Merhabalar.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tuneman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,999

Tuneman

Some People Feel The Rain. Others Just Get Wet!
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Merhaba, Bendenizde sitenizi gizli gizli takip edenlerdenim. Ve tabiiki 1 ay geçti ve bende kendi çekme karavanımı yapmaya karar verdim. Sayenizde formumuzdan çok şey öğrendim. Bakalım pratikde ne kadar başarılı olabileceğim. Bu arada ismim Gürsu, 42 yaşındayım ve istanbulda ikamet ediyorum.

"200 cm x 175 cm x 170 cm ölçülerinde bir çekme karavan yapacağım. İlk önce şase yapacağım için frensiz torsiyon dingil almak istiyorum. http://www.deniztoptan.com/p-17534-Romork-Dingil-Kilit-Topuz-Torsiyon-Frensiz-Dingil-1000-kg-22-302100-.html bu link deki ürünü düşünüyorum. Yorumunuz olurmu? Ayrıca, amartesör veya makas ilave etmem gerekirmi? Karavanım 600 kg yi geçmiyecek diye hesap ediyorum. Gerçi 450 kg ama ne olur ne olmaz diye 600 kg hesaplıyorum.

Tabii birde mekan sorunu var. Ama, samandıra taraflarında 50m2 kiralık bir depo buldum 250 TL aylık. 2 Ay kiralamayı düşünüyorum. Gerçi Göztepe oturuyorum ama malum kira olayı yüzünden ucuz yerlere bakıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı? Daha kadıköye yakın mekanlar tavsiye edebilecek?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Merhabalar.

merhaba gürsu bey,
forumu takip ettiyseniz çekme karavanını kendi imal eden birçok deneyimli üstad, abi ve arkadaşlarımız olduğunu görmüşsünüzdür.
çoğu da yapım aşamalarını burada paylaştılar, sağolsunlar.
tabi böyle deneyimli insanların olduğu yerde bana pek söz düşeceğini sanmıyorum ama yine de bir merhaba demek amacıyla bir cevap yazmak gereği hissettim. seçtiğiniz dingilin herhangi bir süspansiyon aksamı olup olmadığı verdiğiniz linkten pek anlaşılmıyor. kullanacağınız dingil mutlaka torsiyonlu olmalı. bildiğim kadarıyla hafif kategorideki karavanlarda "torsiyonlu dingil" kullanılıyor. hali hazırda kullanmış olduğum karavanda da bu tür bir dingil var. kullanmayı düşündüğünüz dingil amortisor sistemi içermiyorsa karavan için uygun olmaz diye düşünüyorum ki eğer böyleyse belki sadece basit bir römork için uygun olabilir. bahsettiğiniz ağırlıkta bir karavana torsiyonsuz bir dingil kullanırsanız karavanınız sürekli zıplayacak ve aracınızın dengesini bozacaktır. bu nedenle yolun şeklini amortisör yoluyla sönümlendirecek ve karavanın optimal şartlarda salınımını sağlayacak bir dingil sistemi kullanmanızı öneririm. eğer bu dingile makas eklemeyi düşünüyorsanız kısıtlı olan ağırlık hakkınızı makas metallerine harcamış olursunuz.
aklıma gelenler şimdilik bunlar. dediğim gibi, üstad diyebileceğim abilerimizin de görüşlerinden faydalanmanızı isterim.
tekrardan hoşgeldiniz diyor ve yapım aşamalarınızı bizimle paylaşmanızı umut ediyorum.
kolay gelsin.
 

Ynt: Merhabalar.

Hoşgeldiniz Gürsu bey,

yapacağınız karavan kadar çekecek araçda önemli, şimdiden %33 tolerans ile çalışacaksınız anlaşılan.

Önerim;

mutlaka torsiyon ve frenli dingil ile işe başlayın.
klasik dikdörtgen çerçeve şasi yerine imalatçıların sayfalarını inceleyerek şasi işine başlayın. (al-ko ve knot katalogunu inceleyin)
Anadolu yakasındasınız,vaktiniz varsa mutlaka Ateş Otomotiv ile görüşün ve stoklarındaki ürünlerini inceleyin.

Kolay gelsin.
 

Ynt: Merhabalar.

İlginize teşekkür ederim. Araştırmalara devam..
 

Ynt: Merhabalar.

Levent Bey, Bugün Ateş Oto ya gittim... maalesef fiyatlar tahmin ettiğimin çok çok üzerindeydi. Gerçi sahibi yoktu ama telefon açtılar. istediğim gibi bi römork varmış... ama fiyatını söylemeyim :smiley: Gerçi herşeyin bir ederi vardır ama benim ayırdığım bütçenin çok üzerinde. Kendim 1/4 fiyata imal edeceğim gibi gözüküyor.

Tavsiye edebileceğiniz marka torsiyon dingil varmıdır?

Sevgiler.
 



Ynt: Merhabalar.

Gürsu bey merhaba,

Ateş otoyu teknik inceleme için önermiştim, kaplin ve şasi bağlantılarını incelersiniz anlamındaydı. Çekme karavan şasisi
yapmıyorlar, tekne römorkunda uzmanlaşmışlar.

Torsiyon dingil için önerim Reno 9 araçların dingilini araştırın hurdacı yada çıkmacılarda bulmanızı umarım. Özellikle Ankara
ostim san. firmalarında daha kolay bulursunuz.

Şasiye başlayacağınız zaman haber verirseniz örnek görebileceğiniz şekilde yardım edebilirim.

Selamlar.
 

Ynt: Merhabalar.

Merhaba hoşgeldiniz. Karavanınızın yapımında başarılar dilerim. Dingil olarak ben de reno9 torsiyonlu dingilini kullandım hurdacılarda bulabilirsiniz. Tabii eğer isterseniz karavan için üretilen torsiyonlu dingiller de var. Ekonomik ve hesabınıza göre olup olmadığına bakarak bunları da kullanabilirsiniz. Ben başlarken konya da bir firma vardı bunları üreten ama adını unuttum malesef..
Selamlar, İzmir'den
 

Ynt: Merhabalar.

Tekrar Merhabalar,

Biraz sessiz kaldım lakin, Dingil'i aldım. Şase yarın itibari ile bitmek üzere. Bugün Lastikleri ve jantları aldım. Malzemeler toplanıyor. Sabırsızlık diz boyu. Kaplin ve yardımcı tekerlek de hazır.

Şimdilik tek sorun camlar. Cam bulamıyorum. Aslında Peugeout J9 minibüslerin yan sürgülü camları olur gibi ama o da piyasa yok. Camlar için tavsiyeleriniz varmı?

Teşekkürler.

Resimleri henüz yükleyemedim ama haftasonu başarabilirim sanıyorum.
 





Ynt: Merhabalar.

Gürsu bey kolay gelsin.
Ben kendi karavanımı yaparken camları önceden bulmadığım için sonradan problem yaşadım camları mutlaka önceden temin etmenizi öneriririm.
Ben özel bir cam boşluğu bıraktım ve sonra da bu boşluğa uygun cam yaptırmak problem oldu. oysa sanayiler sürgülü minibüs camı kaynıyordu ve fiyatları da çok uygundu.
Her şeyin iyi gitmesini ve kolaylıklar dilerim.
 

Ynt: Merhabalar.

Evet. Zaten malzemeleri toplamadan başlamak istemedim. Cam sorunum herhalde büyüyecek. Çünkü bugün Kartal oto sanayi sitesini dolaştım ve bulamadım. Birde oto camcılara gidince fiyatlar abartı omaya başlıyor. Koskaca internet aleminde J9 minibüs camı satan bir parçacı bulamadım ya ona yanıyorum.
 

Ynt: Merhabalar.

Çıkma parça satanları dolaşmanızda yarar var,özellikle minibüs çıkmacılarında aradıklarınızı bulursunuz.

Kolay gelsin.
 

Ynt: Merhabalar.

Zaten Anadolu yakasında, Kartaldaki çıkmacıların hepsini dolaştım... Yarın biraz daha dolaşacağım. Umarım bulurum.
 

Ynt: Merhabalar.

arkadaşlar selam

her marka ve araca uygun çeki demiri imal ve montaj işlemleri ve römork imalatımız mevcuttur.
ilgilenen arkadaşlar www.romakromork.com sitesinden gerekli bilgileri alabilir.

saygılar
 



Ynt: Merhabalar.

Şase yapım aşaması tamamlandı!

IMG 0001


IMG 0000


IMG 0002


IMG 0003


IMG 0005
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,011
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst