Merhabalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,889
Ynt: Merhabalar

degerli arkadaşım aracın hayırlı uğurlu olsun bende senin gibi defender sevdalısıyım ancak bu araçlara ne nakit nede vakıt dayanıyor ben bizzat yaşadım mutlaka bir sorun çıkar ve sen o sorun giderilene kadar rahat edemessin bu sevda varsa sende bilirim aracımı süper sonik hale getirdim yinede yapmak istediğim değişiklikler var yanı harcamanın sonu yok bunu gördüm birde şunu tespit ettim defenderin varsa yada genel anlamda jipin yandın aldığın ve yaptırdığın herşey 2 katı ve kütük bu aracın dilinden anlayan ustada zaten yok denecek kadar az onlarda bu işe gönül vermiş kişiler saygı duyarım sana tavsiyem aracını çok elletme çokta masraf etme bunları yaşadım yazıyorum bilgin olsun saygılar dilerim

Etiketler

10 gündür fırsat bulup da buraya iki satır yazamamışım ama dostlar sağolsunlar, haberlerini aldım.
Sevgili dalyan Ertan; tel numaranızı kaydettim, oralardan geçersem mutlaka ses edeceğim.
Sevgili reis35, en kısa zamanda sevdanıza kavuşmanızı diler ve teşekkür ederim.
Sevgili Batumlu, resimlerinizi merakla bekliyorum. Siz de aracınızı zevkle kullanın, derdi az olsun inşallah.
ve sevgili foremost, dediklerinizde mutlaka haklısınız ama Heyula'mı da gelin gibi süslemeyi o kadar çok istiyorum ki...

Ancak dostlar, hele de defenderine henüz ulaşamış gençler: Hani derler ya "tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir", ben de ufaktan ufaktan tecrübeleniyorum. Öncelik madde 1: defender almadan önce yaşadığınız yerde onun ruhundan anlayacak bir usta var mı diye mutlaka soruşturun. Netekim arka tekerdeki yağ akıntısı (sızıntısı dahi değil ) için webden ısmarlayıp da ustama götürdüğüm 7 adet keçeden yalnızca birini takıp diğerlerini bana iade etti ustam. 4 tane teker ortası plastik kapağın da 3'ü böyle. Ha akıntı (ve dahi sızıntı) kesilmiş, ellerine sağlık. Ama keçeleri bora1071'in aldığı fiyatın tam 2,5 katı fiyata aldım. Bir daha oradan malzeme almam öldürseler. Acemiliğime geldi işte.
Kilometre göstergem ilerlemiyordu. Ustam km teli dedi aldım geldim, yine toplam km sayacı ilerlemiyor. Bugün tel de yerinden çıktı, arık kaçla gittiğimi bile bilmiyorum. Hoş, şehir içinde 50'yi geçmek mümkün değil artık. Heryer mobese dolu. Öndekinin peşine takılınca 50 garanti
Aracı alırken sahibi "cam fitillerini de ısmarladıydım, gelince vereyim" demişti ve geldi. Ama o ne rezil bir şey öyle: metal kızaklara bezvari bir giysi giydirmişler, sonra da katrana daldırmışlar. Takacak olan kaporta ustam 1-2 deneme sonrasında bütün bezvariler ! yerinden yırtılıp da çıkınca "üstündekiler kalsın, eskisi bundan kat kat iyi" dedi ve hepsini sanayinin çöplüğüne attık. Gerçekten böyle midir bu cam filtreleri? Yoksa benim kazıklandığım aynı yerden gelen bu fitiller mi bozuktu?
Netçe tibariyle şöyle bir 700-800 TL bakım masrafı ile Heyulam dertsiz yürüyebilir durumda. Ödül olarak iç-dış, alt-üst ve motorunu yıkattım. Banyo sonrası gözüme pek güzel göründü. Olan içinden çıkan böceklere oldu, bu kış kıyamette hepsi evsiz kaldılar ;D
Kalın sağlıcakla...

Değerli dostum mutlaka beklerim.
Bende camlara flim takdıracağım zaman fitillerin durumu perişandı yenisini sipariş ettim ertesi gün kargoyla geldi ama hiç bir sorun yoktu.Sirkecide erkin otomotiv var ben oradan aldım tüm parçalarımı isterseniz telini vereyim,hesaba parasını yatırın ertesi gün elinizde siparişiniz.Hatta ben ara ara değişik siparişler vermiştim iadelerle beraber kargoyla beraber gönderdim ücretini.Erkin otomotiv tel 0212 527 10 98/0212 513 27 85 fax0212 512 56 07.hatta direk ilginelen serdar var onun cep numarasını vereyim daha rahat olur0505 473 57 44 benimde selamımı söyleyin çorludan ertan diye.Diğer konuya gelirse bencede fazla masraf yapmayın,o zaman daha rahat edersiniz.Ben ilk başta masraf yaptım oda gerekliydi,şimdi ise hiç bir masraf çıkarmıyor maşallah.hatta bir ara heves edip 5 kapı sizinki gibi almak için aracımı satıcaktım ama iyiki öyle bir hata yapmamışım.Çünki benim aracım ambulans tipi çiftliğime giderken köpeklerimi onca öte beriyi atıyorum o kadar rahatki anlatamam.Ayrıca arka kabinde ısıtıcı var termostatlı uzun soluklu gezi planlarım var karavan misali arkaya yatak seyyar wc vs atıp hiç bir karavanın gidemiyeceği,çıkamıyacağı yerlere gidicem selamlar

Sevgili Ertan, verdiğin şirket isim ve no'suna teşekkür ederim. Bu arada kendi yazdığımı da okudum ve çok yanlış anlaşılabilecek bir şekilde yazdığıma karar verdim. Kazıklandım dediğim şirketin bora1071'in verdiği isimle alakası yok, ben başka bir yerden almıştım ve fiyatlar da bora1071'in verdiği fiyatların 2.5 katı idi. Kayalar Oto'ya laf atmış olmayayım, hatta bir dahaki sefere parçaları da oradan almak niyetindeydim.
Ha bu arada demin unuttuğum bir şeyi sorayım: Japon Cavit Çorlu'da mıdır? Heyulamın özellikle iç lambaları ve ön panel elektriği ile sorunlarım var da...

Evet çorluda,yeni sanayide kime sorsanız gösterir,ayrıca geldiğinizde arayın beni beraber gideriz.

sizede merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun çamurunuz bol olsun
benim de size naçizane bir tavsiyem lpg beynini debriyaj yağ kutusunun yanına aldırırsanız hem ısı bakımıdan hemde karbiratöre yakınlığı ile yakıt tasarrufu yapabilirsiniz öğrenilecek çok şey var burada çok fazla bilgi var benim bir sözüm var DEFENDER ALMAK CESARET İSTER cesaretinizden ötürü sizi kutlarım
selamlar

Bu bilgi benimde işime yarayacak,çok mantıklı.Teşekkürler Bülent.

Yağ kaçağınız kesinlikle keçeden kaynaklı;bilyalar bozulunca keçelerden yağ kaçırttırıyor..
Hayırlı olsun;güle güle kullanın..

sevgili Bülent, bu teknik bilgi için teşekkürler. Hemen not aldım, ustama ileteceğim.
sevgili koroglu1414, tekerden yağ kaçırma sorununu çözdük. Şimdilik o konuda rahatım. Her ne kadar ustam bunun sadece teker ortasındaki kapak değişimi ile çözülebileceğine kani ise de ısrarlarım sonucu keçeyi de değiştirdi. Hangimiz haklıydık bilemem ama sızıntı artık yok.
Bugünkü derdim başkaydı dostlar. Dün km telinin yerinden çıktığını ve artık kaç km hız yaptığımı bile göremediğimi belirtmiştim. Ustam bugün gösterge panelinde telin takılı olduğunu, ama ortasındaki kısmın dönmediğini, bunun da ancak şanzıman kutusunda telin diğer diğer ucunun takılı olduğu dişlinin bozulması sonucu gerçekleşebileceğini ve bu dişliyi ısmarlamam gerektiğini söyledi. Hadi hayırlısı... :
Ondan ötesi, bugün sanayiye gitmek üzere Heyulamı çalıştırmak için en az 20 kere anahtarı çevirdim. Tam çalışacak gibi oluyor ama sssss diye bir sesle motor kesiliyor ve çalışmıyor. Sorun: şarj dinamosu kaçırıyormuş. Üç farklı elektrikçi gezdim, hepsi de tıkabasa dolu. Havalar birden soğuyunca bütün araçlar bozuk mu çaldı nedir? Sonunda birine dost aracılığı ile rica minnet dinamoyu söktürebildik. Ortadaki dişli sizlere ömür: 100 TL. Kömürler de kısalmış: 30 TL. Ustama da eziyetli uğraşı nedeniyle 40 TL. Toplam 170 TL ile günü bitirebildik. Ha bu arada gazın da bir teli çıkmış, bilemediğimiz için gazla çalışmıyor deyip yüklendik benzine. Netçe olarak bereketli bir gündü ;D Ama bir ara ben de Heyulamı sanayinin ortasında üstüne benzin döküp de yakmayı düşündüm hani. Allah korudu ;D ;D
Sahi dostlar, bu defenderin dilinden anlayacak iyi bir usta için gidebileceğim en yakın merkez neresidir? Balıkesir? Bursa? ve dahi isim?
Kalın sağlıcakla...

motkun kolay gelsin benim km ibreside arızalı idi ustalar halatın kopmasından endişe ettiler ancak km sayacı arızalı çıktı ve yenisi ile değişti sayaç 200 tl halatta değişti ayrıca gaz halatınıda değiştirdim 40 tl gaz halatını değiştirmeden önce bana ustalar karburatör kelebeği ağrızalı onun değişmesi gerektiğini söylediler ve o parçada tek satılmıyordu kaburatörle beraber almam geekiyordu az kalsın yanlış teşhiz kurbanı olup yeni bir karburatör alıyordum gaz halatının değişmesi ile 400 lık karburatörden kurtuldum doğru usta ve teşhiz çok önemli ayrıca geç çalışma bujiler ve onun kobloları platin ve meksefe,kömürle alakalı olabilir şimdi ben elektironık ateşlemenin peşindeyim eğer sistem sağlıklı ise platin ve meksefenden kurtulacağım saygılar kolay gelsin (ayrıca yakma fikrindende vazgeç ben denedim ama yapamadım inan bu aracın bir ruhu var)

öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın..
Yeni defender sahibi olanların genelde ilk sorusu yakıt tüketimi ile ilgilidir sizinki normalin çok üstündeymiş gerçi de umarım kabul edilebilir tüketimi yakalayabilmişsinizdir. Defender sahibi olanlar, sanayi sitelerini çok severler bakım, arıza, hiç olmadı eklenti

Aramıza hoşgeldinz..

Burak Bey merhaba;

Türkiye ekonomisi neden dimdik ayakta sanıyorsunuz, bizim gibi insanlar olmassa ne olur bu ülkenin hali.

''ALIN VERİN EKONOMİYE CAN VERİN''

Hep beraber dahada kalkındıracağız ekonomiyi.

Saygılar.

Sevgili foremost, km sayacımın sağlam olduğu test edildi, onaylandı. İlk ustam km telinin diğer ucunun takılı olduğu şanzumanda bir dişliden bahsetti ve onun değişmesi gerektiğini söyledi. Bu da benim aklıma yatmamıştı doğrusu. Nitekim hafta başında gittiğim ve daha önce bahsettiğim elektrik ustası aracın altına bakıp ekzos nedeniyle telin yandığını ve tekrar tel ısmarlamam gerektiğini söyledi. Önce bunu bir deneyeceğim. Neden derseniz bu ustayı sevdim. Kaloriferin çalışmadığını söyleyince "ya sıkışmıştır, ya ölmüştür. sıkıştıysa çözeriz. Öldüyse çare yok, yenisi..." dedi. Epeyce uğraştıktan sonra doğru dürüst işçilik ücreti dahi almadan kalorifer motorunu tamir etti. Hani ben o aldığı paraya o işi yapmazdım ;D Allah razı olsun.
Bu arada Heyulama ilk (ve çok muhtemelen hep de tek kalacak) elektronik parçayı taktım. Artık çok güzel bir mp3 çalarlı müzik setim var ve dört hoparlörden de gümbür gümbür ötüyor. Bu konuda tek sıkıntımın sulara girerken o sete kadar girememek olacağını sanıyorum ;D
Sahi, elektronik ateşlemenin faydaları nelerdir? Cj5'lerle ilgilenirken (defender öncesi) 78'den sonra elektronik ateşlemeye geçtiğini, alacaksam o yeni ;D modellerden almamın daha iyi olacağını söylemişlerdi. Ama kimse niye daha iyi, onu söylemedi.
Sevgili burakb06, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Uzun süredir (en az 20 yıldır) sanayiye uğramamıştım. Defenderim sağolsun, şu anda sanayide pek çok yeni dost edindim Gülü seven dikenine katlanır derler ya, bunu bile sevdim vallahi
Kalın sağlıcakla...