Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cemço Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,950
Ynt: Mercedes G Motor Değişimi Hakkında Yardım

merhaba,
605 motoru şanzuman ile birlikte 6.000 tl ye almıştım kasım ayında

Etiketler

605 motor kodu gibi bişey,
2500 cc turbo beslemeli 5 silindir dizel motor.
ortalama 150 beygir civarı güç üreten bir motor.
dayanıklılığı üst düzeyde olan bir motor bence

peki 5 kapılı mercedes gd için uygun bir motormudur bu? ayrıca bıkmadan verdiğiniz cevaplar için ayrıca teşekkür ederim

tekrar merhaba,
aracın son resimlerini eklemek istedim.
Aracın elektrik işleri bitti herşeyi çalıştırmayı başarabildik sonunda.
Bir tur attım ve performansı bence harikaydı.
resimleri ekliyorum
saygılarımla

SDC10700.jpg

SDC10703.jpg

SDC10712.jpg

SDC10715.jpg

SDC10717.jpg

SDC10719.jpg

SDC10721.jpg

SDC10723.jpg

SDC10725.jpg

SDC10728.jpg

Masallah!! cok sevindim. cekis hakkinda daha fazla bilgi verebilirmin cem? turbo tamam mi? mekanik pompa duzgun aciliyormu? bunlar cok onemli konular.

bu gibi proje ilk kez gordum 460 model G serinde. tam bitsin'de avrupayi allem,gallem edecem bu proje hakkinda bilgi ve resimler ile.

birde TR AB'ye girmek icin can atiyor. :eek:

AB'nin TR'ye girmesi daha mantikli galiba.

selamlar :D

yahu saka maka baya heyecan yaptık, iş tamamen bittiğinde mzliyetlerle ilgili bir özet çıkarabilir misin bize??
eline, emeğine sağlık bu arada..:smiley:

Harika oluyor gerçekten ellerinize sağlık merakla bekliyoruz sizden öğreneceğimiz çok şey varr kolay gelsin

cem bey ellerinize sağlık en başından beri takip ettiğim bu çalışmanız muhteşem tüm bu değişim için ne kadar masrafınız oldu ve bir arkadaşımızın sorduğu soruyu bende merak ediyorum sıfır vede çıkma böyle bir iç aksam kaça mal olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Merhaba cemço,

ilgi ve taktirle izliyorum projeni eline sağlık güzel oluyor... Mümkünse benim de sormak istediğim biri iki şey var..
Bu takacak olduğun motor esas itibari ile hangi araçlarda var?Şanzumanı ile birlikte aldığını söylemişsin,5 ileri 4 ileri mi?

selamlar,teşekkürler

merhaba,
taktığım motor 605 kodlu 95-99 model c kasalarda çıkıyor.
orjinal 2500 cc turbo dizel ve orjinal 5 ileri şanzumanla birlikte aldım ben

saygılarımla

Online olduğunuza sevindim....
Şimdi bir konu daha var aslında ...Benim ilgi alanım defender ler olduğu için biraz ters geliyor bu durum. O da şu: G serilerinde Şanzuman ve arazi şanzumanı arasında bir şaft var yanılmıyorsam? Siz normal binek aracın 5 ileri şanzumanını anladığım kadarı ile 4 ileri şanzuman yerine kullanıp arazide değişiklik yapmayacaksınız doğrumudur.? Peki bu herhangi bir uyumsuzluğa sebeb olurmu daha önceden uygulanmış örnekleri varmı?
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR