Önce paylaşımda bulunan hepinize çok teşekkürler.
Hasan Bey merhaba,
Enjektör konusunu sprinter-forumda araştırdım. Söylediğiniz doğru, bu sorun özellikle 212D ve 312D motorlarında görülüyor (ikisinde de aynı motor var). Işin ilginç tarafı bu 5 silindirli motorlar, ayni forumda en güvenilir ve uzun ömürlü motorlar olarak tavsiye ediliyor. Ben l992 yılında aldığım 1983 model Mercedes transporteri (209 D) 2006 yılına kadar kullandım. Bu tranporterde de 5 silindirli, aynı hacimde, yalnız turbo olmayan motor vardı. Araç satarken 250.000 km´nin üzerindeydi, paslanma çok ilerlemişti ama motoru çok iyiydi. Ben 22 yıllık Mercedes transporter ve sprinter kullanım süresinde enjektör sorunu yaşamadım. Bence beğendiğimiz bir aracı almadan bir tamirciye göstermek çok iyi olur.
Sayın Olguncandan,
Haklısınız, mesaj gelmeyince insanın kafasında soru işaretleri oluşuyor. Bu başlıkta, sprinter tercübesi olan herkesin bilgilerini aktarması çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Attila Bey merhaba,
Uzun süre kullandığımız araçlara alışıyoruz ve bu alıkanlık bir pozitif ayırımcılığa dönüşüyor. Bu bakımdam karşılklı fikirlerin dile getirilmesi bence çok faydalı. Pozitif ayrımcılık konusuna bir örnek vermek gerekirse, benim anlattıklarım Almanya´da sprinter forumdaki paylaşımlara, sizin anlattıklarınızda yine Almanya´da ducato forumdaki paylaşımlara çok benziyor. Ben bu başlığı açarken sprinter forumu örnek aldım. Gezenbilir Forumda Fiat Ducato (veya PSA Grubu) başlığında teknik bilgiler toplansa çok yararlı olur sanıyorum. Forumda ducato karavan kullananlar sprinterin bir kaç katı olsa gerek. Tecrübelerini anlatabilecek çok karavancı var demektir.
Mesut merhaba,
Verdiğin sayılar beni şaşırttı. Rakamların sprinter için böyle yüksek oranda olacağını hiç tahmin etmemiştim.
Dünyanın bu tarafını unuttun galiba. Almanya´da günlerdir bahar havası yaşıyoruz. Kıs sizlerin gelmesini bekliyor galiba. ;D
Fatih Bey merhaba,
Kendi yönümden şöyle bir cevap vereyim. 1978-2009 yılları arasında danışmanlık/eğitim danımanlığı yaparken danışmaya hergün 15-20 kişi gelirdi. Gelenlerin hemen hepsi Almanca bilmeyen vatandaşlarımızdı ve binbir türlü soruyla ve sorunla gelirlerdi. Bavyera Çalışma Bakanlığının bize (büroda çalışan hepimize) verdiği "görevlerinde hüviyet sahibine yardımcı olun" yazan hüviyetle heryerden bilgi ve yardım görürdük. Bu nedenle değişik konularda hertaraftan bilgi toplama alışkanlığı var bende. ;D
Sayın Karafatma,
312D karavanınızla size çok güzel ve sorunsuz geziler dilerim.
Bekir Bey merhaba,
Almanya´da çok büyük bir ikinci el araç pazarı var. Karavanlarını kendileri yapanlar nadiren yeni araç alıyorlar.
Ebay´in internet sayfasındaki satılık ducato ve sprinterler aşağıdaki listede. Haklısınız, satılık sprinter sayısı biraz daha fazla
.
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-autos/fiat-ducato/k0c216
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-autos/mercedes-sprinter/k0c216