Selahattin Bey in iletişim bilgilerini yazarsan sevinirim, elimizin altında olsun ne olur ne olmaz.

Saygılar,

İzmir mercanlar veya 0554 4968918 cep telefonu.selahattin dindar.

Arkadaslar arabanin butun ufak tefek ve buyuk dertleri bitti.makina cok saglikli ve sessiz calisiyor cekis filan gayet iyi.otoban rampalarinda 50-60 dusuyor ve hizlanmiyordu simdi gayet guzel hizlaniyor.daha az yakiyor daha sessiz.butun parcalar toplami 6000tl.buna tum motor parcalari,debriyaj seti komple,viraj demir lastikleri denge burc lastikleri,tum sarf malzemesi yag,klima gazi,on arka diferansiyel istavroz tamir takimlari arka stop komple,1 stop cami,sis lambasi,fi
Treler, mazot pompasi bakimi,klima ayagi sabitlestirilmesi vs aklima gelmeyen diger parcalarinda hepsi orjinal yildizli olmak kaydiyla yenilendi.
Saftlar. Sahane oldu en son arac uzerinde sehpada balans yapildi sebebi Transfer cikisindaki tamburun kaucuklari asinmis dolayisi ile disli lastik sesi disinda ses kalmadi.
Birsen mb servisi huseyin usta ve ortagi ve 2 kalfasi iyi is cikardilar mercedesi iyi taniyorlar.dandik parca conta vs kullanmadiklari gibi conta setinden cikan keceyi kullanmayip piyasadan daha iyisini alacak kadar bilgililer.
Simdi istanbuldan rkadasimin 400 cdi makinasini yapacaklar.bence istanbul karmasasi ve vurdumduymazligini cekip kaziklanmaya gerek yok.izmir yakin tavsiye ederim

selam motogezgin mercedes gd 300 için arazi şanzımanı vede 5 ileri katrak şanzıman arıyorum,
2012 yılı başlarında yine bir gd 300 için bir çalışmam oldu ve araca 5 silindir 2900 cc 129 hp siprinter (602 motor diyorlar) motoru ve 5 ileri katrak şanzımanı taktım sonuç mukemmel ötesi,
yine bu şekilde bir çalışmam olucak. bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

valla servet kardeş ben orjinalciyim bu konuda bir fikrim yok.bilmediğim için bir şey söyliyemiyeceğim.bu konulara hüseyin çok hakim onun bir fikri vardır muhakkak.
selamlar

selam rkadaşlar.adım çağrı,siteye yeni üyeyim.offroad merakım yeni ;D yazdıklarınız okuyorum,çok güzel ve faydalı bilgiler..bende aranıza katılmak isedim.tabiki öncelikle araç almam gerek.amacım hafif offroad,eğlenme,kamp ve gezilerinize katılmak.biraz dayanıklılık,görüntü ve konfor düşündüğüm için MB de karar kıldım.ama temiz ve düzgün araç bulmam gerek öncelikle bana yardım ederseniz sevinirim.özelden iletişim numaralarınızı yazarsanız sevinirim..herkese selamlar..

Yarın ilk iş yeni aldığımız uzun kasa 5 kapı Mercedes G 300D'yi TS otomotic hüseyin Bey'e götürmeyi düşünüyorum. Bakalım, o ne diyecek, onunla bu aracı uzun süre sorunsuz kullanabileceğimiz bir pozisyona getirip, düzenli bakımlarla aracımı kullanmayı düşünüyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR