Merhabalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,889
Ynt: Merhabalar

Sevgili ilkakdeniz ve artsanatyıldız; sizlerle tanıştığıma mutlu oldum, hoşbulduk :smiley:
Geçen birkaç gün içinde Heyulam ile neler yaptık bir kısaca özetleyeyim:
Buji ayarları, karbüratör temizliği ve hava filtresi temizliği tamam. Ustam şanzumana 6 kg yağ koymuş. Anladığım kadarı ile gariban defenderim ilgisizlikten yağsız gitmeyi öğrenmiş kendi başına :D Yağın en önemli kaçağı sağ arka teker merkezi olsa gerek. Bakınız şekil 1:

fotoraf0132.png

By motkun at 2010-09-26

Ustam bu kaçağın plastik olan aks kapağının çatlaması nedeniyle olduğunu, plastik yerine 4 adet saç kapak alırsam değiştireceğini söyledi. Ama ben sadece kapağın kırılmasının bu kadar yağ kaçağına (her 2-3 saniyede bir damlar şekilde) yol açması düşüncesini aklıma yatırmadım. Sizler ne dersiniz dostlar? Kapak dışında oralara ait bir keçe falan var mıdır? Adı nedir ve nasıl ısmarlanır?

Bu arada LPG ayarları da yapıldı. Karbüratörlü mekanik bir sistem olduğu için zaten pek de bir ayarı yok. LPG ustam aşağıdaki resimde tam ortada görülen mavi vanayı kıstı. Şimdi motor sesi daha az geliyor. Çekiş gücünde bir azalma yok. Dediğine göre kaçak yapan bir yerde yok. Şu anda 65 km.deyim ve 4 sarı ışıkta yanmakta.

fotoraf0130.png

By motkun at 2010-09-26

Bakımlar yapıldıktan sonra benzinciye gidip hem benzini hem de LPG'yi fulledim ve hayatımda ilk 365 TL yakıt parasını bir seferde verdim :mad: Benzinciden çıkar çıkmaz da apar topar sanayiye geri döndüm, çünkü benzin şakır şukur yere dökülüyordu. Ustam depoyu indirdi ve iki kablonun depoya üstten girdiği küçük bir delikten benzinin aktığını, buradaki metal bir minik parçayı çıkartıp yerine deliği de sıkıştıracak kadar bir lastik taktığını söyledi. Cehaletimi hoşgörün, benim anlatabileceğim anca bu kaa ;D Benzin artık akmıyor.
En azından geçen haftanın 7 gününden dördünü sanayide geçirdim. Yavaş yavaş öğreneceğim bu motor, yürür aksam ve dahi LPG işlerini.
Son olarak toplam km sayacım çalışmıyor. Bunun için de bir km teli ısmarlamam gerekiyormuş.
Bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi benim gibi bu işin daha başında olup da defender sevdasıyla forumu gezenlere nelerle karşılaşabilecekleri hakkında tecrübelerimi aktarmak. Kalın sağlıcakla.

Not: unuttuğum için sonradan ekledim: 17 Mart'ta kim, nerede, nasıl toplanıyor?

Etiketler

Üstadım valla bende ilk aldığımda yaklaşık 1 ay sanayiden çıkamamıştım,hatta bazen benzini döküp yakasım geliyordu aracı.Elektrik tesisatını tam 3 kez yenilemek zorunda kaldım.Ancak artık çok şükür kafam rahat hiç bir sorun yok,sizde benim gibi mekanik konularda bilgisizsiniz anladığım kadarıyla ama size şukadarını söyliyeyim aracın işlerini bitirdikten sonra bu araçlar problem çıkartmıyor çok kırıcı parkurlara girmedikçe.Mutlaka sorularınıza cevap verecek arkadaşlar çıkacaktır,selamlar.

arkadaki yağ kaçağının plastik ile alakası yok onu söyleyebilirim. Bozuk olan keçe.

Sevgili tahaozak, bu keçe telefonda parça ısmarlarken nasıl tarif edilir? Yeri o tekerleğin ortası, içi, arkası gibi bir yer midir?
Sevgili Dalyan, doğrusu henüz aracı benzin döküp yakmak içimden gelmiyor. Alırken sanayideki ustalarla akraba olacağımızı ya da birbirimize akşam oturmalarına gidecek kadar tanışacağımızı düşünüyordum zaten. Aslında şu ana kadar beklediğimden daha az sorun çıktı. Netice olarak kız oğlan kız almadık tabii :D Ama elektrik tesisatı neden üç kez değişti merak ettim.

İlki acemi bir elektrikçiymiş halbuki tavsiye üzerine gitmiştim,2.yapılan tasisat yanmış ama kendi hatası olduğu için bana yansımadı iş en sonunda meşhur japon cavit var o yaz ayı olduğu için bu tip işleri almıyor genelde klima işlerine bakıyor ama baba dostu olduğu için biraz nazlansada kıramadı beni ama işte usta usta oldumu işide mükemmel oluyor kendi orjinal tesisatı var zaten bu aracın ne diye kurcalarlar dedi sanki sihirli elleri varmışcasına o kadar uğraşa rağmen yapılamayan tesisatı kendi orjinalinden 10 numara yaptı çok kıssa zamanda.

Notlat alındı:
Japon Cavit'in tel ve adres bilgilerine ulaşılacak, elektrik tesisatı herkese teslim edilmeyecek ve Cavit Usta'ya kışın müracaat edilecek. Teşekkürler.
;)

Rica ederim.Buraya çorluya yolunuz düşerse mutlaka beklerim.Ayrıca mekanik ve motor konusunda da çok iyi bir usta var burda çorluda tüm off roadcıların ustası volkan usta eğer yardımcı olabilirsem.selam

Arka porya keçesi diye geçiyor. Ucuz bir malzemedir işçilik + keçe 40 tl civarı tutar

Bu arada fren balatalarınız da yağlanmıştır fren testi yaptırın, gerekiyorsa balatalarıda değiştirin.

01.07.2010 da kayalar otodan aldığım ,aks kapağı ,Keçeler fiyatları ve kodları aşağıda belirtilmiştir. MAŞALLAH UCUZ :D

1 ER ADET FİYATLARI=
aks yağ kapağı plastik def 87-92 parça no:FRC 4377 İ 0,81 TL+KDV

teker keçesi arka diş 87-93 parça no:FRC 8222 2,39 TL+KDV

teker keçesi (FTC 2783) İNG parça no:FRC 4785 İ 2,39 TL+KDV

ayrıca motor yağ kapak lastiği (oring)(err 736) parça no:ERC 8049 Y 0,80 TL+KDV

ETC 5000 L BUJİ DEFENDER CHAMPİON 3 TL+KDV

ERC 356 BUJİ KABLO TK. DEFENDER ,İNG-İ.MOT. parça no:ERC 3256 10,81 TL+KDV

arka tekerlerde bu keçelerden 1 er tane yani FRC 4785 İ ve FRC 8222 önde ise sadece FRC 4785 İ kullanılıyor.

Bilgiler için çok teşekkürler değerli dostlar. Hele sevgili bora1071'e ayrıca teşekkürler. Katalog kodlarına kadar belirtmişsiniz ki yanlış alma imkanı hiç kalmamış. Çok çok sağolun.
Bu arada sevgili dalyan, dünürlerim Çorlu'da oturur. Eninde sonunda gelme fırsatı bulacağımı sanıyorum. Bu durumda sizinle de tanışmak benim için onur olacaktır.

Geldiğinizde mutlaka tanışmak isterim.Ayrıca telefonumu bırakayım geldiğinizde ararsanız sevinirim 0532 396 16 54 Ertan Özer

bora1071' Alıntı:
01.07.2010 da kayalar otodan aldığım ,aks kapağı ,Keçeler fiyatları ve kodları aşağıda belirtilmiştir. MAŞALLAH UCUZ :D

1 ER ADET FİYATLARI=
aks yağ kapağı plastik def 87-92 parça no:FRC 4377 İ 0,81 TL+KDV

teker keçesi arka diş 87-93 parça no:FRC 8222 2,39 TL+KDV

teker keçesi (FTC 2783) İNG parça no:FRC 4785 İ 2,39 TL+KDV

ayrıca motor yağ kapak lastiği (oring)(err 736) parça no:ERC 8049 Y 0,80 TL+KDV

ETC 5000 L BUJİ DEFENDER CHAMPİON 3 TL+KDV

ERC 356 BUJİ KABLO TK. DEFENDER ,İNG-İ.MOT. parça no:ERC 3256 10,81 TL+KDV

arka tekerlerde bu keçelerden 1 er tane yani FRC 4785 İ ve FRC 8222 önde ise sadece FRC 4785 İ kullanılıyor.

Bu bilgileri yeni bir başlıkta da yazabilirseniz da daha fazla kişi faydalanabilir. Hatta başka parça no, fiyat bilgisi varsa onları da paylaşmanız bir çok Defender kullanıcısına faydalı olacaktır.

tabiki yeni konu açabiliriz. birde 27 mayısta 6,5 tl ye vantilatör kayışı, 20 tlye hava filtresi almıştım.

hayırlı olsun
darısı başıma ve benim gibi defender sevdalıllarına

kolay gele

hayırlı olsun güle güle kullanın.bende 10 gün önce 87 model dizel aldım çok hoşuma gitti.yakında resimlerini koyucam inşallah.geçen hafta soğucak yaylasında verdiğim paranın hakkını verdi.arazi sistemi çok hoşuma gitti.iyi günlerde kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR