Mercedes W115 Hakkında Bilgi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,184

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Arkadaşlar sanırı büyük ihtimal ile 1975 model 115 kasa bir mercedes alıyorum.Temizliği konusunida en ufak bir endişem yok gayet mükemel bir araç.Fakat sonuçta 75 model.Eğer bu araç hakkında bilgisi olan ve kullanan arkadaşlar genel olarak bilgilerini yazarlarsa sevinirim.Araç LPG li yakıt değerlerinide merak ediyorum. Teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Mercedes W115 Hakkında Bilgi?

aracın motor tipi nedir mersedesi mersedes yapan aractır alt yapısı hala mersedes tarafından kullanılır geliştirilerek arac düzgünse kullanmaya doyamazsınız 115 kasa mersedesi yıllarca kullandım cok sevdigim bir dostumda 71 modeli var full orjınal fırsat buldukca arada turlarım büyük keyifle

Dostum yanlis anlamaz isen sunu soylemek isterim. Bu tip araclari alan kisiler genelde temizliginden ve masrafsizligindan hep emin olup da alirlar ama sonra cogu problemlerden bezerler.
115 kasa gercekten doyumsuz guzel bi araba hala ben de hayalini kuruyorum ama bu is o kadar kolay degil zor bi is ve masrafli da.
Ilk dikkat edilmesi gereken motor sase numaralarinin arac uzerindeki donanim ve renk ile uyumlulugunun tespiti. (Bi manada change olup olmadgiginin kontrolu de denileiblir) Sase numaralarinin karsilik ve manlarini net te aratin. Arac harfiyyen numaralarina uygun olmali. Tabiiki garajinizda saklamaya deger cillop bi hafta sonu arabasina sahip olmak istiyorsaniz.Aracin motoru sanzimani degismis ise ve numaralri ozellikleri tutumuyorsa (mesela 4 ileri yerine 5 ileri bi sanziman yada 123 kasa motoru gibi yada sonradan eklenen bi klima gibi) bunlari araca deger katar gibi lanse etmeye calisir saticilar ama tersine uzerinden alip goturur bunu bilmelisiniz. En oenmli sey aracin fabrikadan ciktigi gibi orjinal olmasidir.
LPG'de iyi bi isaret degil. Bu araclari gundelik kullanmak cok manasiz. Ayda 2-3 kere kullanilacak arabayada lpg gereksiz ve orjinallige aykiri. Tekrar yanlis anlamaz iseni ben sizin yerinizde olsam asla lpg'li bi klasik almayi dusunmezdim. Lpg'li olsun ve bu araci gundelik kullanmayi dusunuyorsaniz en buyuk tehlike de bu. Sunu bilin ki bu araclar gundelik kullanilmazlar. (Anadolu'da ustalar cok daha ucuz (Istanbul'a gore) ve araclari folofoş durumda kullaniyor insanlar ve anadolu'da trafik ve hava kosullari istanbul'daki kadar yipratici degil. Bu sebeple anadolu'da bu araclar dar gelili kesimler tarafindan gundelik olarak kullanilabiliyor ancak bu arzu edilen bir durum degil. Bu araci keyif araciolarak 4/4'luk kondusyonda kapali garajda branda altinda saklayip cilali sekilde ayda 2-3 kere cikaracaksaniz bence bu araclar en guzel keyfi verir.
Bu araclarin parcalarini bulmak cok zor degil bundan 10 sene evvel pahali da degildi ama su an durum nedir tam olarak bilemiyorum. Bence cok oenmli bi sorun curume. Araci 4/4'luk komple soydurup akil almaz bi paraya da yaptirsaniz cok iyimse bi tahminle kapali da saklasainiz 5 sene sonra tekrardan baslayacaktir ufaktan. Bunu da unutmayin.
Simdilik aklima gelenler bunlar.

Gayet samimi açıklamalarınız için teşekkür ederim.Araç yakın bir dostumun arkadaşının.230-4,Boya ve kaportadan yeni çıkmış ve alt kısım dahil orjinal fabrika boyası ile boyanmış.Motorda revizeli.Görüntü itibari ile diri fakat kuşkusuz yüzde yüz orjinal değil.Araca İstanbuld a binmeyeceğim .Tahminen haftada 50 -100 km yapar yapmaz.Mutlaka bir takım masraflarda olacaktır.Fakat tabi ki kontağa basınca acaba yolda kalırmıyım endişesi taşımayı istemem.Gerçi bu risk her eski arabada vardır.Zaten masrafları içinde şimdiden bir miktar hazır tutuyorum.Sahibi her ne kadar çok methetse de -dostumun dostu olsa da yine de ben hazırlıklıyım.Yalnızca Kaporta-boya ve duruş olarak arabadan çok memnun kaldım.İç kısmıda hiç bozulmamış.Koltuklar -torpido-kapı döşemeleri tamamen fabrikasyon ve orjinalliği bozulmamış.

115 kasa mercedesin yaptıgı en sorunsuz en problemsiz ve güzel kasadır
bir yerde okumustum mercedese ivme kazandıran o yıllardaki durgunluktan cıkaran ve bu günlere getiren model oldugu söyleniyordu ayrıca sunuda belirteyimki şayet 230.6 modelini bulabilirseniz hiç kaçırmayın tam bir klasiktir zatı muhterem ama bulamazsanız 230.4 le de idare edersiniz

alpino' Alıntı:
115 kasa mercedesin yaptıgı en sorunsuz en problemsiz ve güzel kasadır
bir yerde okumustum mercedese ivme kazandıran o yıllardaki durgunluktan cıkaran ve bu günlere getiren model oldugu söyleniyordu ayrıca sunuda belirteyimki şayet 230.6 modelini bulabilirseniz hiç kaçırmayın tam bir klasiktir zatı muhterem ama bulamazsanız 230.4 le de idare edersiniz

Aslında aldığım araba 4 silindir 200 e. 230.6 lardan bilerek uzak durdum zira çift karbüratörlü oluşu bir handikap.Tek karbüratörün dahi ayarı zorken çiftiyle pek uğraşmak istemedim.Bununla beraber aldığım aracın orjinalliğinden etkilendim.3 eksiğim var.Sıfır çatlaksız bir torpido-Kemik direksiyon-BECKER RADIO.Bilidiği gibi bu aracın en uğraştıran tarafı Boya-kaporta çrük meselesi.Aldığım dostum tam 3 ay kaporta ve boyacısında titizlikle halletmiş.Yakında resimlerini çeker paylaşırım.

8 yaşından 18 yaşına kadar bu arabanın içindeydim bende bir hastalıktır nerde görsem incelerim her yıl bir parçasında değişiklik vardır o arabanın (73 e kadar plakanın tamponun altında olması gibi) sahibindendeki ilanları devamlı inceliyorum resimleri mutlaka görmek isterim şimdiden hayırlı olsun

115 kasalarda asla karbüratorde sorun cıkmaz busebeple korkmayın derim karbüratorde sorun cıkaran model 123 kasadır.

bende 1974 (115 kasa)model 230.4 birde 1979 model(123 kasa) 250 var
123 kasa alındığı günden beri bizde ve henuz orjınal 67000 km de resimlerini bende koyacagım plakası bile tr siz eski plakaydı gecen hafta plakası curudugu için yeniledim (plaka curudu aracta nokto curuk yok),uzerinde cizik dahi yok orjınal boyalıdır

115 kasa birazdaha yıpranmış durumda biraz elden geçmesi gerekli boyası orjınal ama guneş sebebi ile çatlaklar olustu

alpino' Alıntı:
115 kasalarda asla karbüratorde sorun cıkmaz busebeple korkmayın derim karbüratorde sorun cıkaran model 123 kasadır.

bende 1974 (115 kasa)model 230.4 birde 1979 model(123 kasa) 250 var
123 kasa alındığı günden beri bizde ve henuz orjınal 67000 km de resimlerini bende koyacagım plakası bile tr siz eski plakaydı gecen hafta plakası curudugu için yeniledim (plaka curudu aracta nokto curuk yok),uzerinde cizik dahi yok orjınal boyalıdır

115 kasa birazdaha yıpranmış durumda biraz elden geçmesi gerekli boyası orjınal ama guneş sebebi ile çatlaklar olustu

O halde sizle irtibatı kopartmayalım:smiley: 123 Kasa nedense hiç ilgimi çekmyior.Kuşkusuz o da çok değerli ama nedense 115 in çok daha farklı bir duruşu ve havası var.Bir de şunu fark ettim ki eskiden 115 kasalar daha çok göze çarpardı çevrede.Şu an yok oldular.Yani İyi durumda bir 115 kasa bir süre sonra değerine değer katacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.