Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cemço Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,970
Ynt: Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

hus55' Alıntı:
selam cem, son durum ne?

sanirim bu isi bitirirsen guinness kitaplarina girersininz ;)

buraya bol bol resim atmaniz gorev oldu, seni takip eden cok G meraklisi var kesin.

benim kirmizi cabrio ilk aldigimda arka baslik yoktu, on koltuklar recaro degildi, bagaj'da jump seat yoktu. simdi tam istedigim gibi oldu.

haa, turkiyede yasasam durum baska olurdu herhalde. ama belli olmaz, burda cok iyi insanlar tanidim kisa bir zamanda. en azindan yardim eller hazir ;Doyl

kurukafa, bir landrover'ci boyle bir konusma yapsin cok ilginc. sevindim. umarim dilegin gercek olur.

selamlar.

evet abicim landcım :smiley: en son 2003 yılında 97 model 300TDI bi defender kullanmıstım arazi performansına hayran kaldım land'ın..ama ne yazıkki defender'da konfor diye bişey yok ama arazi performansınada kimsenin inkar etmesi mümkün degil..

diyecegim şudur...son günlerde " G " seresi ile " defenderi " karsılastırma yapıyorum ve bu karsılastırmada " G " seresi daha çok hosuma gitti..ama hiç kullanmadım bi G serisi ama defenderdan komfor bakımından daha iyi oldugunu düşünüyorum..hee arazi performansı nasıldır hiç bilmem ama muhtemel oda iyidir..belki landroverdan da iyidir bilemiyorum ama G serisini iyice arastırmaya baslayınca defenderdan sogumaya basladım ne yalan söylim..

sonuc olarak bi araç alma durumum olursa büyük ihtimal " G " sersi olacak gibi..

görüşmek üzere..

Etiketler

korkut bey,
bence arazi performasları birbirine yakın araçlardır diye düşünüyorum.
konfor olarak belki mercedes biraz daha konforlu olabilir.

cem, siz 605 kodlu motoru hangi araca koydunuz,G serisi mi? resim atman icin sabirla beklerim. hatta diger 2 G'nin resimlerini de atarsan iyi olur.[nasil olsa ogrendin artik ;)] sizin tamirde olan bu araclarin ic dosemeleri ne renkdir cem? eger benim cabrio G'nin gibiyse senden biraz dosemelik kumas isteycem ,koltuklarani ihtiyac yoksa.uymazsa, no problem...canin sag olsun. siyah G'nin jantlar amg muhurlu'mu? guzel yakisti, begendim ama lastikler biraz ince ve konforu bozar biraz.

korkut, senin landy cok guzel bir yilin imalati . benimda bir zamanlar 1996 model sifir disco'm vardi ve ayni zamanda 85 model 90'im vardi kibrisda otururken. disco'nun motor vurdu 2 haftalikken!! :eek: . cok gitmedi ikisini sattim tekrar G serisine dondum simdi ikisini kiyaslarken imalat yillari cok onemli. ilk seri G'ler [460]cok hantal, bizim ilk G 1982 modeldi. motor zayif, sanziman sesli, 4 vites,hic elektronik yok ama cok cok saglam. tum G'ler saglam. arazide GA vitesi koydumun canavar olurdu. 1991 kadar 460 devam etti civil halk icin.460 model dusunursen 1986 sonrasi al, cok daha iyi bir konfora sahipbazi avrupa/asker icin yapilan G lere on diff lock yoktu, sadece arka icin vardi. [asker onleri kilitleyip dumen kirar ve hepsini kirar diye mercedes koymadi].

yili yilina kiyas edersan G ile landy, G daha konforlu. benim kibrisda iyi bir dostum 2007 110 sahibi, fantastik arac, ama hantal. arkasina bindim ve yandan ve on camdan disarisini gormezdim, egilmem lazimdi :( [boyum 1.65!!] ve butun gun gezdik lefkosada ve hic rahat degildi. motor guzel, hemda cok guzel !! ben o arac ile 2007 model G hic yan yana koyamam. zaten fiyatlar cok farkli. ama 1991 den sonra yapilan G'ler 463 kodlu. onlari hepsi super rahat ve konforlu, inanilmaz. S class kadar guzel. 2007 model 110 ile benim 1996 model G300 yan yana kiyasla, kesinlikle G konforlu, hatta range rover kadar, ama daha saglam.

korkut, Insallah G serisi alirsin ve anlarsin. bazi seyler anlatilmaz, yasanilir.

selamlar

hüseyin abi,
evet 605 motoru g ye koyduk. kuzenimin aracı 4 kapılı gümüş gri g ye koyduk. Şu an tatilde gelince resimlerini çekip göstereceğim. diğeri ise siyah uzun şase onada sprinter motoru koydıuk ama o iyi olmadı onunda resimlerini ekleyeceğim.

resimlerde görülen tek kapıların birtanesinin içi siyah biri bej rengli. illaki artan kumaş döşeme olacaktır. 2 araç bittikten sonra artan malzemeleri sana bildiririm uyanları gönderebilirim.
Benim için sorun yok yeterki uysun sana :smiley:)

hüseyin abi tavsiyelerin ve vermiş oldugun bilgiler için çok teşkkürler..

"G" serisinin içine girdikçe daha çok netleştirmeye başlıyorum..

kazayla flan alırsam zırt pırt rahatsız ederim artık seni ;D

G serisi tutkunlarının burada deneyimlrini ve bilgilerini resimle paylaşmaları güzel bir olay. Topladığınız aracınızı bir heykeltraş titizliğiyle bitirmeniz lazım. Çünkü çok değerli araçlar. Paslı yerlere mutlaka koruyucu önlemler almanız lazım yoksa kanser gibi diğer taraflara sıçrıyor.
Artan parçalarınız olursa tek tek isimlerini yazarsanız belki bize de lazım olabilir. Mesela aracıma klima gerekli.
Çalışmanızda üstün başarılar.

selamlar,
düşünceleriniz için teşkkürler, elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışacaz.
artan parçaları burada yayınlayacağım. Klima benim aracımda da yoktu onun için dükkana bakmam lazım eskiden kalma bişiler varmı diye.

bu ne demek biliyormusunu.......?? G WAGEN OWNERS CLUB TURKEY

doguyor galiba. :smiley:

benim kullandigim en guzel pas ilaci su POR15.. manasi cok basit. P AINT O VER R UST. pasli yuzeye daha iyi yapisir, nemi sever, ve cekic ile vursan hic oynamaz ::smiley:

ben denedim, inanin.

birde bu klibi gorun, G 110'a karsi.

http://uk.youtube.com/watch?v=kAHcH53pv8k

110 G kadar rahat gecemiyor ayni kosullarda. ;)

hele hele bu klibi dikkatli inceleyin, ve yan tarafdaki diger pencereleri acin ve gorun G nasil rahat geciyor.

http://uk.youtube.com/watch?v=UqgP7WtGLP8&NR=1

umarim land'cilar gucenmez.

abi videoları göremiyorum
nasıl görebilirim??

valla abi bende de boş çıkıyor hiçbişi yok yani neyse kısmet ddeğilmiş :smiley:

abi,
türkiyeden you tube a çıkış kapalı
oyüzden videolar görünmüyor

Cem beyin neticesini bekliyelim.İnşaalah güzel bir eser meydana çıkar. Arka sağ helezonum kırık ve bir klima edinirsem problemim kalamaz.
Google ' Youtube nasıl girilir ' yazarsanız değişik sitelerden girebilirsiniz.
Bu arada Hüseyin beyin bahsettiği por15 pas ilacı www.por15.com sitesinde özellikleri anlatılıyor.

slm... ümraniye T-S OTOMOTİV MERCEDES SERVİSİ 0216 523 73 73 yada...mengerler yedek parça ERKAN YILDIRIM 0212 484 34 90 SİZE YARDIMCI OLABİLİR HER İKİSİDE G-SERİ MERAKLISI DİYE BİLİYORUM YARDIMCI OLAMASALAR BİLE TANIŞMAKTA FAYDA VARDIR.. BENDE BİRÇOK KİŞİ GİBİ MERAKLA SONUCU BEKLİYORUM KOLAY GELSİN

evet tekrar herkese merhaba arkadaş galıba ankaradkı arabayı almıs cok sevındım yenı tıp motor takanlar var bende on dıfransıyelden ses gelıyordu ts otomotıvden huseyın abı var umranıyede cok yardımcı oldu sorunuda bayagı azalttı.O da sızın gıbı bır arabasına yenı motor taktı dıye bılıyorum tel.yazmıslar bence onada bır fıkır sor oda bu arabaları cok sevıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,725
Kaydolan Son Üyemiz
avsarehberim

Çevrimiçi üyeler

Geri